NEVOIA DE RESPONSABILITATE

ieri am participat la o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sfântu Gheorghe şi am asistat la unul dintre cele mai ciudate momente... era pusă pe ordinea de zi eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru un agent economic... au luat cuvântul mai mulţi consilieri, unii cerând amânarea proiectului, alţii susţinând eliberarea autorizaţiei... în sală era chiar reclamanta, cea care se opune acestei construcţii chiar în instanţă, un proces fiind pe rol deja...

evident nu pot să mă pronunţ de partea cui este dreptatea, dar ceea ce mi s-a părut de-a dreptul extraordinar a fost că cele mai multe intervenţii şi lămuriri au fost aduse de domnul consilier Mild, singurul om de specialitate, un om care chiar cunoştea foarte bine situaţia şi care, spre surpriza multor colegi prezenţi a susţinut amânarea şi s-a abţinut de la vot... au mai fost doar 3 consilieri pe care i-a convins cu argumentaţia domniei sale, deşi domnul Mild este Inspectorul Şef Judeţean în construcţii, deci una dintre cele mai îndreptăţite voci în acest domeniu. 

Surprinzător pentru mine este că dacă faci apel, ceri să ţi se explice, iar o autoritate în domeniu te lămureşte într-o problemă, cum poţi să votezi împotriva sfaturilor acelui om? Practic l-ai făcut să vorbească degeaba, sau şi mai grav, te-ai considerat mai bine pregătit decât el şi ai votat cu totul şi cu totul altfel... Nu doresc nimănui răul, dar sper că toţi consilierii prezenţi, exceptându-i pe cei 4 care s-au abţinut - Mild Zoltan, Pârvan Rodica, Şerban Valeriu şi subsemnatul, ştiu că răspund personal pentru fiecare vot exprimat. Nu de alta, dar sunt convins că putem reprezenta cetăţenii care ne-au trimis în Consiliu doar fiind RESPONSABILI de actele noastre. 

Comentarii

Anonim a spus…
felul in care majoritatea consiliului a votat ni se pare cu totul si cu totul absurd. In acest moment, cu exceptia celor 4, consilierii locali si-au dovedit dezinteresul fata de comunitate dar in acelasi timp fata de profesionalism. Suntem de parere ca teapa unei patroane de hotel nu se rezolva cu hotarari de consiliu ci mai degraba pe baza unei strategii a orasului. Cu aceasta hotarare, CL primeste un mare punct negru din partea studentilor care doresc sa revina in comunitatea covasneana. Oana (drept), emil (st. pol.), alex (ingineria sistemelor).