06 iunie 2009

Votează nr 1 pe buletinul de vot!Stimate Domn / Stimată Doamnă

Milioane de români consideră că alegerile pentru Parlamentul European nu au miză, iar prezenţa la urne duminică se anunţă a fi deosebit de scăzută.
În condiţiile acestea, cât de pregătit sunteţi dumneavoastră să vă implicaţi?
Chiar aşa?
O prezenţă scăzută la vot îi avantajează pe adversarii noştri, pentru că sincer vorbind, ei nu se confruntă cu aceleaşi probleme organizatorice care ne stau nouă în cale. Aceiaşi pensionari care s-au urcat de ani buni în autobuze se pregătesc să facă acelaşi lucru şi duminică, încercând să voteze în cât mai multe locuri cu putinţă. Pentru ei, alegerile sunt o aventură. Pentru domniile voastre, o chestiune plicticoasă. Vă rog să luaţi în calcul consecinţele acţiunilor dumneavoastră. Dacă nu mobilizaţi măcar 10-20 de alegători în următoarele 24 de ore, se vor întâmpla următoarele lucruri:
1.Mai mulţi oameni au să intre în şomaj. Probabil cineva pe care îl cunoaşteţi. Posibil chiar dumneavoastră.
2.Birurile pe care le plătiţi au să crească, lăsându-vă chiar mai puţini bani în buzunare decât acum.
3.Incompetenţii de la guvernare au să primească un premiu pentru realizările lor.
Nu au să vă mulţumească pentru aceasta. Or să îşi bată în continuare joc de dumneavoastră bând şampanii cumpărate din banii dumneavoastră. Vi se pare o glumă? Dacă da, faceţi în continuare planuri pentru mers la picnic duminică şi ignoraţi acest mesaj. Gândiţi-vă, însă, în acelaşi timp în ce termeni aveţi să le explicaţi copiilor dumneavoastră de ce aţi stat pe tuşă şi nu i-aţi scos pe aceşti incompetenţi de la guvernare.
Dacă sunteţi gata să veniţi alături de noi în a le transmite incompetenţilor de la guvernare un semnal pe care să nu îl poată ignora, vă rog să faceţi un lucru:
DUMINICĂ, sunaţi cel puţin 100 de prieteni, rude sau alţi cunoscuţi şi asiguraţi-vă că merg la vot să pună ştampila pe numărul 1 pe buletinul de vot, pe PNL.
Explicaţi-le tuturor de ce este important să voteze, folosind următoarele idei: "Situaţia în România se înrăutăţeşte pe zi ce trece. O ştii la fel de bine ca şi mine. Pe cine vom trimitem la Bruxelles să lupte pentru banii europeni care ar trebui să ajungă în România? Aceasta este o întrebare pe care trebuie să o avem în minte înainte de a pune ştampila pe buletinul de vot. Dar cel mai important este să transmitem un semnal celor două partide aflate la guvernare care duc România de râpă, şi care afundă ţara din ce în ce mai adânc în criza economică. Noi merităm locuri de muncă sigure şi bine plătite, taxe şi impozite mai mici şi un GUVERN CARE SĂ LUCREZE PENTRU NOI. PSD si PD-L nu ne acordă nicio importanţă. E timpul să ne dăm seama cine este cu adevărat de partea noastră.
Te rog, votează duminică! E foarte important. Îţi mulţumesc".

Cu stimă,
Rareş Mănescu
Coordonator campanie

04 iunie 2009

Mesajul lui Cristian Topescu !

Politica, dragi prieteni, e un fel de fotbal fără nici un fel de reguli. Duminică vom juca o repriză a unui meci de care depinde şi campionatul final din toamnă. Când se va auzi fluierul de final, vom fi judecaţi nu după câte pase am dat sau după câte goluri am înscris, ci după felul în care vom fi reuşit sau nu să transmitem un semnal adversarilor noştri aflaţi în prezent la guvernare. Semnalul că trebuie găsită o soluţie pentru ieşirea din criză şi că trebuie ca poporului român să i se redea speranţa.
În sport, există mai mulţi spectatori decât jucători. În politică, însă, putem să intrăm cu toţii pe teren. Fiecare dintre dumneavoastră are nu numai şansa, ci chiar datoria să se implice. Victoria în acest meci va fi a noastră dacă îi vom aduce la urne pe cei care ne susţin.

Nu va fi uşor. Partidele care sunt astăzi la putere vor mobiliza valize şi autobuze, vor încerca să facă blat, pentru a fura acest meci.
Dar aceasta nu înseamnă că nu putem câştiga. Căpitanul echipei noastre a străbătut ţara de la un capăt la celălalt, întâlnindu-se cu oamenii şi încurajându-i pe suporterii noştri. Arătaţi-i că sunteţi într-o formă excelentă, gata să puneţi la fel de multă energie în slujba echipei pe cât au pus el şi ceilalţi candidaţi pentru Parlamentul European.
Ţineţi minte! Nu putem câştiga decât dacă vom fi mai mulţi jucători decât spectatori.
Intraţi pe teren! Hai PNL!

Felicitări, dragilor!

A apărut un nou blog pentru a treia ediţie a unei manifestări care pare din ce în ce mai complexă... ZILELE ELEVILOR CNMV!
Felicitări, dragilor! Baftă la organizare şi să nu uitaţi că energia şi dezinvoltura voastră mă fac să continui zi de zi... am fost şi rămân "omul vostru" în Consiliul Local!

URMĂREŞTE-I! MERITĂ!

http://www.zileleelevilor.blogspot.com/

HAI LA TEATRU !

Comunicat de presă

TREI SPECTACOLE ÎN ABONAMENTUL “EUGENE IONESCO”

În prima parte a lunii iunie trupa Teatrului “Tamási Áron” va prezenta trei spectacole pentru posesorii abonamentului „Eugène Ionesco”, abonament destinat publicului de limba română din Sfântu Gheorghe. În data de 6 iunie, sâmbătă, de la ora 19.00 va avea loc spectacolul Miracolul, după o piesă de Tamási Áron; în data de 7 iunie, duminică, de la ora 19.00 va avea loc spectacolul intitulat Nunta lui Figaro sau O zi nebună !!! după Beaumarchais, iar în data de 14 iunie, duminică, de la ora 17.00 va avea loc spectacolul Visul unei nopţi de vară, de William Shakespeare. Toate cele trei spectacole vor avea loc în Sala Mare al teatrului şi vor fi supratitrate în limba română. Şi toate trei ne vorbesc despre dragoste:

Miracolul este povestea victoriei purităţii şi a dragostei adevărate asupra geloziei şi asupra acelor puteri, care vor să distrugă binele cu orice preţ. Acţiunea se petrece într-o lume izolată, în afara timpului, în care situaţiile zilnice, clare şi concrete, alcătuiesc numai cadrul viziunilor ireale. Merită reţinute câteva gânduri ale lui Tamási Áron despre cum s-a născut Miracolul şi de unde vine forţa acestei piese de a seduce spectatorii de ieri şi de azi: „Cred că singurul capăt de unde aş putea să apuc naşterea acestei piese este că am fost îndrăgostit. Dar ce legătură are această piesă cu dragostea? Cred că nu are mai multă legătură decât am eu cu scena. Dar aş vrea să vorbesc despre piesă, dacă tot există, vreau să vorbesc despre ea nu pentru că ar fi bună, ci pentru că o iubesc. O iubesc aşa cum iubesc oamenii pe care nu eu i-am ales, ci ei mi s-au dăruit. Aşa cred şi despre această piesă, că mi s-a dăruit cumva, într-un mod miraculos. Ca o Pasăre cântătoare, cum spune chiar titlul piesei.”
Regia: Bocsárdi László
Dramaturgia: Sebestyén Rita Júlia és Czegő Csongor
Scenografia şi costumele: Bartha József
Coregrafia: Könczei Árpád
Material muzical: Könczei Árpád, Dresch Quartett
Cu: Nemes Levente, D. Albu Annamária, Gajzágó Zsuzsa, Kicsid Gizella, Pálffy Tibor, Váta Loránd, Nagy Alfréd, Molnár Gizella, Pál-Ferenczi Gyöngyi, Debreczi Kálmán, Diószegi Attila, Kolcsár József, Márton Lóránt, Nagy Kopeczky Kálmán, Nagy Lázár József.

Nunta lui Figaro sau O zi nebună !!! este, de asemenea, o poveste veselă şi aventuroasă despre dragoste. Personajul principal, Figaro, este motorul întâmplărilor şi în jurul lui gravitează toate celelalte personaje. Planurile de căsătorie ale lui Figaro cu iubita lui Suzanne, sunt dejucate de viciile contelui bătrân. Suzanne îi dezvăluie lui Figaro că în ultima vreme, este curtată de conte, care speră să-şi exercite asupra ei un drept pe care îl abolise el însuşi, şi anume dreptul seniorului de a petrece noaptea nunţii cu soţia slujitorului său. Revoltat, Figaro vrea să-l pedepsească pe acest amorez decrepit, devenit soţ infidel. După multe aventuri, emoţii, căutări şi îndoieli dreptatea iese la iveală şi cu toţii îşi găsesc perechea potrivită. Piesa lui Beaumarchais e şi astăzi proaspătă şi foarte actuală, pentru că dincolo de politică şi de problemele sociale ale epocii, ne vorbeşte despre sentimentul cel mai profund: iubirea.
Regia: Zakariás Zalán
Decorul: Csiki Csaba
Costumele: György Eszter
Muzica: Ardeleanu Daniel
Dramaturgia: Nagy B. Sándor
Cu: Diószegi Attila, Pál-Ferenczi Gyöngyi, Nagy Alfréd, Szalma Hajnalka, Dávid Attila-Péter, Kolcsár József, Kőmíves Mihály, Márton Lóránt, Fekete Mária. Trompetist: Brăileanu Attila.

Istoricul literar Géher István scria despre piesa Visul unei nopţi de vară: „Este o continuare şi totodată o parodie a piesei Romeo şi Julieta. Ne arată acelaşi sentiment, dar altfel: răsucit şi multiplicat.” Oberon, regele zânelor, cu ajutorul unui spiriduş, zis Robin-băiat-bun sau Puck şi cu ajutorul unei seri magice vrea s-o pedepsească pe regina zânelor, Titania; două perechi de tineri îndrăgostiţi se încurcă într-o aventură misterioasă de dragoste într-o pădure în apropiere de Atena; iar un grup de meşteşugari (în prezentul spectacol meşteşugăriţe), amatori de teatru, se pregătesc să prezinte un spectacol cu ocazia nunţii lui Theseu, duce viteaz al Atenei şi Hipolita, regina amazoanelor. Acţiunea se petrece în noaptea zilei de Sfântul Ivan când, după credinţa populară, se trezesc zânele, spiriduşii şi toate creaturile din lumea viselor, ca să le tragă oamenilor câte-o păcăleală straşnică. Piesa este o tragi-comedie despre iubire şi despre meandrele drumului îndrăgostiţilor de a-şi găsi perechea potrivită.
Regia: Török Viola
Decorul şi costumele: Bartha József
Coregrafia: Fatma Mohamed şi Könczei Árpád
Muzica: R. Schumann, Könczei Árpád
Dramaturgia: Sebastian-Vlad Popa şi Nagy B. Sándor
Cu: Diószegi Attila, Szalma Hajnalka, Nemes Levente, Debreczi Kálmán, Kolcsár József, Nagy Alfréd, Magyarosi Imola, Fekete Mária, Váta Loránd, Kicsid Gizella, Mátray László, Márton Lóránt, Majlát Titi, D. Albu Annamária, Erdei Gábor, Pál-Ferenczi Gyöngyi, Sebestyén Melinda, Gajzágó Zsuzsa, Bicskei Zsuzsa.

P.S. CHIAR ŞI DACĂ NU AVEŢI ABONAMENTE "EUGENE IONESCO", TEATRUL "TAMASI ARON" VĂ AŞTEAPTĂ CU PREŢURI FOARTE MICI LA BILETE - 5 LEI!!!

03 iunie 2009

MAGICA seară de miercuri...În tumultul ultimelor zile de campanie, n-am uitat să mă bucur de viaţă ... cu completarea că sunt convins că nu întotdeauna am reuşit un echilibru între timpul acordat vieţii publice şi celei personale, dar mă străduiesc...
Aseară am fost la concertul de adio al elevilor de la Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe, susţinut la Biserica Evanghelică...de apreciat lăcaşele de cult care-şi deschid din ce în ce mai des porţile pentru asemenea evenimente de ţinută...
Nu am reuşit să rămân până la sfârşit, dar atmosfera a fost superbă, muzica, locaţia, dar şi tinerii, maghiari şi români deopotrivă, reuşind să creeze un ambient unic...
Aplauzele mele pentru toţi cei care au făcut posibil un asemenea eveniment şi felicitări speciale pentru Ana, Gerard, Apor, dar mai ales pentru Csabi Fazakas, alături de buchetele de flori de ieri, de la Lili, Jozsi, Alina, Călina, Emil şi de la mine... Maestre, respectele mele şi Baftă multă la Conservator!

A trebuit să fug la pauză, pentru că seara am asistat la premiera filmului "Nunta mută", în regia lui Horaţiu Mălăele... cu foarte puţină lume în sală ...
Reconfortant, plin de vitalitate...dar şi cu partea sa de tragism, filmul va rămâne una dintre producţiile de referinţă în România... Merită să-l vedeţi şi, anunţaţi-mă dacă (n-)am avut dreptate!

LIBER SUNT, NESUPUS!

Citeşte amănunte şi vezi fotografii de la cortul PNL din Sfântu Gheorghe...
http://tnlcovasna.wordpress.com/

IMAGINILE SUNT VECHI, DAR IMNUL ESTE SUPERB !

02 iunie 2009

varga katalin...


Titlul postării este un film de senzaţie, a cărei premieră în Sfântu Gheorghe a avut loc în această seară cu ocazia deschiderii Festivalului de Film Contemporan European... mâine la Club Cinema de la 18.00 Pescuit sportiv si de la 20,00 Nunta mută a lui Mălăele...
Filmat în localităţi din judeţul nostru, cu actori maghiari şi români de la cele două teatre din Sfântu Gheorghe, "Varga Katalin" este una dintre cele mai dramatice poveşti despre viaţă, moarte, răzbunare şi speranţă ...
Cu o impresionantă Hilda Peter în rolul principal, cu actori de prim rang în roluri secundare, cu un operator fenomenal, cu un buget redus, dar cu rezolvări regizorale excelente, filmul trebuie văzut de către toţi cei care mai cred în aberaţia logică şi psihologică de tip "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", dar şi de către ceilalţi...
chiar şi de către snobi sau de către "vânătorii de premii", filmul obţinând Ursul de Argint la Berlin în acest an...

de ascultat... de reflectat...ultimele zile de campanie... activităţi multiple, dar şi o stare de profundă melancolie, tristeţe şi părere de rău ... impresionante slide-urile din dreapta "copiii despre dragoste"... Iartă-ne, Doamne, căci mult mai greşim zi de zi!

01 iunie 2009

suflet de copil...Un copil poate oricând să înveţe un adult trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce îşi doreşte. (P Coelho)

Dacă vom continua să credem în puterea binelui de a învinge "balaurii", vom avea toată viaţa un suflet de copil!
Poate aşa vom avea şansa să fim mai departe de sentimentele urâte, mai departe de ură şi mai aproape de bunătate, de atenţie şi de iertare! Aşa să ne-ajute Dumnezeu!

INCREDIBIL - PREŞEDINTELE FACE CAMPANIE !În premieră naţională, în conferinţa de presă de la Sfântu Gheorghe, Magor Csibi a lansat bomba: Băsescu face campanie pentru PDL, aşa cum se vede în afişul în care apare lângă Mircea Man, preşedintele CJ Maramureş...

31 mai 2009

Zile pline...

Zilele Sportului în Sfântu Gheorghe şi un seminar extraordinar la Arcuş în acest sfârşit de săptămână...
Am participat şi la primul - festivitate deschidere, alergare, şah, ping-pong, arbitraj la demonstraţia de arte marţiale, fotbal (C.L.-C.J. 2-1, am înscris golul decisiv...) şi premierea celor mai buni sportivi din 2008, atât la juniori, cât şi la seniori... şi la al doilea - vineri după amiază şi duminică până după-prânz... memorabilă întâlnirea cu dl Dumitru Borţun, personalitate academică de prim rang în România... de urmărit cărţile şi discursurile dânsului, de o nonşalanţă şi relaxare extraordinară pe teme sensibile, gen relaţii româno-maghiare... Vă mulţumesc, domnule profesor, pentru că existaţi şi acţionaţi!