BURSIERII SFANTU GHEORGHE 2010!

După analiza celor 25 de dosare depuse la Consiliul Local, împreună cu colegii de comisie am stabilit punctajele şi au fost decişi cei 5 bursieri ai anului 2010, dintre elevii de clasa a XII-a din Sfântu Gheorghe, conform criteriilor din hotărârea "Bursele Sfântu Gheorghe".


Cei cinci fericiţi, premianţi la cele mai multe concursuri naţionale, judeţene şi extrem de activi în comunitate sunt: Orban Szabolcs (Miko Imre), Szabo Lilla (Mikes Kelemen), Vlej Zsombor (Mikes Kelemen), Mihaly Judit (Miko Imre) şi Ioana Panaitiu (Mhai Viteazul).

Felicitările mele se îndreaptă atât către cei cinci, dar şi către ceilalţi 20 de tineri care au depus dosare pentru burse, dar care de data aceasta nu au reuşit să câştige, însă am certitudinea că majoritatea dintre ei, dacă nu cumva chiar toţi, vor avea un viitor frumos, presărat cu o mulţime de realizări.


În cel mai scurt timp va fi publicat pe site-ul Consiliului Local şi al Primăriei, dar şi la avizierul instituţiei clasamentul final cu toate punctajele obţinute de cele 25 de dosare, iar în luna decembrie, cei 5 câştigători ai burselor Sfântu Gheorghe vor fi invitaţi în Sala de şedinţe a Consiliului Local să ridice diplomele şi cei 2000 de lei fiecare. 

update rezultate finale: http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=&pid=1221

Comentarii

Anonim a spus…
Bursele de excelenţă acordate de Consiliul local Sfântu Gheorghe au suscitat interes în rândul elevilor.

25 de elevi cu rezultate remarcabile la învăţătură, de la patru dintre cele mai mari licee din municipiul Sfântu Gheorghe, şi-au depus candidaturile pentru a obţine una dintre cele cinci burse de excelenţă în valoarea câte 2.000 de lei oferite anual de Consiliul local municipal. Consilierul Mădălin Guruianu, la propunerea căruia au fost iniţiate aceste burse anul trecut, a declarat că departajarea se va face în funcţie de media la învăţătură din ultimii trei ani de liceu, la care se vor adăuga puncte în plus pentru premii obţinute la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale, participarea la diverse proiecte şi acţiuni de voluntariat. Bursele, care se acordă doar elevilor din ultimul an de liceu, vor fi înmânate într-un cadrul festiv în cursul lunii decembrie. Anul trecut pentru cele cinci burse au fost depuse 19 candidaturi.
Mara Deleanu, Radio Tg Mures
Anonim a spus…
25 de dosare la Bursele Sfântu Gheorghe

Tinerii aflați în ultimul an de liceu au depus 25 de dosare în cadrul programului Bursele Sfântu Gheorghe, ajuns în 2010 la cea de-a doua ediție.

Inițiatorul programului, consilierul local Mădălin Guruianu, a declarat că în cel de-al doilea an de depunere a dosarelor pentru aceste burse nu se aștepta să existe mai multe dosare decât în 2009 (atunci au fost 19), în ideea că tinerii vor ști mai bine să-și evalueze șansele reale. Potrivit lui Guruianu, tinerii care și-au depus dosarele pentru Bursele Sfântu Gheorghe provin de la cele patru licee mari din oraș – Colegiul
Național Mihai Viteazul, Liceul Mikes Kelemen, Liceul Szekely Miko și Liceul de Artă.

Câştigătorii, aflaţi peste o săptămână

Ieri a avut loc prima analiză a dosarelor, urmând ca la finele săptămânii viitoare să fie publicată lista celor cinci câștigători, astfel încât să existe timp pentru perioada de contestații, urmând ca premierea să aibă loc undeva între Miș Nicolae și Crăciun, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local.

Mădălin Guruianu și-a exprimat speranța ca cei premiați la Burse în 2009 să fie prezenți la premierea celor din acest an, deoarece aceste Burse reprezintă o continuitate și oportunitatea unui „start” material al tinerilor viitori studenți.

Potrivit proiectului care stă la baza Burselor Sfântu-Gheorghe, metodologia de acordare a acestora prevede realizarea sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei ani de liceu. În plus, se vor lua în calcul performanţele exprimate prin obţinerea de premii la concursuri (conform unui punctaj clar de departajare a participanţilor la olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale, respectiv a premiilor obţinute în cadrul respectivelor competiţii). Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONGurilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă.
Monica Vajna, Observatorul de Covasna
Anonim a spus…
Un număr de 25 de elevi din Sfântu Gheorghe, cu rezultate excepţionale la învăţătură, candidează pentru cele cinci burse de excelenţă în valoare totală de 10.000 de lei acordate de Consiliul local municipal.

Consilierul Mădălin Guruianu (PNL), la propunerea căruia au fost iniţiate aceste burse anul trecut, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul candidaţilor este mai mare decât în anul precedent, când au fost depuse 19 dosare.

'Eu sunt convins că această investiţie în excelenţă se va întoarce înzecit, pentru că aceşti tineri vor deveni persoane importante pentru societate indiferent dacă vor reveni vreodată la Sfântu Gheorghe sau nu', a declarat Mădălin Guruianu, menţionând că, prin acordarea acestor burse, autorităţile locale dovedesc că sprijină performanţa 'nu cu vorbe, ci cu fapte'.

Valoarea unei burse este de 2.000 de lei, iar departajarea se va face în funcţie de media la învăţătură din ultimii trei ani de liceu, la care se vor adăuga puncte în plus pentru premii obţinute la concursuri şi olimpiade naţionale şi internaţionale, participarea la diverse proiecte şi acţiuni de voluntariat.

Bursele vor fi acordate într-un cadrul festiv în cursul lunii decembrie.

Anul trecut, pe lângă cele cinci burse de excelenţă, Consiliul local a acordat şi un premiu special tânărului Szerzo Peter, absolvent al Colegiului Teoretic 'Szekely Miko' din Sfântu Gheorghe, care a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Fizică, desfăşurată în iulie 2009, în Mexic. AGERPRES/(Oana Mălina Negrea)