Cartonaş galben pentru steaguri...


Consilierul local PNL Mădălin Guruianu consideră că actualul concept al Zilelor Sfântu Gheorghe este unul foarte reuşit, apreciind în mod deosebit organizarea şi inclusiv evenimentele pe care această sărbătoare le va prilejui. Cu toate acestea, Mădălin Guruianu crede că steagurilor concepute pentru Zilele oraşului li se cuvine un „cartonaş galben”, ca urmare a faptului că nu s-a respectat planul iniţial potrivit căruia inscripţionarea acestora trebuia realizată la dimenisuni egale atât în limba română cât şi în cea maghiară.

„Trebuie să atrag atenţia că a existat o concepţie grafică excelentă -pe caietele program, afişe, site-uri - atât în limba română cât şi în maghiară, însă nu se vede pe steaguri, ceea ce mi se pare o mare gafă, pentru că este un lucru foarte vizibil şi dacă nu le-aş fi văzut iniţial, aş fi putut să acuz pe cineva că nu s-a gândit, dar ştiu că a fost conceput şi în limba română. Totuşi, la steaguri nu există scris mare în limba română, decât în limba maghiară”, a explicat Mădălin Guruianu.

Consilierul local a precizat că în conceptul steagurilor a fost gândită inscripţionarea acestora în limbile română, maghiară şi engleză; pe una din părţi, inscripţionarea ar fi trebuit făcută mare în partea de sus în limba română şi mic în cea de jos în maghiară şi engleză, urmând ca pe cealaltă parte, numele sărbătorii Zilele Sfântu Gheorghe să fie inscripţionat mare în maghiară pe partea de sus şi mic în română şi engleză, pe cea de jos. Cu toate acestea, steguleţele ce au fost arborate pe stâlpii din oraş prezintă numai varianta inscripţionată mare cu limba maghiară, în vreme ce denumirea sărbătorii apare inscripţionată mic, în română şi engleză.

„Părerea mea este că a fost o eroare, deoarece conceptul corect există, inclusiv pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, pe toate materialele promoţionale, însă, din păcate, la steaguri, trebuie arătat un cartonaş galben”, a mai spus Mădălin Guruianu. (Monica Rizea, Observatorul de Covasna)

Comentarii