07 octombrie 2009

zile pline...

n-am mai scris în ultima vreme, dar programul este infernal...
- pregătim deschiderea sezonului pentru echipa de baschet - meciuri de prezentare spectaculoase cu ICIM Arad sâmbătă de la 18.00 la Sfântu Gheorghe şi duminică de la 11 la Târgu Secuiesc...dar şi săptămâna următoare cu prezentări zilnice în liceele din oraş şi emisiuni live la radio... plus o campanie de imagine pe mai multe planuri...- agitaţie mare şi pe la PNL cu semnăturile / organizarea pentru campania propriu-zisă, secţii de votare, organizare OFL...şi conferinta de presă de astăzi din miercurea liberală... despre tripla criză produsă de tătucul de la Cotroceni: economică, mai veche, politică, mai recentă şi mai ales morală...
- sedinţă de comisie juridică şi scandaluri la Consiliu Local... trebuia să izbucneasca odată şi odată - UDMR şi PCM scot colţii şi incep să se ameninţe cu boicotul / suspendarea în cazul viceprimarului Balint - victimă colaterală într-un război mult mai mare... vom vedea ce se întâmplă mâine la şedinţa în plen de la ora 16.00...

 - iar vineri abia aştept să mă relaxez la ediţia dedicată lui Pavarotti de către echipa Seri Albastre  la Arcuş...şi dacă mai apuc de la 7 tare mi-aş dori să fiu la Teatrul Tamasi Aron la premiera lui Bocsardi cu Mizantropul de Moliere...si o bataie de joc la adresa tinerilor in ton cu dezastrul Boc/Basescu gasiti la:
http://www.realitatea.net/boc-a-trimis-in-somaj-bursierii-guvernamentali-care-trebuiau-sa-conduca-romania_633782.html

06 octombrie 2009

Tineri artişti de succes!

Membrii Trupei de Teatru Osonó din Sfântu Gheorghe, elevi din Liceul „Mikes Kelemen”, Liceul de Artă „Plugor Sándor”- clasa de actorie şi Scoala de Arte şi Meserii s-au reîntors cu doua premii acasă din Mezőkövesd (Ungaria), unde au jucat de a 210 oara spectacolul „Fragmente din povestea rătăcirii”, in regia lui Fazakas Misi, la un festival de teatru, organizat pentru maghairi din Ungaria si de peste hotare. Criticii festivalului au votat pentru Osonó premiul pentru cea mai buna trupa, si pentru Fazakas Misi premiul pentru cel mai bun regizor.
Doi membrii a trupei (Fazakas Misi si Bartha Lóránd) in august au tinut workshopuri in Thailanda, la o comunitate de teatru langa Bangkok. In februarie 2010, Trupa Osonó este invitat cu spectacolul „Fragmente din povestea rătăcirii” in Thailanda timp de 3 saptamani, la un turneu care va cintine 12 orase si 20  de spectacole.

Felicitări Misi, dar şi tinerilor de lângă tine! Să v-ajute Dumnezeu în tot ce faceţi!... sunt foarte bucuros că am văzut spectacolul vostru acum vreo câţiva ani deja...şi sper că-l veţi mai juca la Sfântu...poate chiar cu supratitrare în limba română... Baftă şi la mai mare!

04 octombrie 2009

CRIN - să redescoperim normalitatea

spicuiri din declaraţiile lui Crin Antonescu:

“Domnul Traian Băsescu are, din punctul meu de vedere, două variante de a fi ales preşedinte: fie fraudează alegerile, fie o competiţie electorală în care ceilalţi candidaţi să nu-şi valorifice cu adevărat şansele”.

“E o urgenţă pentru România ca acest guvern să cadă” aratând că i se pare normal ca acest lucru să se întâmple şi cu voturile PSD “ şi, eventual, şi cu voturi de la PDL”. “Un asemenea guvern pitic, un asemenea miniguvern, o asemenea jumătate de instituţie trebuie să-şi înceteze activitatea. Nu se poate vorbi serios ca 12 oameni care s-au dovedit incompetenţi toţi, să poată gestiona 22 de ministere. Dacă n-au fost în stare, când erau 22 de asemenea ministere, decât să facă jale în ţara asta, cum ar putea face jumătate dintre ei mai mult?”

“Nu ne-am apropiat de PSD. Faptul că noi vom depune moţiunea de cenzură împotriva unui guvern pe care PSD l-a părăsit, într-un mod discutabil, de altfel, nu înseamnă în nici un fel că ne-am apropiat... Situaţia actuală a României cade în mod egal în responsabilitatea domnilor Băsescu şi Geoană, în responsabilitatea PDL şi PSD. PSD e departe de a fi o victimă inocentă a situaţiei politice din România. Sunt părtaşi cu 50% acţiuni la dezastrul de 9 luni al României”.

“E nevoie de încă o revoluţie care se poate face, din fericire, nu prin jertfă, ca în 1989, ci prin acţiune civilizată, de natură politică şi socială”.

“Preşedintele actual, guvernele, majoritatea parlamentară se adâncesc într-o distanţă din ce în ce mai mare, mai cinică, faţă de realitatea românească. Am văzut, în prima zi a consumării actului Nica, pe jumătate din ecranele televizoarelor, oameni scoşi în stradă de problemele pe care le au şi, pe cealaltă jumătate, intrările şi ieşirile din Modrogan sau Kiseleff . Am văzut două lumi paralele. Oamenii vorbeau despre salarii, sporuri, venituri, despre condiţia lor materială şi, în cealaltă jumătate de ecran, fără nicio legătură cu cei din stradă, se discuta ce va face domnul Băsescu, cât de şmecher e, cine va pierde şi cine va câştiga. Niciun moment cele două lumi nu s-au întâlnit”.

“În acest moment, statul dispune de cetăţean şi asta trebuie să schimbăm noi. Eu mă simt dator faţă de cei care, acum 20 de ani au murit pentru ca România să poată intra în lumea civilizată”.

“Vom promova normalitatea. Aducem nou un lucru foarte vechi: bunul simţ şi, desigur, comunicarea autentică”.


Mă simt foarte mândru şi fericit că susţin un asemenea om normal şi echilibrat să ajungă preşedintele ţării. Să ne-ajute Dumnezeu!