22 iulie 2010

BURSE PENTRU JURNALIŞTI

Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti
Comunicatul de lansare a editiei 2010-2011

Fundatia Euromonitor pentru Excelenta, cu sprijinul Agentiei AD Media Consult, anunta continuarea programului Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti prin lansarea editiei 2010-2011.

Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti reprezinta un program de incurajare si facilitare a pregatirii profesionale si se adreseaza jurnalistilor care doresc sa capete o expertiza profesionala in problematica europeana. Acest program ii ajuta pe participanti sa aprofundeze intelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeana, cadrul de reglementare, functionarea institutiilor, relationarea intre Statele Membre precum si maniera in care este abordata problematica europeana de catre media occidentala.

Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti” cuprinde trei etape de pregatire profesionala:
- un training specializat, sustinut in Romania de catre specialisti in relatii  europene;
- o calatorie de studii, de o saptamana, la Bruxelles, pe durata careia jurnalistii vor avea ocazia sa se intalneasca si sa discute cu oficiali ai Uniunii Europene;
- stagii de pregatire profesionala, timp de trei saptamani, in cadrul unor prestigioase organizaţii de presa europene.
La incheierea fiecarei faze sunt selectati jurnalistii care vor participa la faza urmatoare.

Sunt asteptati sa aplice la programul de Burse Europene JTI  jurnalisti din presa scrisa, radio, TV si on-line specializati in domeniile social, politic si economic, care trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:
·      Experienta profesionala de minim 3 ani
·      Varsta de pana in 35 de ani
·      Abilitati de comunicare in limba engleza (cunoasterea limbii franceze reprezinta un avantaj)

Dosarul de inscriere va cuprinde:
·      Curriculum Vitae
·      Formular de inscriere disponibil pe site-ul Euromonitor (www.euromonitor.ro)
·      Fotografie color tip pasaport
·      Portofoliu (doua materiale de presa relevante pentru domeniile enuntate)
·      Trei scrisori de recomandare, de preferinta una de la superiorul direct sau managerul institutiei la care lucreaza.

Data limita de depunere a dosarelor de inscriere este 1 OCTOMBRIE 2010 (inclusiv), toate inscrierile avand mentiunea « pentru Bursele Europene JTI ».

Preselectia candidatilor se va face pe baza dosarului de inscriere, iar selectia  pe baza unui interviu.

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti a fost lansat in 2007, anul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, ca o continuare a programului de stagii initiat de National Forum Foundation/Freedom House in anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, incepand cu anul 2000, cu finantarea JTI.
Inca de la inceput, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor  tinerilor jurnalisti romani, prin expunere la realitatile democratiilor dezvoltate, imersiune in medii culturale diverse si practica profesionala specializata, mai intai in Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.


Dosarele de inscriere se vor depune la: Ad Media Consult srl,
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila I-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190
Persoana de contact: Irina Apostol, Tel : 0744584620, fax : 0318164770

Pentru detalii suplimentare va puteti adresa Fundatiei Euromonitor pentru Excelenta, la adresa: Calea Floreasca, nr. 167, et.4, sector 1, Bucuresti; Tel/Fax: +4021 211 66.41, persoana de contact: Violeta Nita,  Tel: 0726305859, e-mail: violeta.nita@euromonitor.ro

21 iulie 2010

Andrieş la Folk You - LA MULŢI ANI, PAULA!

HAI LA MUZEU!


Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni are deosebita plăcere de a vă invita joi , 22 iulie 2010, orele 18.00,  la vernisajul expoziţiei "Scrierea dunăreană în lumina descoperirilor de la Turdaş şi Tărtăria ”.
         
Printre  exponate se află şi celebrele tăbliţe de la Tărtăria, mai vechi cu cel puţin un mileniu decât scrierile sumeriene de la Uruk şi Djemdet Nasr, datate la sfârşitul mileniului IV şi începutul mileniului III î.Hr. Cele trei tăbliţe de lut, cu reprezentări stilizate de animale, copaci, diferite obiecte şi grupuri de semne despărţite prin linii, au fost descoperite în anul 1961 de cercetătorul clujean Nicolae Vlassa.

Vă asteptam!

20 iulie 2010

Vino, Doamne, (la Folk You) să vezi ce-am mai rămas din oameni..

fabuloasă atmosfera la concertele de la Folk You de la acest sfârşit de săptămână...

am ascultat, cântat, fredonat, dansat pe muzici de excepţie, folk şi nu numai, marca Şeicaru, Chirilă, Alifantis, Chilian, Olăraşu, Stănculescu, Puşkaş, Sărmăşan şi mulţi, mulţi alţii, dar mai ales în memoria celor dispăruţi - Florian Pittiş, Valeriu Sterian, Tatiana Stepa, Mădălina Manole nu neapărat în ordinea asta!, alături de cei 20 de tineri din Sfântu Gheorghe cu care mi-am petrecut ultimele zile la 2 mai / Vama Veche...au mai fost şi multe altele: soare tot timpul, plajă, mafia, baie noaptea, noapte albă, răsărit, somn pe plajă de dimineaţă, volei, fotbal pe nisip, şah, table, multă îngheţată etc... Mulţumim Emil, pentru iniţiativă şi organizare!


FU TARE, DRAGILOR!...să sperăm că ne vom vedea peste 5 ... tot acolo!