24 martie 2010

SĂRBĂTORIM ORA PĂMÂNTULUI !


SFÂNTU GHEORGHE STINGE LUMINA O ORĂ! ORA PĂMÂNTULUI!
PETRECERE LA LUMINA TORŢELOR ÎN PARCUL CENTRAL

În 2007, autorităţile şi locuitorii orasului Sydney au luat poziţie faţă de ameninţarea pe care o reprezintă încălzirea globală. Peste 2 milioane de persoane au luat parte la iniţiativă prin stingerea luminilor locaţiilor şi/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by. Evenimentul s-a numit Earth Hour şi a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acţiune conjugată a oamenilor în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie. Exemplul a atras atenţia întregii planete, iar în 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală. 27 de oraşe mari ale lumii au participat în 2008 la mişcare şi câteva zeci de milioane de oameni, iar în 2009, deja sute de milioane din peste 4000 de oraşe din 88 de ţări. Ţinta pentru 2010 este 1 miliard!
Sfântu Gheorghe se află printre oraşele din prima linie în susţinerea evenimentului global. În 2008, la iniţiativa Asociaţiei Pentru Comunitate, oameni şi instituţii din Sfântu Gheorghe au stins luminile şi au fost organizate “petreceri la lumina lumânării” în mai multe locuri publice din oraş. În 2009, oficialităţile au preluat ideea şi Sfântu Gheorghe a fost printre primele 10 oraşe din România participante la evenimentul “Ora Pământului”, stingând oficial iluminatul public timp de oră în municipiu.
În 2010 Sfântu Gheorghe va fi din nou alături de mişcarea mondială pentru protejarea mediului înconjurător, astfel încât pe 27 martie 2010 între 20.30 şi 21.30 vom avea din nou iluminatul public oprit în oraş, iar Asociaţia de Tineret ECOU va organiza o petrecere în acest interval în Parcul Central cu muzică live, la lumina torţelor. 
Facem un apel către toate instituţiile publice şi private, organizaţii nonguvernamentale, societăţi comerciale sau persoane fizice să sprijine evenimentul!

Mădălin Guruianu,                                                                                         24.03.2010
Iniţiator în Sfântu Gheorghe al programului “Ora Pământului”

23 martie 2010

ZILELE SFÂNTU GHEORGHE 2010


INVITAŢIE PUBLICĂ

Repetând experienţa benefică de anul trecut, în cadrul Zilelelor Sfântu Gheorghe 2010 vor exista mai multe corturi destinate organizaţiilor civile din Sfântu Gheorghe, începând cu cele 2 corturi mari, ale tinerilor români şi maghiari, amplasate de această dată fix unul lângă celălalt, în apropierea Poştei vechi, vis-à-vis de Complexul Sugas.
Invităm toate ONG-urile, grupurile de iniţiativă sau persoanele fizice interesate de programele care vor avea loc în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe 2010 sau dornice să propună programe cu ocazia Sărbătorii Oraşului, să vină luni 29 martie, ora 14.00 în sala de şedinţe a Consiliului Local, unde va avea loc o întâlnire cu reprezentanţi ai organizatorilor.

Mădălin Guruianu,
Coordonator Programe Zilele Sfântu Gheorghe 2010

21 martie 2010

Sportul ne uneşte!

mult mai greu decât ne aşteptam cu toţii, totuşi am reuşit să trecem şi de CSM Satu Mare cu 68-63, în meciul de sâmbătă de la Târgu Secuiesc... SEPSI BC continuă să fie pe primul loc în campionatul naţional, fără înfrângere în această parte a doua a sezonului... iar mâine merg la Federaţie să vedem ce şi cum se reyolvă cu final-four-ul Cupei Românie...


am reuşit să văd astăzi un film excepţional: INVICTUS, cu M. Freeman şi M. Damon, despre cum o echipă, în cazul filmului de rugby, este în măsură să canalizeze energiile pozitive ale unei comunităţi! Vi-l recomand cu căldură!... Mulţumesc, Grişu!


pe final una dintre fazele antologice din baschet sau cum poţi trece în câteva secunde de la extaz la agonie şi invers...