FESTIVALUL TINEREŢII - PRESELECŢIE LA SFÂNTU GHEORGHE!


FESTIVALUL TINEREŢII ORGANIZEAZĂ
PRESELECŢIE ÎN SFÂNTU GHEORGHE


Preselectie copii si tineri cu varsta intre 6–25 ani pentru Festivalul Internaţional de Creaţie şi Interpretare "Festivalul Tineretii”, Costinesti 2010 – Editia a VI a
Asociatia Culturala Daria’S si Taste of Romania organizează preselecţie pentru copii şi tineri, cu vârsta cuprinsă între 6-25 de ani, pentru cele trei sectiuni- de creaţie,  interpretare  muzică uşoară şi populară- ale Festivalului Internaţional de Creaţie şi Interpretare "Festivalul Tineretii”, care va avea loc la Costinesti in perioada  4-15August 2010.
Preselectia zonală pentru interpretare  muzica uşoară şi populară se va desfăşura în 37 de oraşe din ţară, iar în municipiul Sfântu Gheorghe aceasta urmând să aiba loc duminică, 20 iunie 2010  la Casa de Cultura Municipala “Konya Adam”.

Selecţia finală va fi la Bucureşti, în 26 iunie 2010.

Concurentii pot participa la etapa de preselecţie in oricare dintre centrele zonale, indiferent de localitatea în care domiciliază.

Sunt invitati sa participe copiii si tinerii talentati, dornici de afirmare, care vor intra in competitie pe urmatoarele grupe de varsta: 6-9, 10-14, 15-21 ani.

La secţiunea de interpretare  muzica usoara sunt asteptati solişti individuali sau trupe formate din maxim 5 membri.

Participantii vor pregati cate doua melodii, din care vor canta in întregime o singură melodie,  cu durata maximă de 4 minute, în condiţii de spectacol.
Concurentii  individuali trebuie sa aiba  in repertoriu o melodie din muzica uşoară romaneasca.

La secţiunea de interpretare muzica populara se pot inscrie solişti individuali  sau instrumentisti. Participantii vor pregati cate doua melodii, din care vor canta in întregime o singură melodie,  cu durata maximă de 4 minute, în condiţii de spectacol.

Alte conditii de participare la etapa de interpretare  muzica usoara si populara:

-  Acompaniamentul trebuie asigurat de negativ orchestral, înregistrat pe CD;
- Presectiile de muzica populara se organizeaza in acelasi timp cu  preselectiile de muzica usoara si in aceleasi locatii;
La sectiunea creaţie, creatorii profesionişti sau amatori  vor prezenta melodii în primă audiţie,  cu o durată maximă de 4 minute.  Juriul de specialitate, care se va întruni în zilele de 25 si 26 iunie 2010,  va promova in etapa finală 20 de melodii.
Lucrările  pentru concursul de creaţie trebuie sa contina creatia muzicala  înregistrată în format wave pe un CD, textul dactilografiat, partitura realizată pe calulator (linia melodică cu cifraj). Acestea vor fi trimise sau depuse, pana la data de 16 iunie 2010 (data sosirii), la centrele zonale sau sediul Asociatiei Daria’s.

Detalii suplimentare referitoare regulament, inscrieri, alte conditii de participare, se pot obtine:

          - intre orele 12-17, persoane de contact
Medeea Dumitrache, 0730.792.701 (Bucureşti)
Madalin Guruianu. 0729.499.833 (Sf. Gheorghe)
          - la adresele de email: festivalultineretii@rocketmail.com;                                      office@festivalultineretii.ro, guruianu@gmail.com, dumitrachemedeea@yahoo.com
          - site www.festivalultineretii.ro

Festivalul International de Creatie si Interpretare “Festivalul Tineretii” are loc in fiecare an la Costinesti, incepand din 2005, si a reunit si lansat, pana acum, peste 2000 de tineri interpreti si creatori romani si straini din China, Germania, Bulgaria, Italia, Grecia, Moldova, Kazahstan.

Comentarii