Apocalipsa ultranaţionalistă după Iliescu ...Preşedintele PNL local face o paralelă între PSD şi “EMI”

Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat ieri într-o conferinţă de presă că poziţia adoptată de PSD la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului este una care încurajează diversiunile naţionaliste, în condiţiile în care românii sunt din ce în ce mai săraci. “Comentariul meu la ultimele vorbe vehiculate despre Covasna, Harghita, Ţinutul Secuiesc şi alte lucruri asemenea şi de o parte şi de alta, după părerea mea, duc la o revigorare a naţionalismului. Nu cred că e întâmplător că tabăra extremiştilor de la EMI s-a desfăşurat în acelaşi timp cu tabăra extremiştilor din PSD. Unii s-au adunat la Izvorul Mureşului, alţii la Gheorghieni ca să se amplifice unii pe alţii şi să-şi transmită practic mesajele unii împotriva celorlalţi, pentru că, evident, unii fără alţii nu ar avea nici o valoare. Eu speram ca, în România, după 20 de ani nu vom mai sări atât de uşor pe orice subiect naţionalist, uitând că actuala guvernare le face românilor viaţa foarte, foarte grea”, a spus Mădălin Guruianu, care a adăugat că acest tip de manipulare a fost adoptată de preşedintele Traian Băsescu de la Ion Iliescu, pentru a abate atenţia de la problemele adevărate cu care se confruntă şi românii şi maghiarii deopotrivă.
Şeful PNL Sfântu Gheorghe nu a dorit să comenteze punctele prezentate în “Raportul din umbră”, de la Geneva, conceput, printre alţii şi de Asociaţia “Pro Regio Siculorum”, printre ai cărui membri se numără şi primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. Mădălin Guruianu a susţinut că raportul oficial de ţară prezentat la Geneva, la Comisia pentru Combaterea Discriminării din cadrul ONU, este cel care contează şi pe baza căruia România a primit “toate laudele posibile”. “Mie mi se pare că, din nou, amplificăm, sau dăm valoare unui act mult mai puţin important. După părerea mea, importanţa acordată acestui “raport din umbră” este din nou o probă de manipulare. Eu cred că prima dată ar fi trebuit să citim raportul oficial, să-l comentăm şi să vedem ce urmări va avea. Aş vrea să vedem că politicienii de la Bucureşti sau din Bruxelles, mai nou, încearcă să arunce cumva săgeţi otrăvite, sau să pună subiecte din această zonă, fără să realizeze că oamenii trăiesc aici mult mai bine decât vor ei să ne facă să crede. Mă refer la relaţiile interetnice”, a susţinut Guruianu, care a mai adăugat că naţionalismul din zona est-europeană este unul de factură specială, întreţinut de sărăcie.
“După părerea mea, PSD-ul doreşte acum să prindă toţi nemulţumiţii şi iese în faţă cu discursuri antimaghiare. Eu cred că este o eroare majoră pentru care PSD-ul va plăti scump în foarte scurt timp. Să devii Jobbik-ul românilor mi se pare la ora aceasta inacceptabil”, a încheiat Mădălin Guruianu.
(Bianca Stupu, Mesagerul de Covasna, 16.08.2010)

Comentarii