BURSELE SFÂNTU GHEORGHE

Bursele Sfântu Gheorghe - ediţia a II-a. Tot 10.000 lei.

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe continuă acordarea burselor de excelență elevilor aflați în ultimul an de liceu. Bursele au fost inițiate în 2009 de consilierul local Mădălin Guruianu și vizează recompensarea tinerilor cu rezultate excepționale atât la învățătură cât și în activitatea extrașcolară.
Bursele au o valoare totală de 10.000 de lei, urmând ca fiecare elev să primească 2.000 de lei.
Potrivit lui Mădălin Guruianu, elevii interesaţi în a obține o astfel de bursă îşi pot depune candidaturile până pe data de 15 octombrie, în acest sens fiind necesar un dosar ce va cuprinde scrisoare de intenţie, C.V. şi alte documente la care se face referire în grila de punctaj a candidatului (adeverinţă de la şcoală pentru mediile anuale, copie după diplome şi certificate de participare, recomandări din partea organizaţiilor).
„Sunt convins că această investiţie în excelenţă se va întoarce înzecit, pentru că aceşti tineri vor deveni persoane importante pentru societate indiferent dacă vor reveni vreodată la Sfântu-Gheorghe sau nu”, a spus Mădălin Guruianu, adăugând că este de apreciat faptul că deși 2010 este marcat de criza financiară, CL nu a decis sistarea sau reducerea cuantumului acestor burse.
Potrivit proiectului care stă la baza Burselor Sfântu-Gheorghe, metodologia de acordare a acestora prevede realizarea sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei ani de liceu. În plus, se vor lua în calcul performanţele exprimate prin obţinerea de premii la concursuri (conform unui punctaj clar de departajare a participanţilor la olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale, respectiv a premiilor obţinute în cadrul respectivelor competiţii). Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă..
(Monica Vajna, www.covasnamedia.ro)

Hotarare "Burse Sfantu Gheorghe" + conditii de acordare:
http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=246&pid=1042

Comentarii