Există soluţii de dreapta!

Lovitura importantă pe care guvernele conduse de Boc au dat-o împotriva noastră, nu este numai de natură economisă - deşi, Dumnezeu ştie cum vom trece peste scăderea accentuată a veniturilor, cât mai ales morală! cea mai vehiculată idee este "nimeni nu ar fi putut să facă altfel, opoziţia nu are soluţii". dar iată că ieri s-a văzut minciuna grosolană din acest tip de abordare. ieri, parlamentarii s-au adunat în sesiune extraordinară şi, profitând de viteza cu care trebuia să fie adoptată legea ANI, PNL a introdus câteva măsuri pentru ieşirea din crtiză şi relansare economică... ghinion! ...n-au trecut nici de comisii! ...nici n-au intrat în plen să se discute!...jenant, domnilor de la putere!...foarte jenant!...adică ne putem grăbi pentru ANI, dar nu pentru discutarea eventuallelor soluţii?...nu spoun că erau perfecte, dar ar fi trebuit să se ţină cont de ele, să se amendeze, să se modifice, dar apoi să se voteze şi să se pună urgent în aplicare!...cum puteţi spune că nu sunt slte variante şi că PNL nu are soluţii, când vă sunt aduse şi le ignoraţi total!

Reprezentanții PDL și cei ai PSD din cadrul Comisiei pentru buget, finanțe, bănci din Camera Deputaților au absentat în 11 august a.c. de la lucrările Comisiei, fapt care a dus la suspendarea ședinței pe fondul lipsei de cvoru, iar în 16 au votat amânarea discuţiilor pe acest subiect.
Atragem atenția că cele două acte normative propuse de PNL erau extrem de importante pentru economia românească. Este vorba despre propunerea legislativă privind combaterea plăţilor întârziate in economie și propunerea legislativă pentru aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor pentru crearea de noi locuri de muncă, ambele proiecte fiind inițiate de PNL.
Primul proiect prevede o serie de măsuri menite să-i sprijine pe întreprinzătorii din mediul privat care se confruntă cu mari greutăţi administrative şi financiare ca rezultat al termenelor îndelungate de plată şi a întârzierii efectuării plăţilor, în relaţia cu autorităţile şi instituţiile publice, sau cu alţi parteneri contractuali. Printre acestea se numără:
o        reducerea termenului de 6 luni în care o instituţie publică are obligaţia de a-şi achita obligaţia de plată la 30 de zile, calculate de la data notificării de către creditor;
o        obligaţia plăţii unei compensaţii forfetare, în situaţia în care obligaţiile de plată nu sunt onorate în termen;
o        reglementarea unor termene fixe şi reduse pentru redactarea hotărârilor de către instanţele judecătoreşti, în practică fiind înregistrate întârzieri mai mari de 3 luni în redactarea acestora.
Al doilea proiect propune o serie de măsuri pentru stimulare a învestițiilor private, pentru reducerea costurilor cu forța de muncă și evitarea șomajului, pentru unor facilități la plata taxelor fiscale. Printre acestea se numără:
o        abrogarea prevederilor referitoare la impozitului minim;
o        acordarea de deduceri fiscale suplimentare pentru investiţii, în cote de până la 50% din profitul impozabil;       
o        stabilirea unei cote reduse de TVA, de 5%, pentru toate livrările de locuințe noi, până la 31.12.2011, care are rolul de a relansa domeniul construcțiilor;
o        reducerea majorărilor de întârziere la plata obligațiilor fiscale de la 0,05 %, la 0,02% pe fiecare zi de întârziere;
o        reducerea cu 50% a cotelor de contribuții sociale, până la 31.12.2011 pentru întreprinzătorii care creează noi locuri de muncă față de data aprobării acestui proiect de lege.

Toate aceste măsuri de centru-dreapta au ca scop stoparea declinului economic în care se află România și relansarea economică a țării, măsuri pe care actuala putere le ignoră, dovedind încă o dată viziunea stângistă și incapacitatea de a guverna pe principii economice corecte și coerente.

Comentarii