achiziţii sugas bai...

Consilierul local Mădălin Guruianu crede că

Activele de la Şugaş Băi vor deveni profitabile


Consilierul local PNL, Mădălin Guruianu, a declarat ieri că se plasează în total dezacord faţă de declaraţiile preşedintelui PSD Covasna, deputatul Horia Grama, care consideră că achiziţionarea de către Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe a activelor omului de afaceri Ioan Neculaie de la Şugaş Băi este una „oarecum exuberantă”.
Mădălin Guruianu a ţinut să sublinieze că, deşi Ioan Neculaie realizează, prin vânzarea respectivelor active, o afacere cu adevărat profitabilă, CL Sfântu Gheorghe se îmbogăţeşte, la rândul său, prin cumpărarea acestora. Arătând că întreg CL a votat hotărârea referitoare la achiziţionarea celor aproape 4.000 de mp de la Şugaş Băi şi clădirilor scoase la vânzare de către Ioan Neculaie cu un preţ de 310.000 euro, Mădălin Guruianu a subliniat că nu este de acord cu poziţia lui Horia Grama, mai ales în condiţiile în care, pe vremea cumpărării de către Neculaie a activelor din judeţul Covasna, PSD se afla la guvernare. Ioan Neculaie a achiziţionat, în 2003, mai multe obiective aparţinând SCTA Oltul, în localităţile covăsnene Şugaş Băi, Vâlcele, Malnaş şi Sfântu Gheorghe, preţul de achiziţie al acestora fiind de 626.000 de euro. Deşi contractele de achiziţie de la acea vreme prevedeau investiţii ale lui Neculaie, există dubii în prezent că acestea s-ar fi realizat, un exemplu concret în acest sens fiind starea în care se află Hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe, pe care omul de afaceri a promis să-l va transforma în hotel de patru stele. După ce a iniţiat însă lucrări de reabilitare la Hotel, Ioan Neculaie a anunţat că doreşte să îl vândă, oferta transmisă CL Sfântu Gheorghe în acest sens fiind de 1,8 milioane de euro. Cu toate că s-au arătat interesate de achiziţii
imobiliare pe timp de criză pentru îmbogăţirea patrimoniului oraşului - în aces sens
venind şi achizionarea activelor de la Şugaş Băi, autorităţile locale nu intenţionează să cumpere Hotelul Bodoc, în prezent căutându-se un investitor privat pentru acesta.
(Monica Rizea, Observatorul de Covasna)


15 Apr Covasna: 1,8 milioane de euro, suma cerută pentru hotelul 'Bodoc' Sfântu Gheorghe, 15 apr/Agerpres/ - Omul de afaceri braşovean Ioan Neculae vinde hotelul ''Bodoc'', din Sfântu Gheorghe, cu suma de 1,8 milioane euro, transmite corespondentul AGERPRES.

Consilierul PNL Mădălin Guruianu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aceasta este suma pe care Ioan Neculae a avansat-o în oferta de vânzare făcută Consiliului local Sfântu Gheorghe.
''Probabil că nu vom avea bani să cumpărăm hotelul'', a spus Guruianu, care a ţinut să amintească faptul că omul de afaceri braşovean a cumpărat hotelul, împreună cu alte active turistice din judeţ, la un preţ foarte mic, de circa 626.000 de euro, fără a-şi respecta clauzele privind modernizarea acestora stipulate în contract.
''Potrivit clauzelor, acesta ar fi trebuit să investească 5-6 milioane de euro, dar investiţiile sunt departe de această sumă'', a mai spus consilierul PNL.
Şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad a declarat recent că Ioan Neculae a făcut o ofertă de vânzare a hotelului, fără a menţiona însă atunci suma cerută.
Antal a apreciat oferta ca fiind ''interesantă'' adăugând că, din păcate, Consiliul local nu-şi permite să facă această achiziţie având în vedere contextul generat de criza economico-financiară, însă va căuta un investitor capabil să cumpere şi să finalizeze lucrările la această clădire din centrul municipiului, aflată în paragină de mai mulţi ani.
''Sper ca într-o lună-două să găsim un investitor din ţară ori din străinătate, interesat să cumpere şi să finalizeze hotelul'', declara Antal Arpad.
Omul de afaceri Ioan Neculae a achiziţionat hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe în anul 2003 de la APAPS cu suma de 626.000 euro, împreună cu alte active ale S.C.T.A Oltul aflate în localităţile Şugaş Băi, Vâlcele şi Malnaş.
În urmă cu circa doi ani, Neculae a început lucrările de consolidare a hotelului, în care intenţiona să investească, potrivit propriilor declaraţii, 5-6 milioane de euro pentru a-l aduce de la două la cinci stele.
Proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea hotelului de zece etaje, construirea unei noi unităţi de alimentaţie publică şi a unui centru de agrement cu piscină în locul fostului restaurant, care a fost demolat.
Ioan Neculae a mai negociat, în urmă cu câţiva ani, vânzarea hotelului cu patronul echipei de hochei din Miercurea Ciuc, Kurko Janos, care are afaceri şi în turism, însă discuţiile nu s-au soldat cu un contract de vânzare-cumpărare.
AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)

Ioan Neculae cere 1,8 mil. euro pentru hotelul Bodoc din Sf. Gheorghe, potrivit unui consilier local

SFÂNTU GHEORGHE (MEDIAFAX) - Omul de afaceri Ioan Neculae cere 1,8 milioane de euro pentru hotelul Bodoc, din centrul oraşului Sfântu Gheorghe, o ofertă în acest sens fiind transmisă Primăriei, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, consilierul local Mădălin Guruianu, citat de corespondentul MEDIAFAX.
"Preţul cerut pentru hotelul Bodoc înţeleg că este de 1,8 milioane de euro. Este o ofertă pentru Primărie, dar nu cred că se va achiziţiona pentru oraş, nu există fonduri în acest sens", a afirmat Guruianu.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că Neculae ar putea vinde hotelul Bodoc.
Contactat de MEDIAFAX, Neculae a spus că va ceda unitatea hotelieră doar în cazul în care nu va reuşi să obţină un credit bancar pentru finalizarea lucrărilor de modernizare.
El a refuzat să avanseze o sumă pe care ar dori să o încaseze.
"Am investit până acum circa 1,5 milioane de euro doar în lucrări de modernizare în acest hotel", a spus omul de afaceri.
Cu toate acestea, el apreciază că este foarte dificil să obţină un credit în această perioadă. "E jale! E crimă şi pedeapsă!", a spus Neculae.
Lucrările de modernizare a hotelului au început în 2007, dar nu au fost finalizate până în prezent.
Complexul Bodoc, format dintr-un hotel de două stele, un restaurant şi bar de zi, este situat în centrul oraşului Sfântu Gheorghe. Hotelul dispune de opt camere single, 57 camere duble şi opt apartamente.

Comentarii