Tokes face jocul lui Băsescu prin noul partid maghiar...

Mediafax - Liderul PNL Sfântu Gheorghe: Tokes face jocul lui Băsescu prin noul partid maghiar

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că liderul CNMT, Laszlo Tokes, "face jocul lui Traian Băsescu" prin înfiinţarea unui nou partid maghiar, acesta fiind "pisica" pe care şeful statului o arată UDMR, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este "o decizie interesantă" anunţul conducerii CNMT, în frunte cu Laszlo Tokes, de a înfiinţa un nou partid politic maghiar.
În opinia liderului PNL Sfântu Gheorghe, Laszlo Tokes nu s-a înţeles, în ultimii ani, foarte bine cu UDMR şi, practic, părţile s-au folosit, la un moment dat, una de alta.
"Practic ei s-au folosit la un moment dat unii de alţii pentru a ajunge în Parlamentul European, fiecare cu candidaţii lor, exact ca acea alianţă împotriva firii între PNG şi PRM. Şi menţin comparaţia pentru că într-un fel fiecare a ştiut că se foloseşte de celălalt, dar că nu au mare lucru în comun şi nu vor să ducă o luptă pe termen lung", a subliniat Guruianu.
Potrivit acestuia, dacă se pleacă de la această supoziţie, orice este posibil cu un om cum este Tokes Laszlo.
"Nu-mi rămâne decât să spun că el (Laszlo Tokes - n.r.) face jocul lui Traian Băsescu, în acest moment. Arată pisica UDMR, căci este evident că fără voturile pe care şi Tokes le-ar putea aduce, UDMR are mari şanse să nu mai intre în Parlament. Cu un nou partid în jurul lui Tokes şi cu un Partid Civic Maghiar, care poate şi el fi hărţui destul de bine, chiar dacă nu are nicio şansă să atingă cinci la sută într-un viitor apropiat, totuşi UDMR ar avea mari probleme de intrare în Parlament", a afirmat Guruianu.

Comentarii