SPECTACOL ANULAT - RUSINE ORGANIZATORILOR !

Rar mi-a fost dat să trăiesc în viaţă o asemenea ruşine ... Spectacolul cu Florin Piersic şi Emilia Popescu s-a anulat! Cauza: FRIG în sala!
Sub nici o formă nu sunt de condamnat actorii! Nu erau fiţe de artişti! Era pur şi simplu frig de ingheţai!
Aş fi acordat circumstanţe atenuante dacă s-ar fi întâmplat prima dată, dar frigul a dominat spectacolele anterioare cu Tudor Gheorghe, Nicu Alifantis şi Florin Piersic...şi nu vreau să le enumăr decât pe cele la care am fost personal în sală...
Ei bine, gata! M-am săturat! Nu mai pot suporta indolenţa şi incapacitatea unor conducători de instituţii de a nu face faţă provocărilor!
Domnule director al Casei de Cultură, Mircea Ştefan, vă cer să vă prezentaţi demisia din funcţie pentru faptul că ne-aţi umilit pe toţi! Pe noi cei din comunitate care asteptam o asemenea întâlnire culturală! Pe ei, pe artiştii care au fost puşi în situaţia de a se deplasa degeaba! Şi din nou pe noi, pentru că am părut nişte incapabili de a găzdui la Sfântu Gheorghe acest spectacol! Mi-e groază să cred că unii ar putea să-şi imagineze că "ungurii au boicotat spectacolul"... Nu domnilor! Ca de obicei se confirmă teoria: incompetenţa nu are etnie! Este pur şi simplu incompetenţă!
Scârbit şi ruşinat de ceea ce s-a întâmplat în această seară închei cu speranţa că din toate acestea va ieşi un lucru bun: incompetenţa îşi va da arama pe faţă şi-şi va prezenta demisia de onoare! Dacă măcar aşa ceva mai are!

Comentarii

Lord Emilian a spus…
OMG !! nici de data asta??

Pacat! se pare ca.. din nefericire Sfantu Gheorghe va intra foarte probabil in sfera oraselor incapabile de a gazdui marii artisti consacrati ai tarii nostre..(sper din tot sufletul sa nu!) cum ai mentionat si tu datorita incompetentei celor de la conducerea Casa Sindicatelor.. Insa toate se vor resfrange asupra noastra a locuitorilor acestui oras..care suntem nevoiti sa acceptam lipsa de respect a unor persoane.. si mai rau sa nu reusim sa ne bucuram de clipe memorabile alaturi de legende vii precum Florin Piersic s.a.
Mădălin Guruianu a spus…
Preşedintele Comisiei de tineret din cadrul Consiliului local Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu (independent), îi solicită directorului Casei de cultură a sindicatelor din Sfântu Gheorghe, Mircea Ştefan, să demisioneze ca urmare a anulării, joi seară, a spectacolului 'Străini în noapte', din cauza frigului din sală. 'Rar mi-a fost dat să trăiesc în viaţă o asemenea ruşine. (...) Sub nicio formă nu sunt de condamnat actorii! Era pur şi simplu frig de îngheţai! Aş fi acordat circumstanţe atenuante dacă s-ar fi întâmplat prima dată, dar frigul a dominat spectacolele anterioare cu Tudor Gheorghe, Nicu Alifantis şi Florin Piersic. Nu mai pot suporta indolenţa şi incapacitatea unor conducători de instituţii de a face faţă provocărilor! Domnule director al Casei de Cultură, Mircea Ştefan, vă cer să vă prezentaţi demisia din funcţie, pentru faptul că ne-aţi umilit pe toţi!', afirmă Mădălin Guruianu. Mircea Ştefan nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Spectacolul 'Străini în noapte', cu Florin Piersic şi Emilia Popescu în rolurile principale, care trebuia să fie prezentat joi seara la Casa de cultură a sindicatelor din Sfântu Gheorghe, a fost suspendat din cauza frigului din sală, unde erau 14 grade Celsius.
Spectatorilor adunaţi în faţa Casei de cultură li s-a explicat că actorii au refuzat să intre pe scenă în condiţiile în care Florin Piersic ar fi trebuit să joace într-o cămaşă, iar Emilia Popescu într-o rochiţă subţire.

Florin Piersic a spus că ar fi jucat şi pentru 200 de spectatori, dacă ar fi existat condiţii, şi că s-a arătat impresionat de numărul mare de oameni care au cumpărat bilete pentru a-l vedea în acest spectacol, având în vedere numărul mic de români care trăiesc în Sfântu Gheorghe.
Pentru 'Străini în noapte' s-au vândut 365 de bilete, adică aproape toate locurile din sala Casei de cultură.

Spectacolul realizat de Radu Beligan a avut premiera în luna septembrie a anului trecut la Opera Naţională din Bucureşti şi a marcat revenirea lui Florin Piersic în teatru, după 20 de ani. AGERPRES (Oana Mălina Negrea)
Mădălin Guruianu a spus…
Din cauza frigului din Casa de Cultură a Sindicatelor, Spectacolul amânat a fost anulat
Spectacolul „Străini în noapte“
cu Florin Piersic şi Emilia Popescu, care trebuia să se joace aseară pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu-Gheor - ghe, a fost anulat cu puţin timp înainte de ora începerii după ce actorii s-au plâns că în sală şi în cabine este mult prea frig pentru a putea juca.
Anularea spectacolului – care a mai fost amânat o dată în urmă cu o săptămână – a atras după sine dezamăgirea şi nemulţumirea a
aproape 400 de oameni care veni - seră nerăbdători să-i vadă pe artişti.
„Putea să joace“, „Asta e umilinţă colectivă“ sau „Sigur a fost frig în sală“ sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor care au cumpărat bilete la acest spectacol. Fiecare a scos din buzunar 50 de lei pentru a urmări „Străini în noapte“, dar înainte să apuce să se lămurească banii le-au şi fost daţi înapoi la casieria Casei de Cultură.
Sute de oameni, care plătiseră câte 50 de lei pe un bilet, au primit aseară cu regret vestea că spectacolul nu va mai avea loc
Dincolo de frig, directorul spune şi că organizatorul era nemulţumit de faptul că nu se vânduseră 400 de bilete aşa cum i s-a promis, ci numai 365.
„Cu rezervări cu tot erau 410 bilete prima dată, acum la prânz erau 365, oamenii au mai luat între timp banii înapoi, eu ce pot să le fac, era dreptul lor“, a mai completat Mircea Ştefan, cu menţiunea că organizatorii au rămas cu impresia primului număr de bilete şi că ar fi fost minţiţi când au aflat că sunt doar 365. Spectacolul trebuia să se joace prima dată pe 11 februarie, dar, din motive de sănătate după cum scria pe afiş, se amânase pentru 19 februarie.
Spectacolul „Străini în noapte“
îi are ca protagonişti pe Emilia Popescu şi Florin Piersic, în regia lui Radu Beligan, şi a avut pre miera în luna septembrie anul trecut la Opera Naţională Bucureşti,
marcând revenirea lui Florin
Piersic în teatru după 20 de ani.
Ca-n frigider
Contactat telefonic pentru a
explica de ce au renunţat la spectacol, Florin Piersic a spus că motivul pentru care au anulat piesa a fost frigul din sală. „Scena era un gheţar, cum să jucăm, cu paltoane şi cu glugi pe cap?! Cum să joci într-un frigider! Şi în cabine ne-au îngheţat mâinile pe cafea”, a precizat Piersic, amintind că el avea de jucat în cămaşă, iar Emilia într-o rochiţă. Actorul a negat că renunţarea la spectacol ar avea vreo legătură cu numărul de bilete vândute, aşa cum au spus unele voci înaintea spectacolului, şi a afirmat că ar fi jucat şi pentru 200 de oameni, iar bilete se vânduseră aproape 400, dar frigul era prea mare. „Singurul motiv a fost frigul. Pentru noi 400 de bilete în Sfântu- Gheorghe era foarte bine, jucam şi pentru 200 de oameni, dar dacă e foarte frig cum să jucăm?“, a mai spus Piersic.
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Mircea Ştefan, a
declarat că temperatura din sală era de aproximativ 14 grade şi dăduseră drumul la încălzire de miercuri, dar sala de 500 de locuri se încălzeşte destul de greu. În plus, mai spune el, când au venit actorii uşa stătuse deschisă în jur de o oră pentru aducerea decorurilor şi a recuzitei. „Au picat când uşa era deschisă ca să băgăm decorul. S-o mai fi răcit, nu zic că era super, dar mai era o oră şi jumătate în care putea să se încălzească”, a menţionat Ştefan.
Consilierul
Mădălin Guruianu
cere demisia directorului
Mircea Ştefan
Consilierul local independent
Mădălin Guruianu ne-a declarat
imediat după aflarea veştii că spectacolul a fost anulat:(... declaratia mea integrala de pe blog)

Ana Sidon, Observatorul de Covasna
Antal Sandor a spus…
Nu sunt de acorc co propunerea Domnului Madalin . Nu cred k Domnul Stefan Mircea a facut intentionat, nu are nici o vina. Sala este foarte mare, si se incalzeste foarte greu. Il stiu pe Domnul Mircea, e un om foarte bun si destept. Si el s-ar fi bucurat sa vada spectacolul, sunt sigur. Dar cred k aicia e alta problema. Am dreptate Domnule Madalin? Va dau eu raspunsul: vrea cineva sa fie director al casei de cultura, sau cineva vrea sa puna pe cineva ca director, si acuma solicita de aceasta ocazie!!! Rusine
Mădălin Guruianu a spus…
Domnule Antal Sandor, genul dumneavoastră de abordare mă face să cred că ori sunteţi politician, ori deja gândiţi ca şi ei! chiar nu puteţi înţelege că eu n-am contesat că e "foarte bun şi deştept"? Nici că nu "s-r fi bucurat să vadă spectacolul"? eu am contestat faptul că dânsul ar fi competent să conducă o asemenea instituţie, mai ales că nu se întâmplă pentru prima dată!
Poate că nu ştiaţi, dar, împreună cu domnul prefect Codrin Munteanu şi cu alţi tineri din oraş voiam să îi facem pe artiştii care ne onorau cu prezenţa să se simtă bine: aveam un uriaş coş de flori, cadouri pentru fiecare spectator şi rezervasem o masă la un restaurant din Sfântu Gheorghe!
În numele acestor oameni extrem de supăraţi şi în numele altora, care de aseară îmi spun că este bine că în sfârşit se dau lucrurile pe faţă, am reacţionat!
Mai mult, vă provoc să găsiţi măcar un om în Sfântu Gheorghe care să fi mers la spectacole iarna şi să nu fi suferit de frig măcar odată în sala Casei de Cultură!

În altă ordine de idei, abia a trecut o lună de când l-am invitat pe dl Ştefan la cenaclul Adolescent în cinstea lui Eminescu, demonstrând şi atunci şi acum că nu am nimic personal cu dânsul. Cât despre cineva care şi-ar dori postul de director, eu nu am cunoştinţă, nu mi-l doresc, nu ştiu pe nimeni care şi l-ar dori, iar RUŞINE ar trebui să le fie celor care gândesc aşa ca dumneavoastră!
Adică nu se poate să iei poziţie împotriva cuiva care a greşit flagrant, şi nu o singură dată!, doar pentru faptul că vrei să îi iei locul?
Mai gândiţi-vă, domnule Antal, cine dintre noi doi ar trebui să se simtă ruşinat?