Domnule Munteanu, mă trimiteţi să votez la referendum?


Acum patru ani salutam împreună cu tinerii mei prieteni semnatari ai "Manifestului pentru normalitate" numirea unui reprezentant al Guvernului, din întâmplare etnic maghiar, ca şi prefect de Covasna. Îl salutam pe domnul Gyorgy Ervin ca şi garant al legalităţii în acest judeţ, aşa cum acum o fac acum pentru domnul Codrin Munteanu, noul prefect de Covasna.
Am început astfel pentru că ieri am făcut o promisiune în faţa celor 14 colegi din Consiliul Local care au votat pentru referendumul din 15 martie, pentru "autonomia teritorială a Ţinutului secuiesc" - numai noi, cei 4 consilieri români, ne-am opus. Promisiunea mea a sunat astfel şi o fac şi în faţa dumneavoastră celor care citiţi acest text: în data de 15 martie mă duc să votez la referendum, dacă Prefectura nu atacă această hotărâre şi o consideră legală! Pentru că eu nu sunt un specialist în drept şi aştept ca legile să fie respectate în această ţară!
Asta din punct de vedere juridic, pentru că din punct de vedere socio-cultural consider acest proiect aşa cum l-am denumit încă de când a fost prima dată pus în discuţie o adevărată "cutie a Pandorei", pe care unii politicieni maghiari vor să o deschidă, fără să-i intereseze prea mult urmările gesturilor lor.

Comentarii