Liberalii din Sfântu Gheorghe îl susţin pe Crin Antonescu la şefia partidului

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că delegaţii din Sfântu Gheorghe la Congresul PNL îl vor susţine pe Crin Antonescu şi vor avansa ideea unui post "special" de vicepreşedinte pentru Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Guruianu a spus că marţi seară a avut loc o întâlnire a membrilor Biroului Municipal al PNL Sfântu Gheorghe, ocazie cu care s-a luat decizia ca cei şase delegaţi din Sfântu Gheorghe, din cei 12 din Covasna, să avanseze la Congresul PNL ideea susţinerii unui post "special" de vicepreşedinte pentru judeţul Covasna, în urma faptului că filiala judeţeană a obţinut rezultate bune la alegerile precedente, şi în urma aprecierilor lui Crin Antonescu şi managerului de campanie Romeo Stavarachea făcute în timpul şi după campanie.

Potrivit sursei citate, dacă nu se va avansa propunerea ca preşedinţii organizaţiilor judeţene să facă parte doar din Delegaţia Permanentă şi nu vor putea fi şi vicepreşedinţi, liberalii din Sfântu Gheorghe îl vor susţine pentru acest post de vicepreşedinte pe Marius Obreja, preşedintele PNL Covasna.

Liderul PNL Sfântu Gheorghe a explicat că de fapt Crin Antonescu nu propune o echipă care să preia conducerea PNL, ci o strategie la care se pot alătura mai mulţi oameni şi de aceea liberalii din Sfântu Gheorghe cred că pot să avanseze acest post de vicepreşedinte.

Potrivit sursei citate, un post de vicepreşedinte pentru Covasna ar însemna, în primul rând, o atenţie specială pentru o zonă "foarte specială", fiind singura din România unde populaţia majoritară este de etnie maghiară.

"Credem că se impun nişte măsuri speciale, o atenţie sporită, faptul ca politicienii să fie deschişi faţă de această situaţie, care necesită un alt model de comunicare, ca să nu se ajungă la nişte greşeli strategice care s-au făcut în trecut de toate partidele. Cred că tocmai un asemenea vicepreşedinte ar putea să transmită altfel realitatea de aici şi conducerea centrală ar putea să ia, evident, decizii mai bune în cunoştinţă de cauză", a spus Mădălin Guruianu.

Comentarii