Viitorii lideri ai comunităţii

După victoria exemplară obţinută de echipa de tineri care a făcut posibilă intrarea mea în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, au urmat 7 zile extraordinare... felicitări din toate părţile şi de la toate par­tidele, de la oameni obişnuiţi sau „speciali”, dar mai presus de toate mulţumirea tuturor că „Împreună suntem mai buni!”.
La nici o săptămână de la alegeri a venit unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea: Ultimul Clopoţel pentru Generaţia Eroilor.
Nu vreau să credeţi că exa­gerez şi nici că folosesc vorbe prea mari. Pentru mine, lucru­rile stau în felul următor: anul trecut a fost Generaţia Vesti­torilor. A fost vorba de 3 dintre cei mai spactaculoşi adoles­cenţi pe care i-am cunoscut vrodată, tineri cu care sunt convins că mă voi mândri peste ani spunând că i-am cunoscut personal: Andra Panaitiu, Radu Cotarcea şi Bianca Dragomir. Andra este deja în SUA, studiază şi cerce­tează deja în domeniul gene­ticii, Radu în Londra şi, mai nou, voluntar „pentru demo­craţie” în Albania, iar Bianca are rezultate foarte bune la filologie în Bucureşti şi tocmai a reprezentat România la Amsterdam la un concurs de debate.
Acum a terminat Generaţia Eroilor. Cei care „s-au dat cu capul” de toate greutăţile. Cei care au revoluţionat practic totul în jurul lor, de la colegi, profesori, părinţi şi chiar autorităţi. Ei sunt cei care ne-au completat extraordinar în efortul nostru de a schimba comunitatea şi de a o scoate din letargia şi lehamitea care părea că va deveni atotpu­ternică... Ei sunt cei în numele cărora merită să lupţi! Ei sunt cei alături de care merită să lupţi! Ei sunt cei care vor deveni în cel mai scurt timp liderii comunităţii! Vă mulţu­mesc din suflet că existaţi şi că m-aţi făcut să plâng la acest sfârşit de săptămână. Am fost şi sunt extrem de emoţionat că v-am cunoscut şi că îmi sunteţi prieteni!
Emil Pantelimon, preşedintele Asociaţiei Pentru Comunitate, este adevăratul lider, cel care a coagulat totul în jurul lui, cel care a făcut posibilă toată această „desfăşurare de forţe”, cel pe care sper că Dumnezeu îl va ajuta să ajungă acolo unde îi este locul, adică în vârful tuturor ierarhiilor.
Alexandru Ujvarosi, alias Bebe, omul fără de care multe nu ar fi fost posibile, partenerul perfect pentru Emil, cel care a fost întotdeauna acolo unde a fost nevoie de idei multe şi seriozitate maximă.
Liviu Brânză, alias Titi, responsabilul cu „munca grea“, dar şi cu susţinerea stării de distracţie.
Cei doi Emilieni, Bărănceanu, elegantul „lord“, şi Dorvoş, omul „mereu în priză“, dar şi Marius Zămosteanu, seriosul „constructor de locomotive“. Debaterii de frunte Dacian Roman, Robert Mareş şi Alexandru Şimonca, împreună cu „actriţa“ Alexandra Odoroagă, „cititoarea“ Andra Haliciu, „pilotul“ Victor Ştefan, Meda Trancă şi nu în ultimul rând Oana Cotarcea, performeră în istorie şi debate...
Lista nu este nici pe departe exhaustivă, dar vă asigur că de cei de mai sus veţi mai auzi... pentru că ei şi colegii lor de generaţie sunt cei care, indiferent de piedicile care li se ridică în faţă, ne vor face pe toţi să fim cu faţa spre viitor!

Comentarii