LA MULŢI ANI, DOAMNE ŞI DOMNIŞOARE!

pentru că fără voi n-am fi nimic,

pentru că e luna martie,

pentru că a venit primăvara,

pentru că vă iubim,

LA MULŢI ANI, DOAMNELOR ŞI DOMNIŞOARELOR DIN VIEŢILE NOASTRE!Ce vor femeile în luna martie, în luna cadourilor sau cu alte ocazii? Mărţişoare, flori, cosmetice, pietre preţioase, seri romantice, excursii etc. Până la urmă, este o chestiune de opţiune. Sau de aşteptări. Sau de posibilităţi. Dar, trecând peste aparenţe şi privind lucrurile mai în amănunt, ce observăm? Femei care se aşteaptă la cadouri şi bărbaţi care se aşteaptă la cheltuieli. Şi unii şi altii îşi fac planuri. Uneori coincid. Alteori, nu.
Adevărul este că numai Patricia are dreptate: „e o lume a bărbaţilor“! Patricia Kaas, cântăreaţa franţuzoaică, desigur, cu a ei „it’s a man’s world“. Pe de o parte, ce poate fi mai simplist decât să-ţi aduci aminte de femeia de lângă tine doar cu o anumită ocazie. Să-i oferi ceva, orice (salvatoare expresie „gestul contează“) şi să te aştepţi ca ea să pice pe spate. Te-ai spălat pe mâini. Gata. Eşti aranjat pentru ceva vreme. Vreme în care vei putea să mai întârzii. Să mai stai la o bere cu băieţii. Să te uiţi la meci. Şi câte şi mai câte…
Pe de altă parte, ce-ar fi mai mitocănesc decât să nu-ţi aduci aminte de ea cu nicio ocazie. Cum ai putea să nu o bagi în seamă? Să nu-i aduci nimic? Dilematic, nu? Dar foarte reprezentativ pentru lumea aceasta complicată...
De obicei nu cred că există soluţii universal valabile, dar, de data aceasta, vă propun una absolut evidentă. Fiecare dintre noi, bărbaţii, ar trebui să considerăm femeia de lângă noi ca o regină, ca o prinţesă! Zilnic! Nu doar de sărbători! Poate că atunci am şti ce să facem şi în asemenea situaţii delicate.
Să fiţi iubite mult, doamnelor şi domnişoarelor!

(Picătura din cer, Războiul sexelor)

Comentarii

zahir a spus…
multumesc !:) ai foarte mare dreptate, oricum ziua de martisor macar e un prilej ptr cadouri sau ceva. ai scris frumos.
Cristina Bulina a spus…
cata dreptate in doar cateva randuri...frumos, keep going like this. :)
Alinuţa a spus…
Da. A scris frumos... ceea ce este si mai frumos, este faptul ca pune in practica. :)
Mădălin Guruianu a spus…
multumesc zahir, multumesc frumos Cristina, nu credeam că mă citeşti...sic!...

Alinuţa...ca de obicei, impresionantă!... mulţumesc pentru că exişti pe lumea asta şi eşti aşa cum eşti! Să ai parte de tot ce e mai bun în lume!