Ceea ce au făcut ei a fost o mizerie...“Am înţeles cu brio ieri (luni, n.n.), că această guvernare nu este doar incompetentă, ci este chiar răuvoitoare” a declarat şeful PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu. Liderul peneliştilor din municipiu a susţinut că îşi bazează această afirmaţie pe “bătaia de joc pe care am văzut-o ieri în Parlament”, referitoare la legea ANI, în condiţiile în care PNL avea două propuneri legislative, ambele conţinând măsuri concrete pentru combaterea crizei.
“Nici măcar nu au fost discutate, s-au amânat în condiţiile în care, dacă îmi spuneţi că viaţa cetăţenilor este schimbată prin legea ANI şi nu prin scăderea TVA-ului, sau prin scăderile propuse pentru anumite taxe pe care le plăteşti către stat, respectiv 50% contribuţii sociale pentru întreprinzătorii care creau locuri de muncă. Dacă era importantă legea ANI şi numai ea, eu cred că această guvernare şi-a demonstrat din plin reaua-voinţă şi faptul că nu vrea, efectiv, să mişte lucrurile în această ţară. Pentru un partid de dreapta, aşa cum se consideră PD-L, ceea ce au făcut ei a fost o mizerie”, a spus Mădălin Guruianu.
Liderul PNL la nivel de municipiu a mai susţinut că, în opinia sa, Guvernul va fi remaniat în toamnă, iar prim-ministrul Emil Boc este ţinut în fruntea executivului pe post de “burete”. “Tot ce mai face în momentul de faţă acest Guvern este să adune cât mai multă nemulţumire. Aş putea spune că e ca un burete, lăsat în momentul de faţă să mai adune nemulţumire, tocmai ca atunci când crapă să fie suficient de plin cu toată nemulţumirea oamenilor, a partidelor, chiar şi a propriilor parlamentari. Cred că este singura lor menire în acest moment, iar Boc va fi în mod cert sacrificat”, a declarat Mădălin Guruianu, care a mai spus că nu e sigur că PD-L va cere ajutorul liberalilor pentru formarea unui alt Guvern, dar că e mai sigur că va numi independenţi sprijiniţi de diverse partide.
În opinia lui Mădălin Guruianu aceasta este singura mişcare care va putea salva PD-L de un dezastru iminent la viitoarele alegeri din 2012, în condiţiile în care partidul lui Traian Băsescu a scăzut sub 10% în sondaje. (Bianca Stupu, Mesagerul de Covasna, 18.08.2010)

Comentarii