SFANTU GHEORGHE STINGE LUMINA O ORA! ORA PAMANTULUI!
COMUNICAT DE PRESĂ

SFÂNTU GHEORGHE STINGE LUMINA O ORĂ! ORA PĂMÂNTULUI!

În 2007, autorităţile şi locuitorii orasului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste 2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală. 27 de oraşe mari ale lumii au participat în 2008 la mişcare şi câteva zeci de milioane de oameni, iar în 2009, deja sute de milioane din peste 4000 de oraşe din 88 de ţări. Ţinta pentru 2010 este 1 miliard!

Sfântu Gheorghe se află printre oraşele din prima linie în susţinerea evenimentului global. În 2008, la iniţiativa Asociaţiei Pentru Comunitate, oameni şi instituţii din Sfântu Gheorghe au stins luminile şi au fost organizate “petreceri la lumina lumânării” în mai multe locuri publice din oraş. În 2009, oficialităţile au preluat ideea şi Sfântu Gheorghe a fost printre primele 10 oraşe din România participante la evenimentul “Ora Pământului”, stingând oficial iluminatul public timp de oră în municipiu. La ultima şedinţă de Consiliu Local din 25 februarie 2010 s-a luat hotărârea de principiu ca şi în acest an, Sfântu Gheorghe să fie alături de mişcarea mondială pentru protejarea mediului înconjurător, astfel încât pe 27 martie 2010 între 20.30 şi 21.30 vom avea din nou iluminatul public oprit în oraş.
Facem un apel către toate instituţiile publice şi private, organizaţii nonguvernamentale, societăţi comerciale sau persoane fizice să sprijine un asemenea eveniment ale cărui beneficii sunt extraordinare, pentru un viitor mai bun pentru noi toţi!
Mădălin Guruianu,
Iniţiator în Sfântu Gheorghe al programului “Ora Pământului”
DIN TRECUT:Comentarii