Guvernul are şanse să 'pice' înainte să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei

Agerpres - PNL Covasna: Guvernul are şanse să 'pice' înainte să-şi asume răspunderea pe Legea Educaţiei

Conducerea organizaţiei din Sfântu Gheorghe a Partidului Naţional Liberal e de părere că Guvernul are 'şanse să pice' înainte de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei.
Preşedintele organizaţiei liberale Mădălin Guruianu a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei este o procedură neconstituţională, iar PNL nu va vota în Parlament acest proiect de lege, deoarece nu poate fi de acord cu o serie de prevederi, cum ar fi cele ce 'calcă în picioare' autonomia universitară. În ceea ce priveşte predarea istoriei şi geografiei în limbile minorităţilor naţionale, Guruianu a ţinut să menţioneze că, în opinia sa, subiectul este prea mult disputat şi speculat politic atât de către partidele româneşti, cât şi de UDMR.
Potrivit liderului PNL, reprezentanţii partidelor româneşti 'bat câmpii' atunci când enumeră istoria şi geografia printre ultimele bastioane ale limbii române, iar reprezentanţii comunităţii maghiare se 'bat în piept' pentru un câştig minor. 'Oricum toponimele vor fi menţionate în limba română, prin urmare nu vor învăţa despre Nagy Istvan în loc de Ştefan cel Mare', a declarat Mădălin Guruianu.
În opinia acestuia, important este ca elevii aparţinând minorităţilor naţionale să poată studia limba română după manuale şi metode accesibile, pentru a o deprinde uşor şi corect. 'Nu e atât important ca elevii maghiari să ştie despre metempsihozele lui Eminescu, cât să ştie limba română ca să se poată descurca pe stradă', a spus liderul PNL.
Acesta crede că Guvernul nu va apuca să îşi asume răspunderea pe Legea Educaţiei, aşa cum a anunţat recent, deoarece are toate şansele să 'pice' în urma moţiunii de cenzură ce va fi depusă de Opoziţie. '(...) Salariile au scăzut, oamenii ies în stradă...Parlamentarii vor trebui să se gândească nu de două, ci de şapte ori înainte de a vota sau nu moţiunea de cenzură (...) Părerea mea e că actualul Guvern are de trăit ultimele zile', a conchis Guruianu.

Comentarii