Îngerii de lângă noi

Aseară îngerii au fost la Sfântu Gheorghe! Au coborât uşor printre cei care cântau şi dansau despre pragurile existenţei omului. Au coborât printre actorii şi cântăreţii care păreau că plutesc pe scenă, spunând spectatorilor poveşti simple despre lucruri esenţiale: naştere, căsătorie, moarte. Luminile s-au aprins la final şi îngerii au coborât în sală, printre cei în jur de 300 de spectatori care, încurajaţi de interpreţii de pe scenă, şi-au deschis sufletele şi au cântat "frunză verde, iadăra"... mulţi dintre noi au fredonat acest refren aseară, azi dimineaţă şi poate că nu-l vor uita prea curând...
Aduşi în principal de Grigore Leşe împreună cu echipa sa de interpreţi, îngerii ne-au înconjurat într-o plasă protectoare, pe care bunul Dumnezeu a îngăduit-o aseară la Sfântu Gheorghe.
Tare m-aş bucura dacă aceşti îngeri nu ne vor părăsi prea curând, dar mi-e teamă că-i vom alunga cu vocile noastre stridente, cu gălăgia noastră cotidiană, cu alergătura noastră fără sens... Poate vom reuşi ca măcar în aceste zile dinaintea Sărbătorii Naşterii Domnului să fim mai buni, mai deschişi, mai sinceri, mai iubitori, mai feriţi de rele şi patimi...
Mărturisesc faptul că premiera spectacolului "Drumul", realizat de Grigore Leşe împreună cu actorii de la Teatrul "Andrei Mureşanu" a fost una dintre acele minuni pe care am aşteptat-o ca un copil în acest prag de Sărbători... Şi a venit!
Ca o binecuvântare, ca o descătuşare, ca o eliberare, ca o înălţare...
Îţi mulţumesc Grigore Leşe pentru că ai adus îngerii printre noi!
Vă mulţumesc vouă, interpreţilor din "Drumul" pentru că v-aţi lăsat purtaţi pe aripile îngerilor, îndrumându-ne astfel şi pe noi, cei din public!

Comentarii