joia dezbaterilor...

după ce miercuri am avut şedinţe prelungite la comisiile juridică - probleme destule în proiectele de hotărâre - şi de tineret şi sport - situaţia finanţării echipei de baschet şi eventualele soluţii - joi a fost o zi plină de întâlniri...

...dimineaţă cu posibili parteneri şi sponsori ai echipei de baschet, apoi şedinţă CA la C.N.M.V. de la 12.30 ... probleme mari cu finanţarea învăţământului în acest an în care pentru actualul guvern nu este o prioritate să finanţeze şcolile...probabil se va ajunge la "comprimarea" unităţilor de învăţământ, desfiinţarea şcolilor, desfiinţarea grupelor de studiu, a orice înseamnă performanţe - limbi străine, laboratoare de specialitate, ansambluri sportive sau artistice... - punerea în şomaj a peste 200 de profesori în judeţ... şi ca să nu credeţi că exagerez când spun că scenariul este "apocaliptic", iată câteva cifre:
Buget total alocat municipiului Sf.Gheorghe:
Anul 2010: 34, 971, 255 lei
Anul 2009: 44, 520, OOO lei
Diferenţa este aproximativ de 10,000,000 lei (adică 100 miliarde lei vechi, în condiţiile în care taxele locale totale valorează 75 miliarde lei vechi!)

şedinţă C.L. de la 14 ... o mulţime de puncte pe ordinea de zi... majoritatea aprobate, unele amânate din motive obiective - analiză insuficientă şi posibilitatea unor greşeli din pripă... dar cel mai grav este că pentru a doua oară în câteva zile am asistat la un boicot politic al PCM, care s-a încăpăţânat să nu voteze în bloc un proiect la care s-a muncit un an şi care presupune un acord complex între Municipiul Sfântu Gheorghe, Ministerul Sănătăţii, cel al Învăţământului...(“Nu s-au opus până nu a picat viceprimarul. Azi s-a modificat ce au vrut, să fie siguri că cei mici sunt pe mâini bune. Am spus unde îi vom muta, e bătaie de joc pentru un an de muncă, un proiect care a durat mai bine de un an, pică din ambiţii politice”)

iar seara şedinţă la Clubul de Debate cu calificări pentru "Saint George, City of Debate IV" şi dezbateri libere...

Comentarii