ÎMPREUNĂ PUTEM FI MAI BUNI!

Mediafax - Guruianu (PNL): Nu cred că dascălii trebuie să renunţe la proteste pentru că elevii intră în grevă

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, marţi, referitor la greva japoneză anunţată de elevii din Covasna, că dascălii nu ar trebui să renunţe să îşi apere drepturile din cauza acestei acţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Guruianu s-a declarat conştient de faptul că elevii sunt cel mai afectaţi de "sistemul pus la cale de Guvern", dar nu crede că dascălii ar trebui să nu îşi mai apere drepturile numai din cauza faptului că elevii au anunţat greva japoneză.

"Empatizez foarte mult cu situaţia elevilor, dar ar trebui să îşi dea seama că, fără profesori bine motivaţi şi care să îşi facă treaba aşa cum trebuie, şi ei vor avea de suferit şi pentru ei va fi o problemă foarte mare să avanseze în continuare la examene", a spus Guruianu.

Potrivit acestuia, atât elevii, cât şi dascălii au partea lor de dreptate, însă ar trebui să realizeze cu toţii că pentru situaţia din ţară principala responsabilitate o are Guvernul.

În opinia liderului PNL Sfântu Gheorghe, Guvernul şi preşedintele ţării "au fracturat" România, precizând că lideri de ţară responsabili nu ar trebui să întoarcă elevii contra profesorilor.

Mădălin Guruianu a declarat că pentru situaţia din ţară principala responsabilitate o are Guvernul, care nu a reuşit să propună măsuri pentru ieşirea din criză.

"Ar trebui să ne dăm seama că principalii vinovaţi sunt cei care se bucură de această stare de fapt, cei care practic au reuşit cumva să fractureze România şi să ne facă să ne certăm între noi, când de fapt principala responsabilitate este a acestui Guvern, care nu reuşeşte să propună măsuri concrete", a spus Guruianu.

Potrivit acestuia, a-i întoarce pe elevi contra profesorilor, pe lucrătorii din sistemul privat împotriva celor de la stat este împotriva a ceea ce ar trebui să facă nişte conducători responsabili.

"Un preşedinte de ţară responsabil şi un Guvern responsabil ar trebui să ne adune, să fie coerenţi şi să reuşească să producă acea mişcare coezivă prin care România să iasă din această criză", a spus Guruianu.Agerpres - PNL Covasna: Guvernanţii au reuşit să fractureze România şi să ne învrăjbească

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu este de părere că actualii guvernanţi au reuşit să ''fractureze'' România şi să învrăjbească oamenii prin măsurile pe care le propun.

Mădălin Guruianu a declarat că ''empatizează'' cu elevii din judeţul Covasna care au anunţat că vor organiza miercuri o grevă japoneză împotriva grevei generale a cadrelor didactice, preconizată pe data de 31 mai, însă consideră că aceştia trebuie să înţeleagă că dascălii sunt nevoiţi să recurgă la astfel de măsuri pentru a-şi apăra drepturile. ''Nu ştiu ce măsuri ar putea să ia aceşti oameni disperaţi cumva şi care vor intra în două luni de vacanţă cu salarii tăiate brutal de un guvern care nu a luat nici o măsură pozitivă. Empatizez foarte mult cu situaţia elevilor, dar ar trebui să îşi dea seama că fără profesori bine motivaţi şi care să-şi facă treaba aşa cum trebuie şi ei vor avea de suferit'', a declarat Mădălin Guruianu.

În opinia sa, guvernanţii au reuşit, ''în mod iresponsabil'', să învrăjbească cetăţenii acestei ţări, în loc să creeze coeziunea necesară pentru ieşirea din criză.
''Ar trebui să ne dăm seama că principalii vinovaţi sunt cei care au reuşit cumva să fractureze această Românie din ce în ce mai mult, să ne facă să ne certăm între noi (...) A întoarce acum elevii împotriva profesorilor, a întoarce oamenii care lucrează la privat împotriva bugetarilor, mi se pare că este total împotriva a ceea ce ar trebui să facă nişte conducători responsabili, un preşedinte de ţară responsabil şi un guvern care ar trebui să ne adune, să fie coerent şi să reuşească să producă acea mişcare de coeziune prin care România să iasă din această criză'', a spus Mădălin Guruianu.

Comentarii