NU RENUNŢA NICIODATĂ!1) Pictorul Van Gogh a vandut un singur tablou pe perioada vietii si acesta surorii sale, pe un pret de nimic. Dar asta nu l-a oprit sa picteze peste 800 de tablouri, in cariera sa.
2) In anul 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley dupa un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicaieri, fiule. Mai bine te-ai intoarce la condus camioane". Apoi, el a scos hit dupa hit, devenind unul dintre cei mai mari cantareti ai lumii.
3) Compozitorul Ludwig van Beethoven a fost considerat de catre profesorii sai "fara nici o sansa ca si compozitor". Nu i-a ascultat si, astfel, a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind… complet surd!
4) Inventatorul Albert Einstein nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "incet la minte, nesociabil si pierdut pentru totdeauna in vise prostesti". A fost exmatriculat de la scoala si a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totusi, a invatat sa vorbeasca, sa citeasca si chiar sa invete "putina" matematica!
5) Un expert spunea despre Vince Lombardi, cel care a devenit ulterior un mare jucator de fotbal american, ca: "Poseda cunostinte minime despre fotbal e si o are totala lipsa de motivatie."
6) Sportivii Michael Jordan si Bob Cousy au fost dati afara din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: "Am esuat de nenumarate ori in viata. De aceea am reusit."
7) Winston Churchill a ramas repetent cand era in clasa a VI-a, apoi de fiecare data cand a candidat a fost infrant, pana cand a implinit 62 de ani si a devenit Prim ministru. El a scris mai tarziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up!". ("Niciodata nu te recunoaste invins, indiferent ca e vorba de un lucru marunt sau important - niciodata nu te recunoaste invins, decat in fata unor chestiuni de onoare sau de bun simt. Niciodata, dar niciodata, sa nu renunti!").
8) In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agentii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai invata sa fii secretara sau ti-ai gasi un sot". Norma Jean a devenit Marilyn Monroe, dar nimeni nu a mai auzit de Emmeline Snively!
10) Charles Darwin a renuntat la cariera in medicina, tatal lui spunandu-i: "Nu-ti pasa de nimic in afara de prins caini si sobolani". In biografia sa, Darwin scria: "Am fost considerat de tatal meu si de toti profesorii ca un baiat foarte obisnuit, de fapt chiar mai jos decat standardul mediu de inteligenta".
11) Sigmund Freud a fost huiduit pe scena cand si-a prezentat pentru prima oara ideile comunitatii stiintifice din Europa. S-a intors la birou si a continuat sa scrie. Freud nu a renuntat niciodata la principiile sale si lumea nu l-a uitat pentru asta
12) Walt Disney a fost concediat de redactorul-sef al unui ziar, fiind acuzat ca nu are imaginatie si idei bune. A dat faliment de mai multe ori pana sa construiasca Disneyland-ul. De altfel, propunerea parcului a fost refuzata pe motiv ca nu ar atrage pe nimeni.
13) Profesorii lui Thomas Edison spuneau despre el ca "e prea prost ca sa invete ceva". A fost concediat de la primele doua joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a facut 1000 de inventii lipsite de succes, inainte de a reusi sa inventeze becul. Intrebat de un reporter cum s-a simtit sa esueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am esuat de 1000 de ori, ci becul a fost o inventie cu 1000 de pasi." Edison a dat omenirii becul, o inventie cu 1.000 de pasi... gresiti!
14) Charlie Chaplin a fost initial refuzat de catre studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerata un nonsens.
15) La 21 de ani, actritei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de catre un director de casting ca are capul prea curbat, ca nu e destul de frumoasa si ca nu e indeajuns de fotogenica pentru a face un film. A respirat adang si si-a zis "In regula, atunci cred ca trebuie sa fac totul in felul meu". Dupa ce a facut 100 de filme, in anul 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizarile de-a lungul Activitatii.
16) Cand Pablo Casals a implinit 95 de ani, un reporter l-a intrebat: "Domnule Casals, aveti 95 de ani si sunteti unul dintre cei mai mari violocenlisti din toate timpurile. De ce inca mai exersati 6 ore pe zi?" Casals i-a raspuns: "Pentru ca inca cred ca fac progrese."
17) Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia ca n-are voce si ca nu poate sa cante deloc. Parintii lui ar fi vrut ca acesta sa devina inginer. Pana la urma, Caruso a fost unul dintre cei mai faimosi tenori din istoria operei, fiind cel mai cunoscut artist din primii 20 de ani ai secolului al XX-lea!îmi permit să mai adaug eu una locală... 
18) la primul concurs la care a participat, arbitrii i-au recomandat lui Radu Cotarcea să se lase de debate, dar el a continuat, ajungând campion naţional şi participând la o mulţime de turnee interne şi internaţionale, inclusiv Campionate Europene şi Mondiale de Dezbateri Academice. 

Comentarii

Miss Sunshine a spus…
Concluzia? Că oamenii uneori sunt răi. Dar nimic nu este imposibil, decât dacă tu crezi că este! :)
Anonim a spus…
19. Lui Balint Jozsef i s-a spus ca nu are ce cauta nicimacar intr-un cor. Acum este un tenor veritabil in devenire, o mare voce covasneana.
Anonim a spus…
l-ai gasit si tu pe radu cotarcea exemplu local :)) braaaaavo!

poate nu ai auzit de "baiatul" ala Ciprian Anton, care a suferit un accident in timp ce lucra, ramanand paralizat de la brau in jos si a devenit campion national la tenis si a participat la multe alte concursuri pe plan mondial...

i-auzi... radu cotarcea :)) a fost semi-buna asta!
Mădălin Guruianu a spus…
şi ideea cu Jozsi şi cea cu Ciprian Anton sunt excelente şi bine venite...probabil că mai sunt multe şi mă bucur că v-a provocat postarea de ieri...

P.S. pentru anonimul care mi-l sugerează pe Ciprian, în dauna lui Radu - de parcă ar fi un nr fix de exemple şi nu am putea să fim suficient de bucuroşi că avem mai multe..., dar să revin... prietene, Observatorul de Covasna, pe când eram director acolo, a scris pe larg despre Ciprian Anton, rezultatele frumoase şi optimismul său extraordinar, mai mult, în primul an de consilier am reuşit să-mi conving colegii şi de la Consiliul Local i s-a finanţat cumpărarea unui foarte modern scaun cu rotile tocmai din Italia, iar zilele trecute tocmai i-am acordat Bursa Sportivă Specială Sfântu Gheorghe 2010!
...mă gândesc la faptul că nu prea erai la curent cu toate astea...
Lord Emilian a spus…
bravo Madaline!
faptele vorbesc! nu "acuzele" si nu remarcile invidioase gen: " i-auzi... radu cotarcea :)) a fost semi-buna asta!"