optimismul la pământ...

Studiul Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii al Academiei Romane se numeste chiar asa : “Calitatea vietii - 2010″ si este o ampla cercetare sociologica privind conditiile de trai si asteptarile romanilor. Astfel de studii se realizeaza periodic. In acest deceniu au mai fost realizate in 2003 si 2006...din  concluziile acestei cercetari:
“Studiul arată faptul că în 2010 oamenii resimt o înrăutăţire a condiţiilor de viaţă comparativ cu anul trecut. De asemenea, nivelul optimismului înregistrează cele mai scăzute valori din 1990 şi până în prezent iar temerile populaţiei au crescut, dominanta acestora fiind teama de creşterea preţurilor.
Există şi aspecte ale vieţii personale care rămân relativ constante în timp, acesta fiind cazul evaluării relaţiilor din familie, locuinţei sau evaluării stării de sănătate.Cele mai abrupte deteriorări se înregistrează în cazul evaluărilor vieţii politice. Atât aprecierea modului în care este condusă ţara cât şi satisfacţia faţă de viaţa politică au scăzut semnificativ în timp.În general, valorile înregistrate de indicatori în anul 2010 sunt similare cu cele ale anilor 1998-1999, o altă perioadă de criză în istoria tranziţiei postcomuniste. Rezultatele cercetărilor întreprinse de-a lungul timpului evidenţiază faptul că, în România, calitatea vieţii are valori relativ modeste, cu puţine elemente de sprijin pentru populaţie, acestea din urmă situându-se, de obicei, în zona vieţii personale şi de familie.”

aşa cum spuneam şi acum ceva vreme, asta mi se pare cel mai grav efect al dezastruoasei guvernări B.B. (Băsescu - Boc)... în ciuda lor, eu sper că vom continua să credem că lucrurile se vor schimba şi că actuala guvernare va rămâne în cel mai scurt timp, amintire...

Comentarii