ALIANŢA MARO ...

articol din evz.ro...

1-Q Sapro îi „trezește” acum pe anti-PDL-iști

După ce a cântat „România, trezeștete!” pentru PDL și Traian Băsescu, 1-Q Sapro , cel care a format trupa Morometzii, și-a „împrumutat” o piesă PNL.

Liberalii pot folosi, contra cost, melodia “Alianța Maro”, care conține referiri critice la adresa actualei coaliții de guvernare. PNL a realizat chiar și un videoclip pe care l-a lansat pe internet.

1-Q Sapro ne-a declarat, ieri, că liberalii au primit, contra cost, dreptul să folosească melodia, dar nu a vrut să avanseze o sumă. “Nu vreau să spun cât, mie asta cu întrebatul de bani nu îmi place”, a comentat 1-Q Sapro. El are și o explicație pentru schimbarea de atitudine față de momentul apariției melodiei “România, trezește-te!”. “Poate că lumea mă percepe ca pe un partizan al cuiva, dar pe mine mă interesează să spun lucrurile pe care le simt la un moment dat”, spune autorul melodiei.

„Unu’ mic și un prostănac”

Piesa este folosită de PNL București, șefa de campanie a organizației din Capitală, Ioana Costescu, explicând că liberalii au realizat videoclipul. Melodia și videoclipul sunt difuzate pe You Tube, iar de ironii nu scapă mai ales pre mierul Emil Boc și liderul PSD, Mircea Geoană: “Poc, trosc, buf, Unu’ mic pi tic şi un prostănac se ceartă de ochii lumii, dar fac blat ca să-ţi vină de hac” sau “Boc face ceva în afacerea ta, ţi-o forfetează. Îţi bagă taxe, impozite până te crăcănează”.

Videoclipul îi reprezintă pe politicienii de la putere: Băsescu-păpuşar, care îl manevrează pe Emil Boc, premierul apărând pe post de clovn sau de Pinocchio. Elena Băsescu apare în tr-un pictorial, la volanul unei maşini de lux. Mircea Geoană şi Marian Vanghelie sunt ironizați pentru oferirea de mici și bere sau pentru diferite decla rații.

Câte două secunde pentru Elena Băsescu şi Adriean Videanu

Cele mai fugitive prezenţe din acest clip sunt fiica preşedintelui, candidat independent la europarlamentare şi fostul său coleg de partid, Adriean Videanu, surprinşi în ipostaze relaxate, EBA într-un pictorial, la volanul unei maşini de lux, iar fostul primar al Capitalei pe plajă, la mare.

Un mesaj interpretat

Una dintre imagini prezintă, pe fundal maro, logo-ul şi numele personajului principal al materialului video: Alianţa Maro, cu însemnul politic patru trandafiri, număr par ”ca la mort”, iar partidele care o formează sunt PD - LSD.

Într-o liberă interpretare, ne putem gândi la LSD ca la drogul cu acelaşi nume şi care este una dintre cele mai puternice substanţe halucinogene. Substanţa, care stă la baza unuia dintre cele mai noi droguri de pe piaţa “de larg consum”, a fost inclusă, experimental, şi în tratamentul persoanelor alcoolice şi a celor cu afecţiuni psihiatrice.

Comentarii