la cluj...

după aproape 1 oră întârziere am ajuns la cluj....de mâine dimineaţă turneu de debate la UBB Cluj....
o bucată dintr-un interviu excepţional marca Andrei Pleşu in Cariere:
"Tarat in apele tulburi ale discursului electoral, ale unui patriotism de parada sau ale netrebniciilor cotidiene, trecutul e iremediabil compromis. Nu ne vom salva niciodata invocand, pur si simplu, trecutul. Nu ne putem salva decat prin fapta noastra de astazi si prin proiectul nostru pentru viitor. Degeaba stii ce-ai fost, daca nu stii cine esti in clipa de fata si ce vrei. Asta cu privire la trecutul „glorios”, invocat ca alibi pentru indigenta prezentului.
Dar pomeneati si de trecutul falsificat...
A avea o imagine masluita despre trecut e aproape mai rau decat a nu avea nici o imagine. Trecutul legendarizat, eroizat, trecutul din care momentele discutabile, eventual penibile, sunt evacuate cosmetic nu educa, ci sminteste. Toate popoarele au caderile lor, derapajele lor, petele lor istorice. A le baga sub pres inseamna a intretine o iluzie. Exaltarea unui trecut neadevarat se transforma, de regula, intr-o toxina nationala."
continuarea pe   http://www.cariereonline.ro/articol/interviu-cu-andrei-plesu-partea-i-daca-esti-roman-te-vei-comporta-romaneste-si-somn

iar pentru cei de-acasă vineri seara - SERI ALBASTRE!

Comentarii