Acarii Păun şi "nevinovatul" Marko...

Mediafax - Lider PNL Sf. Gheorghe: Traian Băsescu va găsi mai mulţi acari Păun pe care îi va scoate din Guvern

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că preşedintele Traian Băsescu va găsi mai mulţi "acari Păun" pe care îi va scoate din Guvern, "îi va pune la zid", va spune că ei sunt "incompetenţii" şi că din cauza lor situaţia nu a mers bine în acele domenii.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu va găsi mai mulţi "acari Păun" pe care îi va scoate din Guvern.
"În acest moment, Traian Băsescu cred că va propune sau deja a propus premierului Boc găsirea unor acari Păun, care vor fi vinovaţi pe anumite domenii şi acei miniştri vor fi remaniaţi. Va găsi mai mulţi acari Păun, pe care îi va scoate din Guvern, îi va arăta cu degetul cumva, îi va pune la zid, va spune că ei sunt incompetenţii, că din cauza lor situaţia nu a mers bine în acele domenii şi că de acum încolo Guvernul va fi bine, frumos şi pentru a patra sau a cincea oară domnul Boc va încerca să câştige respectul oamenilor", a afirmat Guruianu.
Potrivit acestuia, este o soluţie compromisă total şi în acest moment nu se impune decât schimbarea întregului Guvern cu unul de tehnocraţi sau cu oameni foarte pricepuţi în domeniile lor, care să aibă foarte puţină legătură cu politica.
"În acest moment, tot ceea ce cred că mai poate scoate România din criză este un stat care să preia recomandările de la Uniunea Europeană, care să se uite la vecinii din jur, mai ales la curajosul Guvern din Ungaria, care a reuşit să scadă impozitele, taxele şi în acelaşi timp să impoziteze anumite bănci şi să încerce să găsească soluţii de redresare economică", a precizat liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Potrivit acestuia, soluţii există şi ar putea fi luate în calcul dacă cineva ar fi urmărit toate propunerile pe care PNL le-a făcut în Parlament, inclusiv ideea unui Guvern alternativ.

Mediafax - PNL Sfântu Gheorghe: Pare un pic ipocrit ca Marko să spună că nu mai acceptă alte măsuri restrictive

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, apreciază că "pare un pic ipocrit" din partea lui Marko Bela să spună acum că UDMR nu mai acceptă măsuri restrictive, în condiţiile în care Uniunea a susţinut măsurile de austeritate ale Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că UDMR a făcut "cea mai mare greşeală politică" atunci când parlamentarii Uniunii au votat reducerile salariilor şi pensiilor.
"Chiar dacă ulterior Curtea Constituţională a făcut să se renunţe la reducerea pensiilor, totuşi votul UDMR a existat, votul membrilor UDMR în Parlament a fost pentru scăderea salariilor şi pensiilor. În acel moment, eu cred că UDMR a reuşit să-şi taie o cracă foarte mare de sub picioare, iar electoratul sigur va reacţiona la aceste decizii pe care le-au avut parlamentarii UDMR", a afirmat Guruianu.
Potrivit sursei citate, în acest moment pare "un pic ipocrit" din partea liderului UDMR, Marko Bela, să spună că Uniunea nu mai acceptă măsuri restrictive în ceea ce priveşte veniturile populaţiei.
"În acest moment mi se pare un pic ipocrit să spui că nu vei mai accepta alte măsuri de reducere, din moment ce reducerile au fost drastice (...) În acest moment să spui că nu mai acceptăm nimic mi se pare ca şi cum cu restul eşti complet de acord. Dacă domnul Marko este complet de acord cu toate scăderile veniturilor oamenilor de până acum, de fapt aşa ar trebui să sune declaraţia, şi nu să spună că nu mai este de acord de acum încolo", a afirmat liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Guruianu a precizat că toate aceste reduceri se datorează atât PDL, cât şi UDMR, care le-a acceptat, le-a votat "cu dragă inimă până în acest moment".
Potrivit sursei citate, UDMR va avea "o mare problemă" în a-i convinge pe oameni că le-a reprezentat interesele.
"Nici nu mai vorbesc de a reprezenta interesele populaţiei de etnie maghiară, pentru că evident există şi alte formaţiuni care se bat pentru acelaşi lucru. Dar, în momentul în care ţi-ai conservat practic această intrare şi rămânere la guvernare, chiar dacă populaţia întreagă şi votanţii tăi în special au suferit în mod deosebit... Trebuie să reamintim faptul că a lovit în plin, cu ultima ordonanţă, descentralizarea şi administraţiile publice locale, controlate, cel puţin în Covasna şi Harghita şi în mare parte din Mureş, de edilii UDMR. Şi totuşi tu să susţii în continuare acest Guvern mi se pare o mare, mare eroare, pentru care UDMR va răspunde la următoarele alegeri", a conchis liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţinea, marţi, că Uniunea nu mai acceptă măsuri restrictive privind veniturile populaţiei, adăugând că o prioritate a toamnei ar fi luarea unor măsuri de stimulare a economiei.

Comentarii