UDMR greşeşte lipindu-şi imaginea de Traian Băsescu, un produs expirat

Liderul PNL Sfântu Gheorghe: UDMR greşeşte lipindu-şi imaginea de Traian Băsescu, un produs expirat (MEDIAFAX)

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că Traian Băsescu este un preşedinte "abil" în relaţia cu maghiarii şi că UDMR nu ar fi trebuit să îl invite la congresul unei platforme a formaţiunii şi să îşi "lipească" astfel imaginea de un "produs expirat".
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, în legătură cu prezenţa preşedintelui Traian Băsescu la congresul unei platforme UDMR, că şeful statului ştie că trebuie să fie atent la electoratul maghiar.
"Domnul Băsescu - ca de obicei - este un preşedinte abil în relaţia cu maghiarii, el ştie că trebuie să fie cumva atent la această relaţie cu nişte cetăţeni care, în ciuda sfaturilor UDMR, la ultimele alegeri au votat cu candidatul Traian Băsescu", a afirmat Guruianu.
Liderul PNL Sfântu Gheorghe a precizat însă că pe el nu poziţia preşedintelui Băsescu îl interesează pentru că, deocamdată, acesta face doar un joc de imagine.
"Pe mine mă interesează cum şi în ce fel tratează UDMR această relaţie specială pe care o are cu preşedintele Traian Băsescu, de dragoste şi ură. Ei încearcă, practic, să-şi arate pisica unul altuia", a subliniat el.
Guruianu a precizat că, în condiţiile actuale, UDMR are cea mai mare problemă având în vedere că "sunt multe voci în interiorul UDMR care critică participarea la guvernare, care critică imaginea proastă pe care o obţine din ce în ce mai mult UDMR, scăderea foarte mare în sondaje".
"În condiţiile acestea, să accepţi să-ţi mai lipeşti imaginea de un alt produs expirat, care este preşedintele Traian Băsescu, după ce o ai lipită de un Guvern incompetent, condus de Emil Boc, eu cred că cea mai mare problemă nu-i a domnului Băsescu, care se agaţă ca un disperat de orice, ci al UDMR", a afirmat Mădălin Guruianu.
Potrivit acestuia, UDMR îşi asociază imaginea nu numai cu o guvernare "dezastruoasă", ci şi de un preşedinte care "nu mai are deloc popularitate şi care în momentul de faţă nu este pe placul românilor".
Guruianu consideră că UDMR nu trebuia să facă o invitaţie preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare, dacă Uniunea vrea să-şi recapete electoratul.
"Iar invitaţii de genul acesta evident că vor fi acceptate de cineva în cădere liberă, însă invitaţii de genul acesta nu cred că trebuiau făcute, dacă dânşii (UDMR - n.r.) vor sau speră să-şi recapete electoratul, dacă dânşii vor sau speră să intre cumva la o guvernare capabilă să scoată ţara din criză", a conchis liderul PNL Sfântu Gheorghe.
Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, spunând că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.
Traian Băsescu a declarat că prezenţa sa în Covasna este, în primul rând, o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare, pentru că el are un parteneriat cu Guvernul.
"În al doilea rând, este respectul pentru Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară, având în vedere că suntem în aceeaşi familie eruopeană PPE", a afirmat Băsescu.
Întrebat de ce nu a venit în ultima perioadă în Covasna, Băsescu a spus : "Nu am avut timp, pentru că este criză".
Mediafax, 11.12.2010

Comentarii