Românii şi maghiari îl plâng pe Marian Cozma

Victoria echipei de baschet din Sfântu-Gheorghe a încheiat o săptămână închinată memoriei lui Marian Cozma de către toţi cei cărora le pasă de sport, indiferent de naţionalitate sau etnie...
Meciul câştigat la scor de fetele noastre 103-49 cu Cet Govora, a fost deschis cu un moment de reculegere şi cu un mesaj al oficialilor formaţiei pe care vi-l redau integral:
"În această săptămână nu numai oraşul Veszprém şi nu numai Bucureştiul este în doliu. Nu numai viaţa sportivă maghiară sau viaţa sportivă românească ci şi ceea universală s-a îndoliat. Este inimaginabil şi inadmisibil, cum trei jucători ai echipei de handbal MKB Veszprém, Marian Cozma, Zarco Sesum şi Ivan Pesici au devenit victimele violenţei stradale, pivotul naţionalei pierzându-şi şi viaţa.
Viaţa lui Marian Cozma era sportul. Moartea lui Marian Cozma nu are nimic de-a face cu sportul. Totuşi această întâmplare tragică ne-a arătat şi adevărata faţă a spiritului sportului. Nici nu se poate închipui un gest mai măreţ şi mai de caracter decât cel al marilor rivali de la Pick Szeged, care şi-au oferit în împrumut propriile jucători celor din Veszprém. Da, acesta este sportul!
Să nu uităm, violenţa nu are nimic de-a face cu sportul! Nici pe teren, nici în peluze, nici în afara arenelor. Sportul nu este război, în sport nu există duşmani, ci doar rivali. Să-l comemorăm demn pe Marian Cozma. Dumnezeu să-l odihnească!"

iar la Vezsprem a fost extraordinar de emoţionant...

Comentarii