GAZA VS. GAZE

Ultimele zile ale lui 2008 şi primele din 2009 ne-au rezervat un conflict oribil... atacul Israelului asupra palestinienilor a demonstrat încă odată că omenirea îşi merită soarta... pur şi simplu după atâta "evoluţie", nu ajungem să facem altceva decât să vrem să demonstrăm "cine e mai tare"... indiferent ce se va mai întâmpla pe acele teritorii, este lesne de observat că nu poate fi vorba de învingători sau de învinşi... acolo toţi pierd, atât evreii, cât şi arabii ajung să se auto-distrugă, pretextând că se apără... e o lume în degringoladă, populată de nişte oameni aflaţi pe "tărâmurile sfinte", dar la mare distanţă de Dumnezeu... sunt întristat şi profund dezamăgit de modalităţile "barbare" în care şi unii şi alţii înţeleg să-şi rezolve problemele... oare cât timp va mai trece până când vor realiza, şi unii şi alţii, că soluţiile de forţă sunt absurde şi ilogice? Câţi vor mai trebui să moară până când se vor opri? Câţi morţi vor mai trebui să cadă pentru a li se usca lacrimile oamenilor de-acolo? Câţi părinţi îşi vor mai îngropa copii şi câţi copii păronţii? Cum Dumnezeu nu realizează niciunii că violenţa nu conduce decât la o amplificare masivă a violenţei? Practic riposta palestinienilor şi a aliaţilor lor va produce pagube imense în rândul populaţiei israeliene...şi culmea, ambele tabere vor simţi că sunt răzbunate! Căci la asta se reduce totul: la răzbunare. Oribil concept. Practic imposibil de demonstrat şi susţinut logic. Un concept barbar, chiar animalic aş putea spune. Până la urmă cine are dreptate? Cine poate spune cu mâna pe inimă şi cu conştiinţa împăcată că una dintre tabere are dreptate, iar cealaltă ar trebui să renunţe?... Eu unul rămân la părerea că în Biblie este sintetizată perfect această stare de lucruri: "cine va ridica sabia, de sabie va pieri"!... dar poate pentru unii chiar ăsta le e destinul, nu?
Am pus numele postării "gaza vs. gaze" pentru că eu cred că asistăm la un dintre acele manevre perfide despre care vom citi în cărţile de istorie peste ani şi ani - de tip pactul Molotov-Ribentrop sau schimbul Ceauşescu - Noriega. Practic nu poţi să nu asociezi numele celor două crize: Fâşia Gaza atacată masiv în aceste zile de Israel şi reducerea gazelor de către ruşi pentru est-europeni... Bineînţeles că manevra nu ar putea reuşi fără sprijinul mass-mediei care s-a grăbit să acopere una dintre crize cu alta, să le combine până la suprasaturare, astfel încât să avem orice în creiere, dar numai clarificări nu!... Deschideţi bine ochii, comparaţi, analizaţi, gândiţi, pentru că dacă nu o faceţi voi, cineva abia aşteaptă să o facă în locul vostru şi să vă dea informaţiile de-a gata, numai bune de înghţit pe nemestecate!... Să ne-ajute Dumnezeu pe toţi!

Comentarii

Biancas a spus…
Imi vine in minte o chestie cu selectia naturala, sustinuta de Dan la o intilnire... :-)) In fond, de ce sa nu ne omorim intre noi? A mai ramas vreo alta specie care sa puna capat nebuniei speciei om? De ce sa iubim, sa ne chinuie noaptea visele remuscarii ca am fi putut fi mai buni, dar am fost rai? De ce sa accepti constiinta in locul supravietuirii? De ce sa fii bun, cind e mai rentabil sa fii ticalos, mai ales daca ai acordul tacit al unei mari puteri?
Am urmarit chiar din motive personale conflictul din Gaza si am ajuns la concluzia ca e un Kosovo pe dos. Israelul e un stat fondat in 1947, arabii sint de sute de ani acolo. E de risul curcilor. Egiptul a devenit Elvetia, iar Hammaasul teroristul fara chip, cu care nimeni nu e de acord sa discute. Este o magarie ce face Israelul si SUA. Un razboi de gherila se duce prin serviciile secrete si printr-un alt razboi strategic, de subterana, nu omori copii si femei la gramada, ca toti sint teroristi. Mie, personal, mi-e jena ca poporul asta care a trecut prin oroarea celui de-al doilea razboi mondial poate face asa ceva. JENA!