SĂRBĂTORIM ORA PĂMÂNTULUI !


SFÂNTU GHEORGHE STINGE LUMINA O ORĂ! ORA PĂMÂNTULUI!
PETRECERE LA LUMINA TORŢELOR ÎN PARCUL CENTRAL

În 2007, autorităţile şi locuitorii orasului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste 2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală. 27 de oraşe mari ale lumii au participat în 2008 la mişcare şi câteva zeci de milioane de oameni, iar în 2009, deja sute de milioane din peste 4000 de oraşe din 88 de ţări. Ţinta pentru 2010 este 1 miliard!
Sfântu Gheorghe se află printre oraşele din prima linie în susţinerea evenimentului global. În 2008, la iniţiativa Asociaţiei Pentru Comunitate, oameni şi instituţii din Sfântu Gheorghe au stins luminile şi au fost organizate “petreceri la lumina lumânării” în mai multe locuri publice din oraş. În 2009, oficialităţile au preluat ideea şi Sfântu Gheorghe a fost printre primele 10 oraşe din România participante la evenimentul “Ora Pământului”, stingând oficial iluminatul public timp de oră în municipiu.
În 2010 Sfântu Gheorghe va fi din nou alături de mişcarea mondială pentru protejarea mediului înconjurător, astfel încât pe 27 martie 2010 între 20.30 şi 21.30 vom avea din nou iluminatul public oprit în oraş, iar Asociaţia de Tineret ECOU va organiza o petrecere în acest interval în Parcul Central cu muzică live, la lumina torţelor. 
Facem un apel către toate instituţiile publice şi private, organizaţii nonguvernamentale, societăţi comerciale sau persoane fizice să sprijine evenimentul!

Mădălin Guruianu,                                                                                         24.03.2010
Iniţiator în Sfântu Gheorghe al programului “Ora Pământului”

Comentarii