Să redescoperim normalitatea!


Să redescoperim normalitatea

Întotdeauna m-au deranjat atitudinile neargumentate şi exclusiviste, de tip cine nu e cu noi e împotriva noastră. Am fost convins de fiecare dată că atitudinea de bun simţ, bazată pe fapte, exemple, dovezi, raţionamente logice prevalează pe termen lung şi se impune în ochii oamenilor, care nu pot fi prostiţi şi manipulaţi la nesfârşit de cei care zbiară mai tare sau mai colorat…
Tot zgomotul asurzitor din aceste zile în jurul cazului Vântu mă face să cred că mai am mult de aşteptat până se va întâmpla asta. Ţin să spun de la început că nu sunt de accord cu nici una dintre tabere. Nici cu atitudinea sfidătoare a justiţiei din ce în ce mai “ascultătoare” faţă de vrerile tartorului Băsescu în faţa multiubiţilor lui “moguli” – nu întâmplător, taman trecuţii prin închisoare în ultimii ani, Patriciu, Popoviciu, Becali, Diaconescu şi acum Vântu, l-au ajutat cu vârf şi îndesat prin diverse mijloace în campanile electorale de până acum. Dar nici nu pot fi de acord cu poziţia de apărare a unor oameni care trebuie aduşi în faţa justiţiei. Mai mult ca sigur că aceste acţiuni sunt tardive şi majoritatea faptelor comise prescrise şi asta tot din cauza mult prea politizatei justiţii, dar nici nu pot fi apăraţi, doar pentru că “e la modă”.
Adicătelea cum am ajuns ca după ultimele zile să se tranşeze atât de clar apele încât eşti ori cu Băsescu, ori cu Vântu? Şi eventual şi cu toţi cei de mai sus şi chiar şi cu “don Voiculescu”, căci el rămâne încă singurul neatins de  atacurile lui Băsescu - sper că vă amintiţi când fostul nomenclaturist a reuşit aproape să desfiinţeze C.N.S.A.S. pentru că instituţia îşi permisese să-l demaşte pe securist. Merită apăraţi toţi oamenii ăştia, aşa cum vedem de câteva zile pe toate canalele? Şi mai ales merită să pui în aceeaşi tabără oameni cu prestanţă şi prestigiu, ca Tănase, Dinescu, C.T. Popescu şi mulţi alţi analişti onorabili, cu palavragii de duzină, ca Vadim, doar pentru a arăta că majoritatea societăţii este contra lui Băsescu?   
De unde acest maniheism grosolan de a elimina posibilitatea unei a treia căi, cea a normalităţii, cea care îi vrea pe amândoi, atât pe Băsescu, cât şi pe Vântu judecaţi pentru răul făcut atâtor oameni din ţară. Şi condamnaţi, sau achitaţi, după cum o vor arăta dovezile. Eu continui să sper în această cale a normalităţii, cea a bunului simţ, a implicării şi a faptelor care nu rămân niciodată nerăsplătite.

Comentarii