03 octombrie 2009

Dublă lansare - Cei doi B...

Becali şi Băsescu - ambii s-au lansat azi pentru principala funcţie în stat... Populismul, atitudinea dictatorială, discursul mesianic, promisiunile deşarte, limbajul suburban, folosirea deşănţată a bisericii şi mai sunt destule aspecte care îi apropie pe cei doi... asta în timp ce ţara e în cădere liberă, iar PDL ne prezintă soluţia miniştrilor supermeni, doi în unu şi nu vor să lase locul tehnocraţilor la conducere, aşa cum cere PNL... Ruşinos!

fenomenal...

CANDIDATUL ANTIPOLITICĂ
După 20 de ani de la Revoluţie, Traian Băsescu dansează cu "folcloriste" hora lui Ceauşescu pe ruinele guvernului, iar miniştrii demisionari PSD, în funte cu Dan Nica, se aliniază în faţa camerelor cu nişte mutre "întunericite", aidoma lui Ceauşescu încadrat de Manea Mănescu şi Elena Ceauşescu în discursul terminal de condamnare a "huliganilor" de la Timişoara. Emil Boc măreşte pensiile, "mai dă-le o sută de lei, Nicule". În calitate de cetăţeni, am trăit degeaba aceşti 20 de ani de libertate. Suntem acolo de unde n-am plecat niciodată: în România Socialistă. Asistăm, după ani de "exerciţiu democratic" la refacerea legăturii prin fir direct dintre Marele Cârmaci, acum ajuns căpitan de vas, şi popor. Ce am avut după '89 şi nu aveam înainte? Un Parlament. Ce este acum Parlamentul, ideea de Parlament? În cea mai mare parte, o adunătură de clănţăi, agramaţi, leneşi şi îmbuibaţi. Ce propune dl. Băsescu? Să fie împuţinaţi zdravăn prin voinţa poporului. Aplauze. Urale. Ovaţii.
Am mai avut şi un Guvern. Ce a mai rămas din el? Dl. Băsescu provoacă încăierarea PSD - PD-L, îi lasă pe onorabili să se producă în faţa publicului în toată micimea, meschinăria, obedienţa, prostia, neruşinarea lor, după care îi aduce la ordine: bezmeticilor, iresponsabililor, ăsta e guvern, compromiteţi Ministerul de Interne, ideea de executiv, nimic nu vă mai închide gurile alea hămesite. Aplauze. Urale. Ovaţii. S-a dus şi Guvernul, ideea de Guvern, s-a înjumătăţit, a rămas corpul de valeţi ai preşedintelui condus de un majordom. E şi mai ieftin.
Dar cine face Guvernul şi Parlamentul? Păi, partidele. Prin urmare, la Tg. Mureş, dl. Băsescu probozeşte hotărârile de guvern luate în şedinţe de partid, încercarea partidelor de a se substitui statului, de a-l submina. Corect. Să le ia dracu şi pe partide. Aplauze. Urale. Ovaţii. Lărgiţi hora, nu fiţi hoţi, să ne ajungă la toţi.
Folosind dispreţul şi ura populaţiei, justificate de prestaţia politicienilor, dl. Băsescu desfiinţează imaginea partidelor, guvernului, parlamentului. Ce înseamnă partide, guvern, parlament? Înseamnă politică, acestea sunt principalele moduri de fiinţare a politicului într-o ţară democratică. Dl. Băsescu nu este preocupat să fraudeze alegerile prezidenţiale în decembrie, d-sa le "fraudează" chiar acum, constituindu-se drept candidatul antipolitică. De la anticorupţie, la antipolitică. A mai făcut lucrul acesta, în campania pentru primărie, dl. Sorin Oprescu, cu mijloace mult mai rudimentare: vă amintiţi sloganul său ultim, lumea s-a săturat de politică (nu numai de corupţie şi demagogie, de politica însăşi), eu candidez nu numai independent, ci şi apolitic. Şi a câştigat. Acum, dl. Băsescu încearcă performanţa paradoxală de a folosi, el, personajul emblematic al politicianismului combinagist, cinic, lipsit de scrupule, drept combustibil pentru cursa sa prezidenţială dispreţul şi ura populaţiei faţă de politic. Ca şi Nicolae Ceauşescu, el doreşte să anihileze politica, lăsând să funcţioneze o singură legătură privilegiată: Băsescu şi poporul. Şi asta cu largul concurs al unei clase politice de tejghetari inconştienţi. Şi al crizei care muşcă din ce în ce mai adânc.
Dl. Băsescu nu doreşte doar încă un mandat. Vrea un alt fel de mandat, în care să nu mai fie sâcâit de parlament, de guvern, de partide, să nu mai existe între el şi popor decât un echipaj executiv mic şi supus, care asta să şi facă, să execute ordinele lui întocmai şi la timp. Şi dacă va reuşi, n-o va face furând voturi cu ajutorul Ministerului de Interne, ci prin votul nostru liber.
(Cristian Tudor Popescu)

DINESCU E PENTRU ANTONESCU!


La Sfântu Gheorghe, Mircea Dinescu a declarat că îl sprijină pe Crin Antonescu!

...materialul complet pe www.amosnews.ro

şi tot de pe o agenţie de presă :"Presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, spera ca la proxima motiune de cenzura sa pice intregul Guvern. 'Sper sa nu ramana jumatati de masura si sa plece acasa toti, nu doar PSD, ci si PD-L', a declarat Guruianu." (Agerpress)


propuneri soluţii PNL pentru România:

1. Guvern de tehnicieni facut in urma unor consultari reale, cu toate partidele parlamentare. Un guvern care sa fie condus de o persoana din afara partidelor si care sa fie acceptata de toate partidele. Un astfel de guvern are doua mize: sa gestioneze gravele probleme economice si sociale si sa organizeze alegerile.
2. Guvernul trebuie sa fie mult, mult mai mic. De maxim 10 ministere si cu un buget redus cu 50% pentru cheltuielile administrative. Daca nu se doreste un astfel de guvern, el trebuie impus prin referendum. Cand? In turul doi al alegerilor, pentru ca primul tur este ocupat cu referendumul inutil al lui Basescu.

02 octombrie 2009

DE NOI TOŢI DEPINDE!


REALITATEA.NET - Campania " Noi vrem respect" e susţinută de Victor Rebengiuc - VEZI VIDEO

despre blogul meu... şi "muzicienii de pe Titanic"

primesc din ce în ce mai multe observaţii despre acest blog, aşa că o să încerc să am o postare cu privire la asta...

-acest blog este un conglomerat de gânduri şi informaţii despre pasiunile mele... cei care citesc ceea ce eu postez aici nu vor avea o imagine clară şi obiectivă asupra faptelor mele... cum aş putea să fiu obiectiv pe un blog personal?
-dacă sunteţi curioşi de activităţile în care mă implic, pe care le susţin, dacă vreţi să credeţi alături de mine că schimbarea este posibilă în jurul nostru, începând cu noi înşine, evident, atunci merită să vă pierdeţi vremea pe aici..
Dacă nu credeţi în acestea, dacă nu daţi nici o şansă tinerilor de a schimba lucrurile în bine, dacă sunteţi fatalişti / pesimişti chiar nu văd de ce vă pierdeţi timpul...
eu doar sper să ne-ajute Dumnezeu să continuăm pe cât mai multe planuri - comisia de tineret, debate şi multe alte proiecte cu şi pentru tinerii din această comunitate... deoarece tânăra generaţie merită să gândească şi să fie altfel:
mai curată, mai implicată, mai dedicată şi mai încrezătoare în forţele proprii!
Astea au fost şi sunt ţelurile mele în această comunitate!
Tu ce crezi?


...aseară am avut onoarea şi plăcerea să petrec aproximativ 5 ore în prezenţa celor 4 scriitori români care au acceptat să vină "printre secui" (cum era scris pe afişul evenimentului)... citatul din titlu este dintr-o intervenţie magistrală a lui Mircea Dinescu, cel care ne-a comparat pe toţi cei prezenţi acolo cu "muzicienii de pe Titanic", care "zdrăngănesc la poeme şi literatură în contextul căderii guvernului"... greu de exprimat în cuvinte bucuria de a sta alături de asemenea oameni, de a avea o întâlnire de acest tip, mult peste "mizeriile politicianiste" întâmplător contemporane...
nu, nu vreau să mă "extrag" din politică... dar nici nu vreau să fiu asociat cu politicianismul gregar... chiar sunt bucuros că mai am posibilitatea să întâlnesc asemenea personalităţi extraordinare...în fond sunt un fericit...am avut opcazia în această toamnă să întîlnesc oameni cu care rar te întâlneşti în viaţă, oameni care prin prezenţele şi aprecierile lor îţi demonstrează că e un drum bun pe care ai pornit...oameni care-ţi confirmă alegerile...oameni lângă care eşti mândru că te afli şi că poţi afla "de la prima mână" cum şi cine ar trebnui să-ţi îndrume paşii / gândurile...
Evident că sunt fericit că un om de valoarea lui Mircea Dinescu crede, alături de sute de personalităţi culturale din ţară, că soluţia cea mai bună pentru prezidenţiale este Crin Antonescu, dar să ştiţi că nu mi-am schimbat impresiile bune pe care le am şi faţă de adepţii intelectuali ai lui Traian Băsescu - Cărtărescu, Patapievici sau Liiceanu... sunt convins că mai devreme sau mai târziu vor realiza, asemeni prietenului lor Andrei Pleşu că nu de tipul de politician dictator e nevoie...

01 octombrie 2009

GATA CU GUVERNUL INCOMPETENŢEI !

Cel mai dezastruos guvern din ultimii ani a picat astăzi... Coaliţia dintre PDL si PSD s-a înecat în certurile nesfârşite dintre cele două partide.
Cine se bucură? În nici un caz românii, care au probleme mult mai mari decât toată această vâlvă a celor două partide.
Sunt încântat de decizia fermă a preşedintelui PNL Crin Antonescu, care a exclus orice participare a partidului la vreo “combinaţie politică“ până la alegerile prezidenţiale...

SEPSI BC 

COMUNICAT DE PRESĂ
Aseară, în primul meci de pregătire în faţa suporterilor proprii, fetele de la SEPSI BC  au obţinut victoria cu 71-52 în partida cu Galactica  Braşov.
În absenţa titularelor de drept - Vass Ildiko şi Cristina Ciocan -, majoritatea jucătoarelor  au confirmat o formă bună, în frunte cu internaţionalele Kristen Rasmussen, Flori Diaconu şi Nagy Ildiko, dintre junioare Miska Brigitta făcând senzaţie cu coşurile de la distanţă.
La finalul jocului, Stacey Nolan, antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe, s-a declarat mulţumit de jocul echipei şi a precizat că speră în mai multe jocuri de pregătire până la începerea campionatului.
Contactată prin telefon, Vass Ildiko ne-a declarat că România a învins la Jocurile Francofoniei primele două adversare, Belgia şi Senegal, atât ea, cât şi Cristina Ciocan fiind în primul 5 al Naţionalei.

Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături la acest prim test şi precizăm că prezentarea oficială a echipei va avea loc în confruntareA din 10 octombrie cu puternica formaţie din Arad, reeditarea finalei campionatului de acum două ediţii.

30 septembrie 2009

DUPĂ MARGA, DINESCU LA SFÂNTU GHEORGHE !
Aseară, victorie cu 71-52 în primul meci de verificare al sezonului pentru fetele de la SEPSI BC, în partida cu Galactica  Braşov... atmosferă excelentă şi relaxantă, mai ales după scandalurile de la şedinţa de 4 ore de la Consiliu Local de ieri ... În absenţa titularelor de drept - Vass Ildiko şi Cristina Ciocan -, au confirmat o formă bună Kristen Rasmussen, Flori Diaconu şi Nagy Ildiko, iar dintre junioare Miska Brigitta a fost senzaţia meciului cu cele 3 coşuri de 3 puncte...

ASTĂZI E ÎNTĂLNIREA CEA MARE CU SCRIITORII ROMÂNI!

Regret că ieri n-am ajuns la inaugurarea de la Babeş Bolyai, dar îi felicit pe cei care au reuşit să ducă la bun sfârşit o investiţie care ne va ajuta enorm în viitor...şi extrem de important a fost semnalul de normalitate - oraşul Sfântu Gheorghe a fost onorat cu prezenţa unui intelectual de marcă, fostul Ministru al Educaţiei şi  actualul rector al Universităţii Babeş Bolyai din cluj, ANDREI MARGA!

Consiliu, baschet şi Ciprian Exemplarul...

Încă sub impresia discursului motivant de ieri al lui Crin Antonescu - ferm şi sigur pe el, împotriva oricărei idei fanteziste a preşedintelui-dictator, mă pregătesc pentru 2 evenimente importante:
- la 14 şedinţă lungă de plen în Consiliu Local (ieri mai bine de 3 ore la Comisia Juridică şi încă sunt câteva proiecte cu probleme...)
- la  18 primul meci de pregatire al sezonului al echipei SEPSI BC cu Galactica Brasov. INTRAREA GRATUITA.

Tot prins cu multe amănunte, n-am apucat să scriu ce bucurie extraordinară mi-a făcut sosirea din Italia a scaunului cu rotile special pentru Ciprian Anton, unul dintre tinerii exemplari pentru comunitatea noastră...energie cât cuprinde, motivaţie uluitoare şi vise până la cer...aştept să-l văd duminică pe terenul de tenis şi MULŢUMESC PENTRU CĂ MĂ INSPIRI, CIPRIAN!

28 septembrie 2009

CA-N BELARUS SAU CA-N CEHIA?

Excelentă reacţia lui Doru Buşcu la propunerea de referendum...

"...Intenţia de a plasa un referendum necesar şi simpatizat în chiar primul tur al prezidenţialelor e un caz clasic de folosire a puterii în folos personal. Nu e ilegal - ne-o spune Constituţia - şi nu e nici imoral, fiindcă impulsul legitim al politicianului e să obţină puterea. Dar nu e câtuşi de puţin fair-play. Imaginaţi-vă un fundaş-matahală secerând, fără minge, doi atacanţi subţirei deodată şi veţi avea zece la sută din grosolănia şi disproporţia acestui fault violent. Lovitura preşedintelui e inteligentă şi ea reconfirmă înzestrarea lui formidabilă pentru politica nervoasă şi confruntaţională. Dar, pe de altă parte, viclenia ei extremă dezvăluie, din nou, nepotolita sete de conflict a unui luptător nevindecabil, născut să trăiască lovind, împungând şi fandând până la epuizare, dar mai ales uitând sensul luptei..."

Acesta este lucrul pe care-l detest cel mai mult la Băsescu - a devenit un pericol pentru democraţia fragilă din ţară, iar populismul său deşănţat îl echivalează cu orice alt dictator din spaţiul ex-sovietic - vezi Belarus pentru conformitate!

27 septembrie 2009

vise de duminică ...

Vass Ildiko şi Cristina Ciocan la Jocurile Francofoniei


Două jucătoare de la SEPSI Baschet Club merg cu Naţionala României, la Jocurile Francofoniei

3000 de sportivi din 70 de ţări vor lua parte, între 27 septembrie şi 6 octombrie la a VI-a ediţie a Jocurilor Francofoniei. Întrecerea se va desfăşura în Liban, iar Romania va fi reprezentată în competiţia baschetbalistică de naţionala de senioare. Sub comanda antrenorilor Gheorghe Mandache şi Alina Moanta, vor face deplasarea în Liban urmatoarele jucătoare:

Ildiko Vass
Cristina Ciocan

Annemarie Parau
Alexandra Cutas
Claudia Pop
Alexandra Uiuiu
Eniko Tarta
Anita Meszaros
Anca Sipos
Monica Ivan
Andra Ionescu
Alina Craciun
Evident, cele două internaţionale vor lipsi de la meciul de pregătire de miercuri 30 septembrie, pe care fetele noastre îl vor disputa cu baschetbalistele de la Galactica Braşov, în Sala Szabo Kati, începând cu ora 18.00, dar suporterii vor vedea la lucru celelalte componente ale echipei, printre care nou venitele Flori Diaconu, Irina Borş şi americanca Kristen Rasmussen.