M-am hotărât să devin liberal!


Până astăzi am fost consilier independent în Consiliul Local Sfântu-Gheorghe! Mulţumesc încă o dată celor 1.700 de oameni care pe 1 iunie 2008 mi-au acordat încrederea lor, transformându-mă în cel mai votat uninominal politician la alegerile locale din Sfântu-Gheorghe!
În acest week-end m-am hotărât să devin liberal! Ca mentalitate oricum nu mă simţeam altceva, dar alegerea lui Crin Antonescu ca şi preşedinte al PNL - un om ale cărui comportament şi atitudine le-am apreciat de ani de zile - m-a determinat să fac acest pas.
Sunt convins că demersul politic al acestuia nu va rămâne nerăsplătit şi mulţi i se vor alătura în încercarea de a reaprinde flacăra liberalismului şi mai ales de a readuce speranţa că politica poate aduce în prim plan oameni tineri şi de valoare!
Inspirat şi impresionat profund de viziunea lui Crin Antonescu asupra viitorului, îmi exprim intenţia clară de a face parte din PNL şi sunt convins că mă voi bucura în continuare de susţinerea comunităţii locale, pentru că nu voi uita niciodată nici că "împreună suntem mai buni" şi nici că "sunt omul tinerilor în Consiliul Local Sfântu-Gheorghe"! Aşa să ne-ajute Dumnezeu!

Comentarii

Anonim a spus…
Nu imi schimb parerea despre tine, nu vad ce alt motiv decat cel al "renovarii" clasei politice ai putea avea. PNL e in opozitie si la pamant in Covasna! Succes iti doresc!
Jesus of Oradea a spus…
as spune ca e o decizie buna. crin antonescu chiar ar potential, si, spre diferenta de tariceanu, nu e nesimtit :)) (am urmarit emisiunea cu ei doi de dinainte de alegeri)
agerpres a spus…
Covasna: Crin Antonescu face 'prozeliţi' la Sfântu Gheorghe Sfântu Gheorghe, 23 mar /Agerpres/ - Alegerea lui Crin Antonescu în fruntea Partidului Naţional Liberal a atras după sine 'înregimentarea politică' a singurului consilier independent din municipiul Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu.

'În acest week-end, m-am hotărât să devin liberal! Ca mentalitate, oricum nu mă simţeam altceva, dar alegerea lui Crin Antonescu ca şi preşedinte al PNL - un om ale cărui comportament şi atitudine le-am apreciat de ani de zile - m-a determinat să fac acest pas. (...) Inspirat şi impresionat profund de viziunea lui Crin Antonescu asupra viitorului, îmi exprim intenţia clară de a face parte din PNL şi sunt convins că mă voi bucura în continuare de susţinerea comunităţii locale', afirmă Mădălin Guruianu pe blogul personal.

Guruianu şi-a exprimat, de asemenea, convingerea că multe alte persoane i se vor alătura lui Crin Antonescu în încercarea de 'a reaprinde flacăra liberalismului' şi mai ales de 'a readuce speranţa că politica poate scoate în prim plan oameni tineri şi de valoare'.

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că Mădălin Guruianu, care va fi cel de-al doilea consilier liberal în Consiliul local Sfântu Gheorghe, este primit cu braţele deschise în organizaţia judeţeană.

Guruianu, în vârstă de 34 de ani, a fost votat, în 2008, de 1.700 de persoane, obţinând cel mai bun scor realizat de un independent în ultimii 18 ani.

Acesta este unul dintre fondatorii Asociaţiei Pentru Comunitate, una dintre cele mai active organizaţii de tineret, iar de numele său se leagă şi înfiinţarea Librăriei 'Pentru Comunitate', singura librărie cu carte românească din judeţul Covasna. AGERPRES/ (Oana Mălina Negrea)
amosnews a spus…
Alegerea lui Crin Antonescu le-a adus liberalilor covăsneni un reprezentant în Cl Sfântu Gheorghe

Singurul consilier independent din Consiliul local (Cl) Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, se va înscrie în Partidul Naţional Liberal, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).Devenit în iunie 2008 consilier local, Mădălin Guruianu a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că venirea lui Crin Antonescu la conducerea PNL l-a inspirat în decizia sa de a se alătura liberarilor. Arătând că dintotdeauna s-a considerat a fi un om „de dreapta”, ataşat de valorile liberale, Mădălin Guruianu a ţinut să precizeze că a admirat tot timpul personalitatea lui Crin Antonescu, drept pentru care intrarea în rândurile partidului condus acum de acesta i se pare absolut firească.

“Sunt convins că demersul politic al acestuia (al lui Crin Antonescu, n.r.) nu va rămâne nerăsplătit şi mulţi i se vor alătura în încercarea de a reaprinde flacăra liberalismului şi mai ales de a readuce speranţa că politica poate aduce în prim plan oameni tineri şi de valoare! Inspirat şi impresionat profund de viziunea lui Crin Antonescu asupra viitorului, îmi exprim intenţia clară de a face parte din PNL şi sunt convins că mă voi bucura în continuare de susţinerea comunităţii locale, pentru că nu voi uita niciodată nici că "împreună suntem mai buni" şi nici că "sunt omul tinerilor în Consiliul Local Sfântu-Gheorghe", a explicat luni Mădălin Guruianu.

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, şi-a exprimat încântarea faţă de alegerea lui Mădălin Guruianu, arătând că PNL Covasna îl primeşte pe acesta “cu braţele deschise”.

Potrivit lui Obreja, după alegerea lui Crin Antonescu, organizaţia de Covasna a PNL, care în prezent numără 390 de membri, a primit tot mai multe semnale din partea unor persoane care ar dori să devină membre ale PNL.

Obreja a mai precizat că la Congresul PNL de vineri, membrii Delegaţiei permanente a PNL Covasna au votat pentru alegerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL.
observatorul a spus…
Consilierul local Mădălin Guruianu a lăsat independenţa pentru liberalism


Inspirat de alegerea în fruntea liberalilor a lui Crin Antonescu, consilierul local independent Mădălin Guruianu a anunţat ieri că a decis să se înscrie în PNL. „În acest week-end m-am hotărât să devin liberal. Ca mentalitate oricum nu mă simţeam altceva, dar alegerea lui Crin Antonescu ca şi
preşedinte al PNL - un om ale cărui comportament şi atitudine le-am apreciat de ani de zile - m-a determinat să fac acest pas. Sunt convins că demersul politic al acestuia nu va rămâne nerăsplătit şi mulţi i se vor alătura în încercarea de a reaprinde flacăra liberalismului şi mai ales de a readuce speranţa că politica poate aduce în prim plan oameni tineri şi de valoare. Inspirat şi impresionat profund de viziunea lui Crin Antonescu asupra viito rului, îmi exprim intenţia clară de a face parte din PNL şi sunt convins că mă voi bucura în continuare de susţinerea comunităţii locale, pentru că nu voi uita niciodată nici că "împreună sun tem mai buni“ şi nici că „sunt omul tinerilor în Consiliul Local Sfântu-Gheorghe“! Aşa să ne-ajute Dumnezeu!“, a declarat Mădălin Guruianu. El a completat că este membru fondator al Asociaţiei pentru Comunitate şi rămâne în continuare membru al acesteia, şi se bazează pe faptul că va lucra în continuare cu reprezentanţii Asociaţiei, însă aceasta este o organizaţie apolitică şi nu îşi doreşte ca membrii ei să fie afiliaţi liberalilor şi nici nu ar putea să le pretindă aşa ceva. „Asta nu înseamnă că nu îmi doresc să fiu un exemplu şi pentru alţii care îşi doresc să intre în politică“, a mai precizat Mădălin Guruianu.

Liberalii au spus „Da“

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că organizaţia din judeţ îl primeşte pe Guruianu cu „braţele deschise“ şi a avut o surpriză plăcută prin această iniţiativă. De altfel, spune Obreja, după alegerea lui Crin Antonescu în fruntea partidului a mai avut câteva semnale cu privire la unele persoane care ar dori să se înscrie în partid, în special din sfera independentă. La Congresul PNL de la Bucureşti organizaţia din Covasna l-a susţinut pe Crin Antonescu, însă nu a dorit să facă publică această opţiune înainte de vot, explicând şi prin faptul că fostul preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu, le este de asemenea coleg.
Mădălin Guruianu a fost ales consilier local la alegerile de anul trecut, ca şi inde pendent, cu aproximativ 1.700 de voturi, fiind candidatul care a obţinut cele mai multe voturi din Sfântu-Gheorghe acordate unui candidat independent în ultimii 18 ani. În prezent este preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local.
Mădălin Guruianu are 34 de ani, s-a născut la Brăila şi a terminat Facultatea de Filosofie în Bucureşti. Acesta s-a implicat în diverse proiecte şi a înfiinţat alături de alţi tineri Asociaţia Pentru Comunitate, structură care a devenit după 2005 una dintre cele mai active organizaţii nonguvernamentale din judeţ. Proiectul său de suflet este înfiinţarea şi menţinerea Librăriei Pentru Comunitate, singura librărie cu carte românească din judeţ.

(ASna Sidon, Observatorul de Covasna)