Inventeaza-ti viitorul!

Programul Inventeaza-ti viitorul! se adreseaza elevilor de liceu si studentilor din ciclul de licenta cu performante scolare bune, dar care provin din familii cu resurse modeste.

Prin acest program, FUNDATIA DINU PATRICIU acorda simultan si pe durata intregului an scolar (9 luni):

• 5000 de burse in valoare de 200 lei pe luna fiecare pentru elevii de liceu si

• 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna fiecare pentru studenti

cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.

Modul de atribuire a burselor si reconfirmarea lor in timp se bazeaza pe capacitatea tinerilor de a-si dovedi vointa de a investi educational in propriile lor persoane, in pofida unor conditii sociale ce le sunt defavorabile.

Solicitantii burselor programului Inventeaza-ti viitorul! trebuie sa fie cetateni romani, inmatriculati in anul scolar/universitar curent ca elevi in clasele VIII-XII, (la cursuri de zi) in scolile si liceele din reteaua educatiei nationale sau ca studenti in ciclul de licenta in reteaua de universitati romanesti (la cursuri de zi) si trebuie sa indeplineasca simultan doua conditii:

1. sa aiba rezultate scolare bune, adica o medie a ultimilor 2 ani de studii cel putin egala cu 9,00, si mediile semestriale la purtare in ultimii doi ani de studiu incheiati egale cu 10 si

2. sa aiba o situatie sociala modesta, respectiv sa provina din familii cu o medie a venitului lunar pe membru de familie in ultimele trei luni inferior pragului de 400 RON pe luna.

Programul Inventeaza-ti viitorul! este destinat doar acelor elevi care doresc si intentioneaza sa dobandeasca o formatie preuniversitara si universitara completa. Prin urmare, nu sunt eligibili elevii de clasa a VIII-a care nu intentioneaza sau nu reusesc sa-si continue studiile la liceu, sau elevii de clasa a XII-a care nu doresc sau nu reusesc sa isi continue studiile la facultate.

Pentru anul scolar/universitar 2008-2009, Fundatia Dinu Patriciu acorda 5007 burse pentru liceeni si 588 burse pentru studenti. Numarul burselor disponibile pentru anul scolar/universitar urmator va fi stabilit in functie de numarul de bursieri care nu pot sau nu reusesc sa isi prelungeasca bursa si in anul urmator. In functie de calitatea dosarelor primite, Fundatia Dinu Patriciu ar putea suplimenta numarul de burse.

Comentarii