Am îngenunchiat Aradul


În primul meci al semifinalei campionatului,
Am îngenunchiat Aradul

Început perfect de meci luni seară la Târgu Secuiesc pentru SEPSI BC în prima confruntare a semifinalei cu ICIM Arad. Jocul în viteză, combinativ, spectaculos şi extrem de eficient al fetelor noastre a făcut ca scorul să fie 9-0 şi diferenţa de 9 puncte s-a menţinut până la finalul primului sfert, încheiat 29-18. Echipa din Arad, condusă de pe margine de fostul antrenor de la Sfântu Gheorghe, Stacey Nolan, a încercat să revină în joc, au coborât până la pauză diferenţa la numai 3 puncte, dar n-au rezistat în partea a doua a meciului presiunii extraordinare exercitate de jocul fetelor noastre, de tactica impusă de antrenorul Veres Attila şi mai ales de incredibilul public spectator care a împins înainte echipa spre o victorie esenţială. La final a fost 76-69, spre bucuria celor aproape 1500 de oameni prezenţi în Sala de la Târgu Secuiesc şi spre amărăciunea echipei din Arad şi a celor 14 suporteri care îi însoţeau.
Cu o tactică extrem de bine gândită pentru acest meci, cu ruperi de ritm şi atacuri aşezate la limita celor 24 de secunde, echipa noastră a dominat la aproape toate capitolele puternicele adversare din Arad. Ca de obicei, Flori Diaconu a condus excelent jocul, dirijând perfect atacurile şi înscriind nu mai puţin de 30 de puncte, jumătate din aruncări din afara semicercului, clarviziunea şi precizia ei făcând ca totul să fie mult mai uşor şi pentru coechipiere. Alessandra Oliveira a făcut probabil cel mai bun meci de până acum la echipa noastră, dozându-şi perfect efortul, concentrarea şi determinarea, iar cu cele 24 de puncte şi 12 recuperări reuşind să obţină titlul de MVP al partidei. Kristen Rasmussen şi Vass Ildiko le-au secondat cu mult aplomb, reuşind să-şi etaleze constant experienţele bogate în arenele de baschet, apărându-se perfect, recuperând mingi utile, contraatacând în viteză atunci când era cazul, construind cu răbdare în anumite moment şi înscriind 10 puncte Kristen, 7 Ildiko. Bianca Vescan şi Irena Matovici au jucat mai bine de jumătate din timpul regulamentar, s-au luptat cu dăruire pentru orice minge pusă în joc, dar nu au reuşit decât câte un coş de 2 puncte fiecare şi 4 recuperări Bianca, respectiv 7 Irena, eficienţa lor fiind sub nivelul cu care ne obişnuiseră în acest sezon. Irina Borş a jucat numai 2 minute, dar “aripile i-au fost tăiate” de o semnalizare a arbitrilor cum că a călcat linia de aut exact în momentul în care reuşise o aruncare perfectă de 3 puncte.
Evident, a fost doar primul pas spre împlinirea obiectivului, prezenţa în marea finală a campionatului, mai mult mai sigur cu Târgovişte, dar până atunci vom face deplasarea la Arad pentru meciul de vineri, 7 mai, hotărâţi să tranşăm calificarea doar după 2 meciuri, iar dacă nu va fi cazul vom avea şi meciul al treilea, tot la Târgu Secuiesc, marţi, 11 mai.

Mădălin Guruianu                                       4 mai 2010
Manager PR SEPSI BC

Comentarii