13 mai 2010

câte ceva despre debate...

cu toate problemele legate de finalul de sezon de la baschet, a părut că m-am ocupat n umai de acest subiect, dar revin acum şi vă spun că week-end-ul trecut l-am petrecut la Timişoara Open, impreuna cu 2 echipe de la Debate Club Sfantu Gheorghe... "avansatii" Andreea Cucu, Simina Gheorghincă şi Dani Cruceriu, au terminat pe locul 4 dupa prima yi de concurs cu o singura infrangere si 3 victorii frumoase, dar au ieşit în sferturi mai mult pe neatenţii conjuncturale, pentru că pe fond erau superiori adversarilor...dar orice amănunt este important în debate... "bobocii" Silvia Nistor, Dragoş Munteanu şi Mihai profiroiu au fost chiar "în oglindă", 1 victorie şi 3 înfrângeri, dar pentru un Open puternic era normal să se întâmple asta, mai ales că se află doar în primul an şi încă se mai află în căutare de formulă de echipă potrivită...
Le-am mulţumit pentru prestaţii, i-am felicitat, în drumul de întoarcere cu trenul n-au lipsit "Merci"... sper să fie mai bine data viitoare... am emoţii pentru că azi de la 18 este ultima întâlnire a Clubului de Debate din acest an şcolar...doar în vacanţă, fiind preconizate următoarele întâlniri în perspectiva regionalei şi naţionalelor...
ORICUM, SUNT FOARTE MÂNDRU DE EI TOŢI! BRAVO, DRAGILOR! NUMAI DE PERSEVERAENŢA ŞI AMBIŢIA VOASTRĂ DEPINDE SĂ EXCELAŢI ÎN DEZBATERI ACADEMICE SAU MAI PUŢIN ACADEMICE! ... EU SUNT CONVINS CĂ VEŢI FI VIITORII LIDERI AI GENERAŢIEI!

12 mai 2010

Respect pentru comunitate!

Învinsă de ICIM Arad pe teren propriu,
SEPSI BC joacă doar pentru medaliile de bronz

Cu Vass Ildiko nerefăcută după lovitura primită fără balon în meciul de la Arad, fetele de la SEPSI BC au jucat moale şi neconvingător, părăsind terenul învinse la scor, 61-77. Practic, exceptând publicul senzaţional din sala din Târgu Secuiesc, sosit în cea mai mare parte a sa de la Sfântu Gheorghe, nimic nu a funcţionat bine în partida de marţi seara. Ne-am apărat slab şi fără vlagă, astfel încât jucătoarele arădence au înscris din aproape toate poziţiile, iar în atac ne-am pripit adesea, cele 3 aruncări reuşite de 3 puncte din cele 25 de încercări arătând destul de clar situaţia din teren. Este greu să remarci pe cineva după un asemenea meci, chiar dacă au trecute în foaia de joc atât puncte, cât şi recuperări, toate au jucat sub nivelul cu care ne obişnuiseră un sezon întreg.
Cu acelaşi gust amar pe care-l exprimam şi după meciul de la Arad, unde este din ce în ce mai evident că am pierdut calificarea în finală, în urma “loviturii sub centură” aplicate de Graham lui Vass Ildiko, închei totuşi într-o manieră optimistă, cu speranţa că din eşecuri bine digerate se pot pune bazele viitoarelor succese. Dacă nu din alt motiv, măcar din respect pentru finanţatori, pentru parteneri şi sponsori, dar mai ales pentru miile de suporteri care au fost alături de această echipă şi care nu au părăsit-o în momentele grele prin care a trecut în acest sezon – şi, Doamne, câte au mai putut fi!,- şi care ştiu şi înţeleg că SEPSI BC este mai mult decât o echipă, este mai mult decât sport, este o stare de spirit a întregii comunităţi, este un fenomen!
Foarte rapid sunt programate jocurile pentru locul III, unde formaţia noastră va întâlni CSM Satu Mare, primul meci vineri 14 mai la Sfântu Gheorghe, meciul al doilea pe 18 la Satu Mare şi, dacă va mai fi cazul, pe 21 din nou la Sfântu Gheorghe, iar finala campionatului se va desfăşura pe principiul cel mai bun din 5 meciuri între MCM Târgovişte şi ICIM Arad.

Mădălin Guruianu
PR Manager SEPSI BC 12.05.2010

09 mai 2010

dupa Arad...

Arădencele ne-au învins, după ce au băgat-o pe Vass Ildiko în spital!

Început slab pentru fetele de la SEPSI BC în meciul de la Arad, echipa gazdă distanţându-se la 8-0, diferenţă pe care mărit-o simţitor, spre 20 de puncte! până la sfârşitul primei reprizei. Totul pe fondul unei apărări slab organizate a fetelor noastre, a ratărilor Alesasandrei Santos de sub panou, dar şi a unui arbitraj care a lăsat de dorit. Bine strunite la pauză de antrenorul Veres Attila, fetele noastre au intrat mult mai hotărâte în partea a doua a jocului şi au început să se apropie pas cu pas de arădence.
Echilibrul părea restabilit, jocul curgea în favoarea noastră, ne apropiam simţitor de a egala când s-a produs lovitura de teatru a partidei în sfertul al treilea: Vass Ildiko a fost lovită puternic în zona abdomenului cu cotul de către americanca Graham, fără ca mingea să se afle în zonă! Fault evident, fără balon, de eliminare direct, dar arbitrii nici măcar nui se sinchisesc să oprească jocul! Înregistrarea demonstrează cum uluit de doborârea liderului echipei noastre, antrenorul Veress Attila intră în teren pentru a vedea cum se simte aceasta, iar arbitrul, în loc să se sesizeze de greşeala făcută cum că nu a oprit meciul pentru fault grosolan, îl atenţionează tot pe antrenorul nostru şi chiar îl elimină de pe banca tehnică!
3 minute a rezistat pe bancă Vass Ildiko, până când a şoptit sfârşită “mi-e rău…vreau la spital” şi a ajuns în câteva minute la Urgenţă, unde medicii i-au pus imediat perfuzii şi i-au făcut o serie de analize amănunţite.
După câteva minute de degringoladă, echipa noastră pare mai motivată decât oricând să întoarcă rezultatul partidei, Flori Diaconu şi Irina Borş înscriu constant de la 3 punte, Bianca Vescan şi Alessandra Santos sunt mai exacte atât la finalizare, cât şi la recuperări, Kristen Rasmussen “trage” de ea şi de genunchii ei afectaţi până la maxim, ne apropiem pe final la numai 4 puncte, dar efortul atât fizic, cât şi psihic este uriaş şi meciul se încheie cu victoria in extremis a celor din Arad, 93-88. O victorie nemeritată, obţinută greu şi la mică distanţă, fără antrenor până la sfârşit pe banca noastră şi pe fondul unei accidentării absurde, fără balon!, a lui Vass Ildiko.
Închei cu un gust foarte amar lăsat de durităţile nejustificate comise de formaţia din Arad, condusă de pe margine tocmai de fostul nostru antrenor Stacey Nolan, a cărei declaraţie de săptămâna trecută abia acum capătă consitenţă: “vreau să demolez tot ce-am construit la Sfântu Gheorghe”.


Mădălin Guruianu 9 mai 2010
Manager PR SEPSI BC