Debut în forţă pentru SEPSI BC
Susţinute de o galerie frenetică, baschetbalistele de la SEPSI BC au reuşit să debuteze cu o victorie la o diferenţă confortabilă de 25 de puncte în primul tur al Cupei României, disputat marţi 21 septembrie în Sala Sporturilor Szabo Kati din Sfântu Gheorghe.
Conduse cu atenţie de pe margine de Veres Attila, fetele noastre şi-au intrat rapid în formă, înscriind de la 2 sau de la 3 puncte, majorând constant distanţa faţă de adversare, astfel că jocul s-a încheiat 70-45.
Alternând conducerea mingii în atac, Anne Marie Părău – 15 puncte, 6 recuperări şi 7 pase decisive - şi Florentina Ardeleanu, MVP-ul meciului cu 26 de puncte, 8 recuperări şi 3 pase - au demonstrat multă abilitate şi agilitate în teren, pasând foarte precis, dar şi înscriind atunci când adversarele au avut proasta inspiraţie să le la se libere, atât prin pătrunderi extrem de rapide, dar şi de la distanţă. Vass Ildiko – 8 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive - şi-a demonstrat din nou clasa şi experienţa de joc, desprinzându-se cu uşurinţă de adversare, înscriind, dar mai ales punându-şi foarte bine în valoare coechipierele prin pase decisive.  Sub panou, Bianca Vescan, Andreea Huţanu şi Natalia Terglav – 17 recuperări!- „s-au bătut” cu succes, recuperând multe mingi importante, făcând culoare şi înscriind destul de multe puncte de sub coş sau de la semidistanţă. Irina Borş a jucat aproape 10 minute şi Sándor Emőke a mai fost folosită pe finalul jocului, ambele achitându-se de sarcinile din teren şi reuşind să ofere timp de odihnă preţios titularelor.
Conform site-ului official, www.sepsibc.com, antrenorul Veres Attila a declarat după meci următoarele: „Mă bucur că am început cu o victorie sezonul. Suntem la început de drum, trebuie să jucăm şi mai bine în viitor. Sfertul al treilea ne-a scăpat puţin din mână, dar ne-am revenit foarte repede. Am văzut joc de echipă astăzi şi s-a văzut că cele patru jucătoare noi s-au integrat bine în echipă.”
În aşteptarea returului de sâmbătă 25 septembrie, nu ne rămâne decât să le urăm succes fetelor şi să le ţinem pumnii în cele două deplasări de la Timişoara, pentru că şi prima etapă a campinatului este tot în compania echipei de pe Bega, în 2 octombrie.

Comentarii