D’ale Carnavalului / Karnebál

Ai, n-ai treabă, sâmbătă 29 mai de la ora 7 seara trecute fix, te invit să mergi la „carnavalul” pus în scenă de Alexandru Dabija la Teatrul Tamasi Aron din Sfântu Gheorghe. Nu ştiu dacă ai mai văzut vreo comedie de-a lui Caragiale jucată în limba maghiară, dar acum este momentul să nu o ratezi pe asta. Evident, ai şi supratitrare în limba română, dar situaţiile comice şi profesionalismul actorilor struniţi excelent de multpremiatul regizor bucureştean îţi vor oferi din plin 2 ore de bună dispoziţie şi relaxare maximă.
Veţi avea ocazia să vedeţi nişte actori de vis, doi dintre ei nominalizaţi pentru premiul de cel mai bun actor la Galele UNITER, Pálffy Tibor – Nae şi Mátray László - Pampon, dar şi excelentul Szakács László în rolul calfei Iordache, reîntors de curând după câţiva ani petrecuţi în teatre din Ungaria, pe tinerii şi extrem de talentaţii Erdei Gábor - Crăcănel, Nagy Alfréd – Catindatul şi Nagy József - Ipistatul. sau pe cele două doamne din piesă, D. Albu Annamária / Gajzágó Zsuzsa - Miţa Baston şi Kicsid Gizella - Didina Mazu, într-o vervă de zile mari. Învârtite pe degete de acelaşi fustangiu în persoana lui Nae Girimea, mai bun ca niciodată în persoana lui Pallfy Tibor - am mai spus-o şi o repet, unul dintre primii 10 actori din România la ora asta!-, Miţa şi Didina reuşesc recitaluri superbe în cele două roluri extrem de ofertante.
Boieri dumneavoastră, dacă vreţi să vă distraţi până nu mai puteţi şi dincolo de asta, poftiţi la comedie marca I. L. Caragiale, poftiţi la „Carnaval”!

(Mădălin Guruianu - "Zile şi nopţi", mai 2010)

Comentarii

Cioba Cristina a spus…
Noroc cu supratitrarea... :D Cred că o să merg şi eu...