17 iulie 2009

UN AN DE PARTENERIAT PENTRU COMUNITATE !
UN AN DE PARTENERIAT PENTRU COMUNITATE

RAPORT DE ACTIVITATE (IUNIE 2008- IUNIE 2009)

I. PREZENŢE

1. Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.
30 şedinţe. Prezent la toate cele 30 de şedinţe de Consiliu.

2. Comisia de Tineret şi Sport - preşedinte
23 şedinţe. Prezent la toate cele 23 şedinţe de Comisie.

3. Comisia Juridică - membru
27 şedinţe. Prezent la 26 de şedinţe de Comisie.

II. ACTIVITATE

Proiectele de hotărâri pe care le-am susţinut prin votul meu favorabil, dar şi prin participarea la dezbateri în plen şi în cadrul comisiilor de specialitate au adus deja sau urmează să aducă în viitor beneficii majore în viaţa oraşului.

Am condus toate şedinţele Comisiei de Tineret şi Sport şi am avut o singură absenţă la cele din Comisia Juridică, analizând într-o atmosferă propice de lucru, împreună cu colegii consilieri, indiferent de culoarea politică, proiectele prezentate spre avizare, majoritatea dintre proiecte primind avizul favorabil, dar beneficiind şi de observaţiile de formă sau fond, atunci când a fost cazul să fie completate prin amendamente.

Tineret şi Sport

Am avut întâlniri cu tinerii din Sfântu Gheorghe în cadre formale – sălile Consiliului Local, dar şi informale – Clubul de Tineret din C.N.M.V. / excursii şi tabere de tineret / evenimente culturale, artistice sau sportive - pentru “a lua pulsul” mişcărilor de tineret din municipiu, pentru a le sprijini iniţiativele şi pentru a le afla părerea despre subiectele puse în discuţie în cadrul Consiliului Local.

Am analizat propunerile şi am acordat împreună cu colegii din Comisia de Tineret şi Sport finanţările pentru semestrul II din 2008 şi pentru cele două semestre ale anului 2009. Am iniţiat, discutat în comisii şi cu oameni de sport din municipiu şi, în final, a fost aprobat printr-o hotărâre, un program-cadru de susţinere a sportului, intitulat “Sfântu Gheorghe sprijină sportul!” şi prin care s-au pus bazele unei finanţări consistente pentru sportul din municipiu, atât cel de masă, cât şi cel de performanţă.

Am participat la şedinţe cu reprezentanţii Primăriei şi cu ceilalţi preşedinţi de Comisii pentru stabilirea unor strategii de promovare a zonei, dar şi de atragere a tinerilor care nu-şi mai doresc să se întoarcă în zonă, oferindu-le acestora perspective noi şi speranţe prin construirea de locuinţe, dar şi prin punerea bazelor pentru dezvoltarea unui oraş mai curat, mai civilizat, mai ofertant pentru investitori. În acest sens au fost aprobate mai multe hotărâri de Consiliu Local.

Am propus şi au fost premiaţi sportivii care au reprezentat oraşul la Olimpiada de la Beijing 2008: 2 luptătoare şi un gimnast şi antrenorii lor, cu câte 5000 de lei fiecare.

Am participat şi susţinut toate cele 10 ediţii ale programului de sprijinire a tinerilor artişti covăsneni, Seri Albastre şi am continuat să conduc Clubul de Dezbateri Academice din Sfântu Gheorghe, participând la mai multe competiţii locale şi naţionale, cele mai mari performanţe obţinute fiind obţinerea locurilor I şi III la vorbitori la Campionatele Naţionale din toamna anului 2008.

Am coordonat echipa de tineri din CNMV care a produs numărul din 2009 al “Revistei Adolescent” şi am participat şi susţinut Festivalul de Colinde “Adolescent”.

Am susţinut şi participat - concurent sau arbitru, la multe evenimente organizate cu ocazia Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe 2009. Cu această ocazie am iniţiat şi acordat, împreună cu C.S.Ş. şi D.S.J, “Premiile Sportive Sfântu Gheorghe” pentru anul 2008, 12 juniori şi 10 sportivi maturi fiind recompensaţi în cadrul unei Gale la Sala Sporturilor.

Am propus şi a fost adoptată reducerea tarifului la numai 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari pentru piscina din oraş.

Am acordat lunar din indemnizaţia mea de consilier, o bursă de 300 de lei unui tânăr sportiv din Sfântu Gheorghe, Andrei Mari, care a reuşit să urce de pe locul 75 pe 31 în clasamentul celor mai buni tenismeni din România la categoria sa de vârstă şi am propus acordarea mai multor burse ale oraşului, pentru tinerii performanţi din municipiu.

Cultură şi Religie

Am sprijinit iniţiativele conducerii Teatrului “Andrei Mureşanu” şi am susţinut acordarea unui sprijin financiar de 100.000 lei pentru organizarea celei de-a doua ediţii a Festivalului TAMper2, alocarea celor 1.000.000 de la bugetul central pentru începerea construcţiei unui sediu nou în curtea teatrului, dar şi o suplimentare “in extremis” cu 150.000 lei a bugetului din 2009 a Teatrului Andrei Mureşanu, după negocieri îndelungate.

Am sprijinit alocarea unor fonduri publice de la C.L. şi C.J. pentru încălzirea Catedralei din Sfântu Gheorghe şi pentru amenajarea curţii interioare a acesteia.

Am sprijinit şi am obţinut acordarea de la C.L. a 2000 de lei către pictorul din oraş, Ramon Grosos, care este singurul artist român care a primit în 2008 două premii internaţionale în Italia: „Michelangelo Buonarroti” şi premiul „Carta Drepturilor Omului”.

Mediu înconjurător

Am iniţiat şi dezvoltat un plan de refacere a parcurilor din municipiu, începutul fiind făcut în Piaţa Andrei Şaguna şi continuat în mai multe locuri publice din oraş.

Am fost responsabilul din Sfântu Gheorghe pentru proiectul “Adoptă un râu”, dezvoltat de Asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta” şi am curăţat, împreună cu zeci de voluntari, câţiva kilometri pe malul râului Olt la ieşirea spre Chilieni, în august 2008.

Am participat la programul de împodobire a oraşului “Lumini de Crăciun 2008”, cu idei, dar şi prin atragerea de fonduri de la sponsori.

Am propus şi realizat să fim pe harta oraşelor din România care sprijină oficial demersul “Ora pământului” şi Sfântu Gheorghe s-a alăturat sutelor de oraşe din lumea întreagă care au stins lumina timp de o oră în 28 martie 2009.


Comisii speciale

Am iniţiat şi condus Comitetul de Organizare a Cortului Tineretului Român pentru Comunitate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe 2009, la ale căror acţiuni de cultural/artistice sau de divertisment au participat mii de oameni de toate vârstele şi toate categoriile sociale. Pentru întâia oară s-a reuşit o colaborare eficientă între cele mai importante ONG-uri din municipiu, representative atât pentru comunitatea românească, cât şi pentru cea maghiară.

Sunt membru în “Comisia de verificare a realizării contractelor de management ale directorilor instituţiilor de cultură” şi am avut întâniri constante cu directorii instituţiilor, mai ales cei din teatrele “Andrei Mureşanu” şi “Tamasi Aron”, în urma căreia am susţinut şi reuşit obţinerea de finanţări consistente pentru festivalurile de teatru representative pentru zona noastră – “TAMper2 - 2008” şi “Reflex - 2009”.

Am făcut parte din Comisia de acordare a spaţiilor pentru ONG-uri în Casa cu Arcade şi în urma unui proces legal şi echitabil au fost acordate sedii celor mai importante 10 asociaţii din zonă care-şi doreau acest lucru. De remarcat lipsa contestaţiilor într-un domeniu în care nemulţumirile s-au aflat la ordinea zilei, de-a lungul anilor.

Precizez că fac parte deasemenea din Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”, unde am participat la majoritatea şedinţelor care au avut loc şi de unde am preluat informaţiile necesare pentru a suţine cu succes cauzele ridicate de elevii, cadrele didactice şi direcţiunea Colegiului în faţa Consiliului Local şi a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Am făcut parte din juriile a două festivaluri gastronomice tradiţionale pentru acest oraş: “Parada Cârnaţilor” şi “Aquaris”, sprijinind cu dragă inimă cele două evenimente care sper că vor continua să atragă turişti şi investitori în această zonă.


Diverse

Am propus, dar nu a trecut de plen, reducerea taxei lunare de parcare a taximetriştilor din Sfântu Gheorghe la 50 de lei, taxă care în continuare mi se pare nerealist de ridicată – 75 lei.

Am condus în luna decembrie cele 2 şedinţe – una ordinară, una extraordinară - în calitate de Preşedinte de Şedinţă în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe, oferind colegilor şi o întâlnire-surpriză cu colindătorii de la “Grupul Crescendo”şi cu Moş Crăciun.

Am protestat împotriva hotărârii prin care se dorea organizarea unui referendum pentru obţinerea autonomiei teritoriale, iar propunerea a căzut la vot în Consiliu Local Sfântu Gheorghe, în premieră pentru judeţul Covasna. Ulterior, în 2009 propunerea a trecut, dar a fost atacată pentru neconstituţionalitate de către Prefectura Covasna.

Am susţinut amplificarea procesului de transparenţă şi desecretizare a actului decizional, informând constant mass-media locală despre noutăţile apărute în cadrul şedinţelor Consiliului Local şi ajutând departamentul de imagine de câte ori am fost solicitat pentru îmbunătăţirea portalului de informaţii al oraşului: ww.sfantugheorgheinfo.ro.

Consider că mai sunt foarte multe lucruri de făcut în anii care urmează, dar începutul pare promiţător şi sper că din ce în ce mai mulţi oameni din Sfântu Gheorghe realizează că împreună suntem mai buni, că împreună putem şi trebuie să convieţuim paşnic şi că numai astfel putem avea un viitor mai bun.
Aşa să ne-ajute Dumnezeu şi în continuare!


Raport prezentat public astăzi 17 iulie 2009


MAI JOS PARTENERIATUL PENTRU COMUNITATE, AŞA CUM L-AM PREZENTAT ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ, CU REALIZĂRILE ŞI AMÂNĂRILE SALE...
Despre activitatea şi "banii aduşi / cheltuiţi" de dl. Grama, care, evident, nu a venit la dezbatere, aflaţi amănunte pe site-ul Camerei Deputaţilor... sintetic: 2 luări de cuvânt (una - depunerea jurământului, a doua - declaraţie politică), semnătura pe 3 proiecte de hotărâre iniţiate de colegii de-ai domniei-sale şi 1 interpelare...

15 iulie 2009

Să redescoperim normalitatea !

„Să redescoperim normalitatea” sau despre metehnele domnului Grama

Sloganul din titlu l-am folosit în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2008. Şi am reuşit să ajung, cu sprijinul a 1700 de oameni consilier local independent în Sfântu Gheorghe. Pentru că normalitatea asumată de către mine presupune multe aspecte deloc pe placul politicienilor din zonă, mă voi referi în cele ce urmează doar la câteva dintre „metehnele” dovedite de dl. deputat PSD Horia Grama în disputa publică din ultimele zile.

1. Apărarea unui om de nimic, ascuns în spatele etniei

Totul a început „din senin”. Fără să-l fi acuzat nimeni de nimic şi fără să fie sub nici o formă atins de protestele mele repetate la adresa batjocoritoarei numiri a stripperului mincinos şi manipulator la direcţia Direcţiei de Tineret Covasna, dl. deputat PSD Horia Grama se aşează „trup şi suflet” în spatele PDL-istului Ciprian Grosu, fără să realizeze că apără pe cineva care-şi ascunde impotenţele şi incompetenţele în spatele etniei. Realizând greşeala făcută, ulterior „l-a lăsat din braţe”, solicitându-le celor de la PDL „să şi-l apere”, iar aceştia au făcut ce ştiu ei mai bine: „au băgat capul în nisip” şi au sperat că trece. Dar asta nu înseamnă că l-am auzit pe dl. Grama că regretă vorbele spuse la adresa mea cu ocazia „rătăcirii temporare”...

2. Promovarea incorectitudinii şi „lipsa de memorie pe termen scurt”

Domnul deputat PSD Horia Grama m-a acuzat de incorectitudine în momentul în care m-am înscris în PNL, din postura de consilier local independent, iar la numai câteva zile s-a mândrit cu faptul că a atras în PSD tot un consilier independent, judeţean de data asta, Ştefan Joos. Mai mult, şi eu şi Ştefan Joos am fost vicepreşedinţi, actualmente membri, ai multhulitului ONG de către domnia sa, Asociaţia pentru Comunitate. Nu simţiţi aerul sordid, tipic politicienilor „uituci” care aplică standardul dublei măsuri, la alţii, de condamnat, la noi, de lăudat? Şi din nou, evident, nici un fel de retragere a vorbelor faţă de mine sau faţă de Asociaţie...

3. Dezinformarea şi manipularea opiniei publice

Aflat cumva într-o situaţie limită din cauzele expuse mai sus şi în lipsă totală de argumente plauzibile, dl. Grama găseşte de cuviinţă să arunce „o fumigenă”, ca să nu-i zic „flatulenţă”, acuzându-mă că aş fi „coada de topor a UDMR”. Ei bine, vă rog să citiţi editorialul dedicat de Cristian Tudor Popescu fostei doamne ministru Ridzi, pentru a înţelege exact mecanismul la care a apelat dl. Grama, scoţând această aberaţie pe gură... Iar continuarea firească este punctul următor.

4. Lipsa curajului de a dezbate public

Îndemnat de ideea că vorbele fără acoperire în fapte sunt praf aruncat în ochii cetăţenilor, l-am invitat pe dl. deputat Grama să dezbatem într-un loc public, de faţă cu presa şi cu alţi oameni interesaţi din zonă, realizările şi nerealizările noastre, gândurile şi proiectele de viitor, considerând că un asemenea demers de transparenţă este benefic pentru întreaga comunitate. La această iniţiativă, dl deputat Grama consideră că trebuie să răspundă cu mojicii tipic politicianiste – „eu la restaurant beau bere, nu dezbat”, „nu mi-e teamă de Guruianu, dar el a intrat prea de curând în politică să ne comparăm”, „eu am adus bani în zona asta, el îi consum㔺i „să se ocupe el de fetele de-a IX-a şi de-a X-a de la debate”. Şi refuză să vină.

Trec peste mahalagismul conţinut de forma răspunsurilor şi mă concentrez pe conţinut.

L-am invitat pe dl. Grama la restaurant pentru că mi s-a părut decent să mergem şi să dezbatem relaxat într-un loc public şi deschis, accesibil oricui.

Aerul de superioritate din „a intrat prea de curând în politică să ne comparăm” denotă pe de-o parte tocmai laşitatea maximă de care dă dovadă refuzând dialogul, iar pe de altă parte, teama ca opinia publică să descopere faptul că se pot face mai multe lucruri într-un timp scurt, comparativ cu extrem de puţine într-un timp lung.
Despre misterioşii bani aduşi în zonă de dl. deputat, mi-aş dori să aflu, pentru a-l felicita public, dar cum aş putea să o fac dacă domnia-sa nu spune care şi câţi sunt? Despre banii pe care-i consum eu nu am cunoştinţă, mai ales că donez „imensa” indemnizaţie de consilier local, situată între 300 şi 500 de lei lunar, către un tânăr sportiv din oraş. Spre deosebire de domnia-sa, care are un venit de parlamentar de peste 10.000 lei lunar!

Cât priveşte „fetele de-a IX-a şi de-a X-a de la debate” îi cer respectuos domnului Grama să nu mai intre în astfel de subiecte care-i sunt complet străine: odată pentru că mi se pare penibil să ironizezi vârsta propriei tale fiice, a doua oară pentru că la Clubul de Dezbateri Academice din Sfântu Gheorghe se formează viitori lideri ai generaţiei lor, tineri din toate clasele de liceu, băieţi şi fete deopotrivă, a treia oară pentru că dl. Grama mai are multe reguli de bază de învăţat până să le facă faţă într-o confruntare bazată exclusiv pe argumente pro şi contra acestor tineri, iar a patra oară pentru că proiectul numit „Debate Club” este unul dintre cele mai de succes proiecte din oraş, elevii noştri devenind campioni naţionali atât pe echipe, în 2007, cât şi individual, în 2008, urmând ca în acest an să găzduim Campionatul Naţional chiar la noi în judeţ. Apropo, îl invit pe dl. Grama să participe la dezbaterile pe care le organizăm săptămânal în oraş, la Centrul de Tineret din C.N.M.V., dar şi în alte locuri publice, poate-poate nu mai repetă toate aceste vorbe goale de conţinut şi începe să se concentreze pe politică, nu pe politicianism.

Din toate aceste motive enumerate mai sus, mă simt îndreptăţit să aştept scuze de la dl. deputat Grama, considerând că astfel am putea face un pas important spre responsabilitate şi normalitate în politica din zonă. De asemenea, vă asigur că vineri 17 iulie la ora 16 voi fi, aşa cum am promis, la restaurantul Sugas pentru a da în mod public raportul după un an de mandat de consilier local. Din respect pentru comunitate.

Mădălin Guruianu, consilier local Sfântu Gheorghe

14 iulie 2009

RIDZI A PICAT...URMEAZĂ STRIPPERUL!

MONICA RIDZI ŞI-A DAT DEMISIA!

"Încă de la începutul discuţiilor cu privire la cheltuirea fondurilor am spus că sunt nevinovată şi am acţionat conform legii. M-am prezentat în faţa com isiei de anchetă. Am răspuns la toate solicitările DNA pentru că consider că nu am nimci de ascuns. Am văzut ieri decizia Parlamentului. Alinaţa PSD PNL urmăreşte menţinerea acestui subiect pe agenDa publică. Se doreşte prelungirea acestei situaţii. Am pornit cu toată bună credinţa în a conduce MTS, dar nu am beneficiat de buna credinţă a celorlalţi. Îmi asum responsabilitatea politică pentru oamenii din Minister. Pentru a nu afecta imaginea partidului, am decis să demisionez", a declarat Monica Ridzi.

PRIMA BĂTĂLIE A FOST CÂŞTIGATĂ!
URMEAZĂ STRIPPERUL MINCINOS ŞI MANIPULATOR!

BURSELE SFÂNTU GHEORGHE !

Astăzi am reuşit să trec prin comisii (tineret / sport şi cultură / învăţământ) al doilea proiect de hotărâre iniţiat de mine de când sunt consilier, după cel cu "Sfântu Gheorghe sprijină sportul!"... sunt foarte mulţumit de faptul că majoritatea principiilor propuse de mine au trecut şi le mulţumesc colegilor mei, mai ales doamnei inspectoare Keresztely Irma, pentru sugestii şi completări...

Proiectul de hotărâre se intitulează "Bursele Sfântu Gheorghe" şi crează cadrul de a oferi burse de excelenţă pentru cei mai buni tineri din oraş. Pentru 2009 vor fi acordate 5 burse a câte 2000 de lei / an şi vă ofer în cele ce urmează proiectul ...


EXPUNERE DE MOTIVE
privind instituirea programului de spijinire a tinerilor în Municipiul Sfântu Gheorghe “BURSELE SFÂNTU GHEORGHE”


Solicit respectuos colegilor mei din Consiliul Local Sfântu Gheorghe ca începând cu anul 2009 să derulăm în fiecare an un program cadru de sprijinire a tinerilor din Sfântu Gheorghe, prin care să acordăm burse de excelenţă tinerilor din municipiu.
Sunt convins că veţi fi alături de mine în demersul de a sprijini tinerii din oraş prin mijloace specifice, încurajându-i practic să exceleze, pentru a ne asigura că vor avea un viitor bun în acest oraş. Pe lângă măsurile luate deja, după consituirea Comisiei de Tineret şi Sport, sunt convins că va fi de bun augur instituirea unor burse de excelenţe “Bursele Sfântu Gheorghe”.
În baza celor de mai sus, vă propun spre aprobare această hotărâre, cu modificările de rigoare ale comisiilor de specialitate din Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Sfântu Gheorghe, 14.07.2009

Mădălin GURUIANU
Preşedinte Comisia de Tineret şi Sport a C. L. Sfântu Gheorghe,
PROIECT DE HOTĂRÂRE

Art. 1. Se aprobă instituirea programului de spijinire a tinerilor în Municipiul Sfântu Gheorghe “BURSELE SFÂNTU GHEORGHE”.

Art. 2. Bugetul alocat pe anul 2009 în cadrul programului instituit prin art. 1 va fi asigurat din fondul de tineret al municipiului Sfântu Gheorghe.

Art. 3. Beneficiază de bursele de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe” – elevii din anul terminal de la unităţile de învăţământ liceal din municipiul Sfântu Gheorghe, pe baza punctajului cel mai mare, obţinut de candidaţi conform grilei de punctaj utilizată la acordarea acestor burse (Anexa 1).

Art. 4 Candidaţii pentru bursele de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe - vor aplica la acest program pe baza unui dosar care să cuprindă următoarele documente: scrisoare de intenţie, C.V., alte documente la care se face referire în grila de punctaj a candidatului (adeverinţă de la şcoală pentru mediile anuale, copie după diplome şi certificate de participare, recomandări din partea organizaţiilor etc).

Art 5. Comisia de acordare a burselor de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe” este formată din membrii celor două comisii: Comisia de Tineret şi Sport şi Comisia de Învăţământ şi Cultură din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe.

Art. 6. Comisia de acordare a burselor poate decide retragerea sau imputarea bursei primite în cazuri speciale cum ar fi: depunerea de acte false şi abateri grave de la disciplină.

Art. 7. Graficul desfăşurării programului de acordare a burselor pentru anul curent este prevăzut în Anexa 2 la prezenta hotărâre.

Art. 8. – Cu executarea prevederilor prezentei hotărâri se încredinţează Comisia de Tineret şi Sport şi Comisia de Cultură şi Învăţământ.Anexa 1 (Metodologia de acordare a burselor de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe”)

Art 1. Grila de punctaj utilizată la acordarea burselor de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe” de către Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

1. Suma celor 3 medii generale obţinute în fiecare an din primii 3 ani de liceu (clasa a IX-a, a X-a şi a XI-a)
2. Performanţe exprimate prin obţinerea de premii la concursuri * / olimpiade internaţionale – premiul I – 25 pct., premiul II – 20 pct., premiul III – 15 puncte, menţiune – 10 puncte, participare – 5 puncte (max. 50 puncte / an şcolar)
3. Performanţe exprimate prin obţinerea de premii la concursuri * / olimpiade naţionale – premiul I – 10 pct., premiul II – 8 pct., premiul III – 6 puncte, menţiune – 4 puncte, participare – 2 puncte (max. 20 puncte / an şcolar)
4. Performanţe exprimate prin obţinerea de premii la concursuri * / olimpiade judeţene – premiul I – 5 pct., premiul II – 3 pct., premiul III – 2 puncte, menţiune – 1 punct (max. 10 puncte / an şcolar)
5. Calităţi organizatorice - 1 punct / fiecare participare în organizarea unui proiect / eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor (max 5 puncte / an şcolar)

*prin concursuri se înţeleg competiţiile conform calendarului de concursuri ;I competi’ii publicat annual de către Ministerul Educaţiei şi Învăţământului.

Art. 2 Punctajul final va rezulta prin însumarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor.

Art. 3 Bursele vor fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă.

Art. 4 În caz de egalitate perfectă departajarea se va face după primul criteriu din această grilă de punctaje.


Anexa 2

Art. 1 Pentru anul 2009, vor fi acordate 5 burse a câte 2000 de lei, bani acordaţi într-o singură tranşă primilor 5 candidaţi, conform punctajelor obţinute.

Art. 2 Graficul desfăşurării procedurii de acordare a burselor de excelenţă – „Bursele Sfântu Gheorghe” de către Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Nr. crt.
1. Depunerea dosarelor pentru obţinerea burselor de excelenţă - „Bursele Sfântu Gheorghe” 15 septembrie – 15 octombrie 2009
2. Afişarea la avizierul şi pe site-ul Consiliului Local a celor care s-au înscris pentru „Bursele Sfântu Gheorghe” 16 octombrie 2009
3. Afişarea la avizierul şi pe site-ul Consiliului Local a câştigătorilor „Burselor Sfântu Gheorghe” 15 noiembrie 2009
4. Contestaţii privind acordarea „Burselor Sfântu Gheorghe” 15 - 20 noiembrie 2009
5. Rezolvarea contestaţiilor 20 - 25 noiembrie 2009
6. Acordarea „Burselor Sfântu Gheorghe” în şedinţa ordinară din luna decembrie a Consiliului Local Sfântu Gheorghe

13 iulie 2009

FINAL DE RIDZI!


DAU ATENŢIE CAZULUI RIDZI ŞI PENTRU CĂ ESTE UN EXEMPLU DE SOLUŢIONARE RAPIDĂ ŞI EFICIENTĂ A UNUI CAZ DE MIZERIE POLITICIANISTĂ, DAR ŞI PENTRU CĂ ESTE ÎN ZONA MEA DE ACŢIUNE, CUVÂNTUL "TÂNĂR" FIIND, AŞA CUM EXCELENT REMARCA C.T.P., "OBSCEN" ÎN ALĂTURAREA CU MINISTRA MINCINOASĂ ŞI DELAPIDATOARE!...pentru cei atenţi şi cunoscători, se poate observa cu uşurinţă asemănările de comportament ale dnei Ridzi cu stripperul de la DJT, tot de la PDL, Grosu Mincinosu... DE LA AMBII AŞTEPTĂM CU TOŢII DEMISIA!

Preşedintele Comisiei de anchetă a MTS, deputatul PNL Alina Gorghiu, a anunţat că raportul final propune începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu a ministrului Monica Iacob Ridzi.

Alina Gorghiu a anunţat că membrii Comisiei au ajuns la concluzia că au existat o serie de încălcări ale legii care angreneză responsabilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi. În aceste condiţii, Raportul propune sesizarea Curţii de Conturi, Oficiului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi a ANAF, pentru efectuarea de anchete la Ministerul Tineretului şi la firmele care au organizat "Zilele Tineretului".

Raportul Comisiei va fi înaintat Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor în vederea unui raport care să recomande Plenului începerea urmăririi penale.

"Membrii Comisiei de anchetă au stabilit responsabilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi pe următoarele paliere: responsabilitatea materială directă prin decizii luate personal, numirea membrilor comisiilor de selecţie şi de recepţie a serviciilor, aprobarea notei de fundamentare a procedurii de achiziţie publică de servicii de divertisment, semnarea unor contracte prevăzând prevederi ilegale privind influenţarea conţinutului editorial al unor televiziun. Responsabilitatea politică este a doua direcţie privind angajarea Guvernului României în cheltuieli nejustificate în contradicţie cu asumarea de către guvern a unei politici de austeritate" a precizat preşedintele forului, Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al membrilor Comisiei, ministrul nu a spus adevărul în faţa Comisiei de anchetă când a afirmat că "nu avea cunoştinţă de scena aflată în dotarea Casei Studenţilor din Bucuresti, dar la întocmirea proiectului de buget pe 2009 a semnat solicitarea de finanţare a ratelor de leasing pentru această scenă", se arată în raportul forului.


În acelaşi timp, membrii comisiei impută ministrului schimbarea procedurii de achiziţie publică în cursul derulării operaţiunii de la întocmirea programului anual de achiziţii publice pe anul 2009, până la întocmirea caietelor de sarcini şi utilizarea unor proceduri interne care, din punctul comisiei de vedere, nu era aplicabilă în domeniu.

Dacă deputaţii decid astăzi convocarea unei sesiuni extraordinare în termen de 15 zile, acestea ar putea fi ultimele pentru Monica Iacob-Ridzi în funcţia de ministru.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor decide astăzi dacă deputaţii vor fi chemaţi din vacanţă pentru a supune la vot în plen cazul Ridzi. Conform procedurilor, înainte de dezbaterile din sesiunea extraordinară, Comisia juridică trebuie să se întrunească şi să elaboreze un raport privind cererea de începere a urmăririi penale pentru Monica Ridzi. Raportul ajunge în plen şi deputaţii decid dacă solicită urmărire penală împotriva ministrului Tineretului, ceea ce este previzibil, având în vedere larga coaliţie formată între PSD, PNL şi UDMR în cazul Ridzi.

Încercând să obţină indulgenţa PNL, preşedinta Camerei, Roberta Anastase, a anunţat că pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se va mai afla şi solicitarea PDL privind cererea de începere a urmăririi penale pentru fostul premier Tăriceanu.

Liberalii au acceptat însă provocarea şi, la unison cu PSD şi UDMR, anunţă că votează pentru sesiune extraordinară. „PNL va vota atât în favoarea convocării sesiunii extraordinare, cât şi dacă va fi o cerere pentru începerea urmăririi penale pentru dl Tăriceanu. Numai aşa se clarifică totul şi scăpăm de şantajul PDL“, a declarat pentru Cotidianul viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu. PSD va vota de asemenea pentru convocarea sesiunii. „Este foarte bine să fie sesiune extraordinară“, a declarat pentru Cotidianul deputatul PSD Nicu Bănicioiu, secretar al Camerei Deputaţilor.

Trimiterea la „pachet“ în plen a cazului Tăriceanu împreună cu cel al lui Ridzi este considerată de analiştii politici ca fiind inutilă. “Oricine îşi va da seama că este vorba de o răzbunare a PDL împotriva PNL şi acest lucru ar putea fi sancţionat de electorat. În plus, cazul Ridzi este unul extrem de vizibil şi nu va fi acoperit decât în proporţie mică de cazul Tăriceanu“, spune Bogdan Teodorescu. „Există riscul ca opinia publică să perceapă că Parlamentul o va demite pe Ridzi şi acest lucru va aduce puncte negative PDL şi premierului Boc“, este de părere Cristian Pîrvulescu.