19 decembrie 2009

CONCERT DE CRĂCIUN SERI ALBASTRE!

Concertul de Crăciun al Seri Albastre

Ultimul eveniment din cadrul ediţiei de anul acesta a Festivalului de Colinde Adolescent – Povestea din Ajun va avea loc sâmbătă, 19 decembrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură din Sfântu Gheorghe. Intrarea este liberă.

Concertul de Crăciun va fi susţinut de artiştii Seri Albastre, având ca invitat special Opera din Braşov. Balint Jozsef, Ambrus Sandor, Papp Csongor, Paul Grosar şi Andreea Dobrescu (Seri Albastre) vor urca pe aceeaşi scenă cu Grupul Crescendo, Grupul 89 şi Snaps Vocal Band. De asemenea, vor avea loc recitalurile lui Raul Sălăgean, invitat din Cluj, precum şi al sopranei Lázár Éniko.

Un alt moment inedit al serii îl constituie licitaţia caritabilă realizată cu sprijinul pictorului Ramon Grosos, care va dona una din lucrările sale Festivalului de Colinde Adolescent. Tabloul va fi scos la licitaţie publicului spectator, iar fondurile obţinute în urma vânzării tabloului vor fi oferite şcolilor speciale şi orfelinatelor din judeţul Covasna.

17 decembrie 2009

FENOMENUL SEPSI BC !


SEPSI B.C., mai mult decât o echipă, UN FENOMEN


Ieri seară, echipa reprezentativă a zonei, SEPSI BASCHET CLUB, a sărbătorit îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite pentru prima parte a sezonului: terminarea pe primul loc în Grupa Nord-Vest a Campionatului Naţional, 12 victorii şi o singură înfrângere, dar mai ales calificarea din Grupele Fiba Cup cu 2 victorii din 6 meciuri disputate.
“Irina Borş a înscris ambele aruncări libere cu 11 secunde înainte de finalul meciului şi SEPSI BC din Sfântu Gheorghe a învins pe Hapoel Hatikva Tel Aviv cu 78-75 în confruntarea din Grupa G… Ildiko Vass a înscris cele mai multe puncte, 28, secondată de Florina Diaconu cu 15, Rasmussen cu 12 şi Erzsebet Ambrus cu 10.” – stă scris pe prima pagină de internet a FIBA CUP de ieri seară, dup[ victoria fetelor noastre.
Deşi au condus şi cu aproape 20 de puncte, fetele de la SEPSI BC s-au văzut egalate pe final, victoria venind izbăvitor în ultimele secunde datorită unui complex unic de factori. A contat extraordinara precizie în momentele decisive a principalei marcatoare din acest meci, Vass Ildiko, puterea de concentrare până în ultima clipă a tuturor fetelor în frunte cu căpitanii de echipă, Florina Diaconu – excepţional coşul de 3 puncte din final! - şi Kristen Rasmussen, lideră la recuperări – 12!, “sângele rece” al Irinei Borş, care a înscris pe final cele două libere, determinarea din teren a lui Nagy Ildiko şi a lui Sandor Emoke, susţinerea incredibilă pe tot parcursul meciului a minunatului publicul prezent la Sala Szabo Kati, capacitatea noului antrenor Horia Rotaru de a menţine o atmosferă de calm şi încredere pe bancă şi mai presus de toate, prezenţa mobilizatoare a lui Ambrus Erzsebet, sosită special pentru acest meci şi care a reuşit 10 puncte şi 6 recuperări.
Astfel s-a scris istoria cu final fericit a unei perioade delicate din viaţa clubului SEPSI BC, care, după convulsiile provocate de plecarea antrenorului şi a pivotului cu care am început sezonul, a reuşit să demonstreze că ÎMPREUNĂ putem trece peste toate şi că succesul este garantat atunci când, în momentele grele, strângem rândurile toţi cei care dorim binele acestei echipe-simbol şi devenim “mai mult decât o echipă, UN FENOMEN”, cum scria pe un banner al suporterilor afişat în timpul meciului.  

CADOURI PENTRU COPIII DIN SPITAL

Înaintea ultimului meci din acest sezon, cel de sâmbătă de la Braşov de la 11.00, cu fetele de la Galactica, situate pe ultimul loc al clasamentului, vineri la prânz, fetele de la SEPSI BC se vor deplasa la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, unde, împreună cu Rotary Club şi organizaţia de tineret EMI vor împărţi jucării şi dulciuri copiilor siliţi să petreacă sărbătorile de iarnă în spital.

15 decembrie 2009

TOTUL PENTRU COMUNITATE!

m-am simţit superb în sensibila atmosferă de aseară de la evenimentul "Căldură pentru copii"... şi la evenimentul de la mine din cartier...HAI ÎN CIUCULUI LA CONCERTUL DE SĂRBĂTORI!

detalii pe http://festivaluladolescent.blogspot.com/

Bravo, dragilor pentru iniţiative şi reuşite!...după  a trebuit să ajung la întâlnirea cu suporterii de la Sepsi BC, unde, împreună cu Vass Ildiko şi Flori Diaconu am reuşit să răspundem nelămuririlor galeriei, care a promis susţinere necondiţionată la extrem de importantul meci de mâine cu fetele din Israel..
AZI.în direct de la 18.00 pe TVR3...
ŢINEŢI-NE ŞI VOI PUMNII!
HAI SEPSI!

14 decembrie 2009

Căldură...


mă întorc de la Brăila, după o noapte în garsoniera unde a trăit ultimul meu bunic...
mulţumesc tuturor celor care mi-aţi trimis mesaje de condoleanţă...

parcă într-un carusel de veşti bune care vor să se îmbulzească în ultimele ore în jurul meu, am fost anunţat de următoarele:
- Dragoş a reuşit să câştige locul al doilea dintre toţi vorbitorii competiţiei de debate de la Ploieşti!
- trupa Osono, a lui Fazakas Misi a câştigat locul I la faza naţională a Olimpiadei de Arta Actorului de la Timişoara

iar diseară voi participa la unul dintre cele mai emoţionante evenimente din această iarnă, "Căldură pentru Copii"...

13 decembrie 2009

Durere şi speranţă...
Durere şi speranţă...

Vineri a murit bunicul meu de la Brăila...ultimul dintre părinţIi părinţilor mei...astăzi voi ajunge la înmormântare alături de rude şi recunosc faptul că am un gol în stomac pentru aceste întoarceri pline de tristeţe în oraşul unde m-am născut...
N-am putut ajunge de ieri, pentru că n-am putut să renunţ să-i însoţesc pe cei 6 boboci entuziaşti de la Clubul de Debate, împreună cu care am participat la un turneu de dezbateri academice pentru începători, la Ploieşti – PrimuTurneu ARGO. Echipele s-au descurcat mai mult decât onorabil, au jucat câte 4 meciuri fiecare, au avut 1 victorie – echipa Larisa, Ganea, Silvia, respectiv 2 victorii – echipa Bogdan, Victor, Dragoş, ultimul având punctaje foarte bune şi la individual.
Feed-back-urile arbitrilor au fost pozitive, iar faptul că au jucat bine într-un format nou şi dificil – worlds school – fără timpi de gândire, cu puncte de intervenţie, cu  4 discursuri etc. , cu teme delicate „uniformele obligatorii în şcoli” şi „interzicerea simbolurilor religioase din şcoli” mă îndreptăţeşte să sper că această experienţă va conta foarte mult în evoluţia lor ca debateri, dar mai ales ca oameni. Felicitări, dragilor, vouă, dar şi celor care v-au ajutat la construcţia cazurilor: Laura şi Vlad! BRAVO!