Demisia Guvernului, cea mai bună măsură anticriză

'Am avertizat Guvernul de nenumărate ori asupra unui lucru foarte simplu pentru oricine care, sigur, când era mic nu a fost bătut cu oul în cap: dacă economia nu va începe să producă, oricâte reduceri s-ar face, nu vor fi suficiente. Putem să reducem salariile cu 25%, pensiile cu 15%, domnul ministru Şeitan vine şi supralicitează cu încă 30%, cu încă 50%, cu încă 70%. Soluţia nu este aceasta, soluţia este repunerea economiei în funcţiune. La acest capitol, măsurile care sunt luate acum îmi creează profunde îndoieli că vor duce la o soluţie. Toate măsurile pe care Guvernul le va întreprinde vor duce la frânarea într-o măsură şi mai mare a consumului, iar ieşirea din criză va fi întârziată'.

'Problema României este prăbuşirea economică continuă care a început în anul 2009 şi pe care PDL nu e în stare să o oprească. (...) Ce mai mare economie pe care ar face-o România în acest moment ar fi plecarea PDL de la putere. Probabil am putea economisi astfel procente bune din PIB, bani care ar putea fi folosiţi pentru plata salariilor şi pensiilor, pentru investiţii. Demisia Guvernului ar putea fi cea mai bună măsură anticriză"

'România nu va progresa din punct de vedere social dacă statul va lua de la săraci şi va da la boierii şi ciocoii portocalii, aşa cum făceau fanarioţii şi cum se doreşte a se face acum de către PDL. Această putere neofanariotă trebuie să plece. România are nevoie de un Guvern competent şi de o viziune politică care să nu mai pună pe primul plan interesul particular al celor aflaţi la putere'

Călin Popescu Tăriceanu (parte din discursul din Parlament la moţiunea "Programul Băsescu - PDL = curbe de sacrificiu pentru români) români",

Comentarii

Diana a spus…
Bun, de acord cu dl. Tariceanu. Dar il asculta cineva pe omul asta? Din pacate, Guvernul sigur nu...
Lucian Sarbu a spus…
Mădălin, mai întâi de toate voi, liberalii, va trebui să înţelegeţi (sau să-l faceţi pe Crin Antonescu să înţeleagă) cât de nocivă e din punct de vedere economic şi social cota unică. Pe mine chiar mă bate gândul să fac un site-manifest în care să susţin ideea impozitării progresive, altfel decât o face PSD-ul:

- 5% pentru firme cu cifră de afaceri de sub 100.000 de euro / servicii sau 500.000 de euro / comerţ
- 15-20% pentru firme cu cifră de afaceri 100.000,01 - 1.000.000 de euro / servicii sau 500,000.01 - 5.000.000,01 euro
- 25-30% pentru afaceri care depăşesc 1.000.000 de euro / servicii sau 5.000.000 comerţ

În orice caz, ceva de genul ăsta, cu prima treaptă de impozitare extrem de generoasă. Am citit şi eu propunerile lui Adrian Năstase şi m-am luat cu mâinile de cap. Oamenii ăia nu înţeleg nimic din ceea ce înseamnă impozit progresiv! În schimb voi, liberalii, ar trebui să înţelegeţi. Capitalul românesc nu se poate forma dacă e jupuit de viu pentru ca nişte coloşi multinaţionali să-şi permită pe aici impozite de 16%! Impozite pe care oricum le minimizează la maxim ascunzându-şi profiturile în paradisuri fiscale sau optimizându-şi la maximum cheltuielile (lefuri pe PFA, exploatarea sălbatică a angajaţilor care mor de epuizare). Câtă vreme va exista cotă unică, românii care dispun de un capital cât de mărunt NU vor avea curaj să-l investească, NU vor curaj să rişte, NU vor avea motivaţia să deschidă o afacere. Pentru că 1. ori vor pierde, ori 2. din micul profit care se va forma după primul an, statul le ia a 6-a parte! Ori, a 6-a parte dintr-un profit de 100 de milioane de euro e nimic, dar a 6-a parte dintr-un profit de 3000 de euro e imens.