Apel pentru responsabilitate


Managerul de campanie pentru judeţul Covasna al Partidului Naţional Liberal (PNL), consilierul local Mădălin Guruianu, a lansat miercuri un apel pentru responsabilitate. În perspectiva campaniei de dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European (PE) din 7 iunie, Mădălin Guruianu a atras atenţia că startul campaniei UDMR, dat luni la Sfântu Gheorghe, a fost unul ce nu a respectat legea. Mădălin Guruianu a ţinut să sublinieze faptul că, dincolo de încălcarea termenului, lansarea candidaţilor UDMR s-a axat pe aceleaşi subiecte ce au vizat autonomia, cuprinzând „aceleaşi promisiuni vagi şi deşarte, acelaşi praf în ochi pentru maghiarii din această
regiune”. „Speram din toată inima ca această campanie electorală să nu înceapă sub auspiciile politicianismelor ieftine. În primul rând speram să înceapă la termenul legal, nu cu câteva zile mai devreme, iar în al doilea rând chiar mă gândeam că vom vorbi despre soluţii la crizele actuale, despre modalităţi de rezolvare a problemelor comunităţilor locale, despre interesele oamenilor, despre noi toţi...Am un gust amar, deoarece discursurile de la lansarea listei solidarităţii maghiare pentru europarlamentare n-au făcut nimic din toate acestea. S-au ancorat practic în discursul politicianist de tip „vom avea autonomie, nu peste mult timp”, prin care nu s-a dorit decât păcălirea oamenilor”, a arătat Guruianu.
Acesta a subliniat nevoia de profesionişti existentă în prezent şi s-a arătat convins de faptul că nu doar pe lista PNL ci şi pe cele ale altor partide se vor afla oameni capabili, însă a ţinut să precizeze că lista solidarităţii maghiare va avea un efect „direct şi pervers”.
„Campania propusă de UDMR, cu locomotiva Tökés László, va avea ca efect direct şi pervers intrarea tocmai a extremiştilor români, ţinuţi în afara parlamentelor de la Bruxelles şi de la Bucureşti, de către o populaţie românească din ce în ce mai puţin sensibilă la demagogia naţionalistă ieftină. Nu ştiu dacă asta urmăresc liderii maghiarilor, dar ar trebui să recunoască deschis fie că plănuiesc intenţionat să legitimeze pe plan european cuplul toxic Vadim-Becali, fie că sunt atât de incompetenţi încât nici nu bănuiesc faptul că aşa se va întâmpla”
, a explicat
Guruianu.
Managerul campaniei PNL pentru judeţul Covasna a mai arătat că le cere deschis celor din UDMR să îşi asume public una dintre cele două variante, spunând dacă au avut exact intenţia de a alimenta extremismul sau dacă toată această chestiune este rezultatul nepri ce perii.
Mădălin Guruianu a mai arătat că cei din UDMR ar trebui să facă acest lucru „deschis, cinstit, sincer, pentru că cetăţenii maghiari din această zonă, oneşti şi plini de bun simţ cum îi ştiu, merită să li se spună adevărul”.

Crin Antonescu, la Sfântu Gheorghe în acest week-end?

Sâmbătă, după Delegaţia Permanentă a PNL, ce va avea loc la Braşov, în judeţul Covasna sunt aşteptaţi mai mulţi dintre candidaţii liberali aflaţi pe locuri eligibile pentru PE. Potrivit preşedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, la sediul PNL din Sfântu Gheorghe va avea loc şi o întâlnire cu senatorul liberal Raymond Luca, unde, pe lângă discuţii de partid, se va organiza şi o întâlnire cu reprezentanţi ai revoluţionarilor din judeţele Braşov şi Covasna. Pentru că la Braşov
va fi prezent şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, care va cere votul PNL pentru lansarea candidaturii sale la preşedinţia României, există şanse ca după încheierea evenimentului de acolo, Crin Antonescu să ajungă şi la Sfântu Gheorghe.

Comentarii

agerpress a spus…
06 May Covasna:Liberalii, nemultumiţi că UDMR a 'furat startul' în campania electorală Sfântu Gheorghe, 6 mai /Agerpres/ -

Liderii PNL Covasna acuză UDMR de încălcarea legii electorale, deoarece şi-a lansat candidaţii pentru Parlamentul European cu patru zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale.

În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o miercuri, consilierul local Mădălin Guruianu s-a declarat dezamăgit că UDMR a 'furat' startul campaniei, organizând luni o mare adunare populară la Sfântu Gheorghe, dar şi de faptul că această campanie a început sub 'auspiciile politicianismelor ieftine'.

'Mă gândeam că se va vorbi despre soluţii la crizele actuale, despre modalităţi de rezolvare a problemelor comunităţilor locale, despre interesele oamenilor, despre noi toţi. Am un gust amar deoarece discursurile de la lansarea listei 'Solidarităţii maghiare' pentru europarlamentare n-au făcut nimic din toate acestea. S-au ancorat practic în discursul politicianist de tip 'vom avea autonomie, nu peste mult timp'. Aceleaşi promisiuni vagi şi deşarte, acelaşi praf în ochi pentru maghiarii din această regiune...', a declarat Mădălin Guruianu.

În opinia sa, linia pe care au pornit UDMR şi Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) va avea un 'efect direct şi pervers', anume intrarea extremiştilor români în Parlamentul European.

'Nu ştiu dacă asta urmăresc liderii maghiarilor, dar ar trebui să recunoască deschis fie că plănuiesc intenţionat să legitimeze pe plan european cuplul toxic Vadim-Becali, fie că sunt atât de incompetenţi încât nici nu bănuiesc faptul că aşa se va întâmpla!', a mai spus Guruianu.

UDMR şi CNMT şi-au lansat luni seară la Sfântu Gheorghe candidaţii pentru Parlamentul European, sub sloganul 'Solidaritate maghiară'.

La această manifestare, care a început cu un marş cu fanfară şi husari călare pe bulevardul principal din Sfântu Gheorghe, au participat circa 3.000 de oameni şi a reunit cei mai importanţi lideri politici ai comunităţii maghiare.
AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)
amosnews a spus…
Ştire: PNL Covasna critică UDMR ca urmare a începerii campaniei pentru PE mai devreme
PNL Covasna şi-a exprimat miercuri dezamăgirea faţă de startul campaniei UDMR, care pe lângă faptul că a avut loc cu patru zile mai devreme decât prevede legea, a debutat sub auspiciile „politicianismelor ieftine”, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).


Managerul de campanie pentru judeţul Covasna al Partidului Naţional Liberal (PNL), consilierul Mădălin Guruianu, atras miercuri atenţia asupra faptului că startul campaniei UDMR, dat luni la Sfântu Gheorghe, a fost unul ce nu a respectat legea, arătând că lansarea candidaţilor UDMR s-a axat pe aceleaşi subiecte ce au vizat autonomia şi cuprinzând „aceleaşi promisiuni vagi şi deşarte, acelaşi praf în ochi pentru maghiarii din această regiune”.

“Speram din toată inima ca această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare să nu înceapă sub auspiciile politicianismelor ieftine. În primul rând speram să înceapă la termenul legal, nu cu câteva zile mai devreme, iar în al doilea rând chiar mă gândeam că vom vorbi despre soluţii la crizele actuale, despre modalităţi de rezolvare a problemelor comunităţilor locale, despre interesele oamenilor, despre noi toţi... Am un gust amar, deoarece discursurile de la lansarea listei solidarităţii maghiare pentru europarlamentare n-au făcut nimic din toate acestea. S-au ancorat practic în discursul politicianist de tip „vom avea autonomie, nu peste mult timp”, prin care nu s-a dorit decât păcălilea oamenilor”, a arătat Mădălin Guruianu.

Acesta a mai precizat că lista UDMR pentru PE nu va face decât să alimenteze sentimentele naţionaliste.

„Campania propusă de UDMR, cu locomotiva Tokes Laszlo, va avea ca efect direct şi pervers intrarea tocmai a extremiştilor români, ţinuţi în afara parlamentelor de la Bruxelles şi de la Bucureşti, de către o populaţie românească din ce în ce mai puţin sensibilă la demagogia naţionalistă ieftină. Nu ştiu dacă asta urmăresc liderii maghiarilor, dar ar trebui să recunoască deschis fie că plănuiesc intenţionat să legitimeze pe plan european cuplul toxic Vadim-Becali, fie că sunt atât de incompetenţi încât nici nu bănuiesc faptul că aşa se va întâmpla”, a mai explicat Guruianu.

Mădălin Guruianu le-a cerut celor din UDMR să îşi asume public una dintre cele două variante, spunând dacă au avut exact intenţia de a alimenta extremismul sau dacă toată această chestiune este rezultatul nepriceperii. Mădălin Guruianu a mai arătat că cei din UDMR ar trebui să facă acest lucru „deschis, cinstit, sincer, pentru că cetăţenii maghiari din această zonă, oneşti şi plini de bun simţ cum îi ştiu, merită să li se spună adevărul”.

Lansarea candidaţilor UDMR pentru PE a avut loc luni seară, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa preşedintelui Uniunii, Marko Bela şi a peste 3000 de oameni veniţi la manifestări. Lista UDMR, intitulată „Lista solidarităţii maghiare”, este deschisă de către episcopul reformat Tokes Laszlo, care mai are la activ un mandat de europarlamentar, însă independent.