UN AN DE LA MOARTEA UNUI SIMBOL !


ÎMPREUNĂ PENTRU MARIAN COZMA

La fix un an de la moartea handbalistului Marian Cozma, în numele Comisiei de Tineret şi Sport Sfântu Gheorghe, oraş înfrăţit cu localitatea Veszprem din Ungaria – locul tragicului accident -, invit oamenii din Sfântu Gheorghe să-şi deschidă sufletele pentru a-l omagia încă odată pe cel care a devenit un adevărat simbol al prieteniei româno-maghiare.

Moartea atât de fără sens a unui mare sportiv român care evolua în Ungaria ne-a făcut să depăşim anumite bariere entice şi să înţelegem că în faţa durerilor putem şi trebuie să fim alături, împreună, români şi maghiari deopotrivă. Nu sunt adeptul festivismului, nu cred că la o asemenea ocazie trebuie acordate diplome şi medalii de complezenţă, dar în nici un caz nu vreau să se aştearnă uitarea totală peste un asemenea moment. Nu cred că avem voie, noi cei care trăim în această zonă, să trecem cu nonşalanţă nici  peste moartea lui Marian Cozma şi nici peste momentele emoţionante de apreciere pe care locuitorii din Veszprem, dar şi maghiarii în general le-au avut pentru sportivul nostru.

În numele lui Marian Cozma, dar şi al sportului care ne poate face să fim mai buni, mai iertători, mai atenţi la cei din jur şi mai aproape unii de alţii, să mergem şi să aprindem cu toţii o lumânare sau să depunem o floare la fotografia lui Marian Cozma în ziua de luni 8 februarie, începând cu ora 17.30 în faţa Sălii Sporturilor din Sfântu Gheorghe.


Mădălin Guruianu
Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport a Consiliului Local Sfântu Gheorghe

Comentarii

Flavius a spus…
Nu-mi vine sa cred ca a trecut deja un an intreg...
Sa se odihneasca in pace si sa speram ca asemenea incidente nu se repeta.