30 octombrie 2009

Pentru Tineri!

Modelul Johannis, preluat in Sfantu Gheorghe

Dupa modelul initiat in Sibiu de primaruil Klaus Johannis, consilierii PNL si PCM (Partidul Civic Maghiar) din Sfantu Gheorghe se opun si ei majorarii cu 20% a taxelor si impozitelor locale pentru anul 2010. Liberalul Madalin Guruianu a propus in sedinta de joi a Consiliului local o majorare a taxelor si impozitelor cu maximum 16%, asa cum a facut si Klaus Johannis la Sibiu.
Consiliul local Sibiu a aprobat recent diminuarea cotei de impozitare pentru persoanele juridice de la 20 la 16%. Masura propusa de administratia locala vine in contextul deciziei luate de guvernul Boc in septembrie, ce viza majorarea darilor la bugetul local incepand din 2010 cu 20 de procente.
(Agerpress)

această propunere şi reducerea tarifelor cu 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari la "grota salină" de la Piscină au fost principalele obiecţii făcute la şedinţa Consiliului Local Sfântu Gheorghe ... aştept ca luni să treacă şi rectificările la buget...
după şedinţă am petrecut câteva ore excelente în compania tinerilor de la debate...calificări pentru naţionala de "boboci" şi clarificări pe diverse teme / subiecte... mulţumesc, dragilor! (amănunte şi primii clasaţi pe www.sfantugheorghetineret.blogspot.com)

...în rest, campanie de, cu şi pentru bun simţ!

29 octombrie 2009

HAI LA TEATRU !

Miercuri, 4 noiembrie, de la ora 19.30, la sala festiva a Liceului Mikes Kelemen o să se joace spectacolul "Fragmente din povestea ratacirii", al trupei Osono, cu traducere în limba română.
Acum aproximativ 2 ani scriam despre acest experiment superb, creat de Fazakas Misi împreună cu trupa de elevi şi foşti elevi extrem de talentaţi din trupa Osono din Sfantu Gheorghe, iar acum vă reamintesc faptul că n-ar trebui să rataţi aşa ceva... mai ales că între timp au jucat de mai bine de 200 de ori acest spectacol, în ţară, dar şi la festivaluri din străinătate, urmând ca la anul să ajungă tocmai în Thailanda !

27 octombrie 2009

COVASNA VOTEAZĂ CRIN!


după mai bine de o lună şi peste 1000 de voturi, Crin Antonescu se păstrează pe primul loc în sondajul de opinie efectuat de site-ul covasnamedia.ro...la fel cum la jocul lansat de realitatea tv, presedintelemeu.ro tot CRIN este lider absolut...

să sperăm că aşa va fi şi la alegeri...