26 august 2010

prezenţe în mass-media...

PNL Sfântu Gheorghe: Creşterea TVA va duce la prăbuşirea economiei (MEDIAFAX)

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, consideră că ordonanţa Guvernului privind creşterea TVA va avea un impact devastator asupra economiei, respectiv nu va avea ca efect relansarea ei, ci "prăbuşirea", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că cele două ordonanţe ale Guvernului, respectiv 58, privind majorarea TVA, şi 63, privind disponibilizările de personal, au un impact devastator asupra economiei.
Potrivit acestuia, efectul devastator al Ordonanţei 58 privind creşterea TVA va fi că economia se va prăbuşi.
"Nu creşte, nu se relansează, nu scad nici măcar cheltuielile, ci pur şi simplu economia românească se prăbuşeşte", a spus Guruianu.
Acesta a adăugat că, prin "pasul înapoi imens" pe care îl face acest Guvern faţă de ultimii zece ani de guvernare din România, ţara se întoarce cumva la o centralizare, prin care din Bucureşti se spune ce să se facă în teritoriu cu banii, de unde să se reducă şi cât.
Potrivit sursei citate, ordonanţa este, pe lângă celelalte aspecte, ilegală, deoarece o lege despre finanţele publice locale nu putea să fie dată decât printr-o lege organică şi nu prin Ordonanţă de Urgenţă.
"Nu cred că este normal ca de la Bucureşti să se ia decizii pentru comunităţile locale", a afirmat liderul PNL Sfântu Gheorghe, adăugând că guvernanţii nu au ţinut cont deloc de interesele şi necesităţile locale când au adoptat ordonanţele.

PNL Sfântu Gheorghe: Nivelul de încredere în viitor a populaţiei este la nivelul din anul 1989 (MEDIAFAX)

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, este de părere că nivelul încrederii populaţiei în ceea ce se poate întâmpla în România a scăzut la cel din 1989, adăugând că parlamentarii au şansa de a readuce optimismul în inimile oamenilor votând moţiunea, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu vede nicio cale de ieşire din situaţia în care se află ţara atât timp cât acest Guvern este în funcţie.
Potrivit acestuia, Guvernul trebuie să plece pentru toate greşelile pe care le-a făcut, pentru "toată iresponsabilitatea din domeniul economic, pentru toată nemulţumirea pe care a atras-o din partea populaţiei".
Mădălin Guruianu a mai afirmat că după 20 de ani nivelul de încredere al populaţiei este la cel din 1989.
"Nu este posibil ca după 20 de ani de creştere, uneori uşoară, alteori accentuată a încrederii populaţiei în ceea ce poate întâmpla în România, aceasta s-a prăbuşit dramatic şi nimeni nu mai vrea să plătească taxe, nu mai are nimeni încredere în acest stat şi acest lucru nu se poate rezolva decât cu plecarea Guvernului Boc", a spus Guruianu.
Liderul PNL Sfântu Gheorghe şi-a exprimat speranţa că populaţia nu va mai avea de ce să protesteze în lunile următoare deoarece, în opinia sa, în septembrie Guvernul "este foarte posibil să plece acasă" în urma votării moţiunii de cenzură pe care vrea să o depună opoziţia.
În opinia lui Guruianu, clasa politică din Parlament are şansa de a readuce optimismul în inimile oamenilor votând moţiunea, adăugând că, în opinia sa, parlamentarii care nu vor vota moţiunea de cenzură vor avea probleme în colegiile lor.

Covasna: PNL dobândeşte noi adepţi pe fondul măsurilor de austeritate (AGERPRES)

Numărul membrilor şi simpatizanţilor PNL Sfântu Gheorghe a crescut în ultima lună cu peste 10%, susţine preşedintele organizaţiei, Mădălin Guruianu, care a pus acest fenomen pe seama nemulţumirii populaţiei faţă de actualul Guvern.
Mădălin Guruianu a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că majoritatea oamenilor care vin la sediul PNL fac parte din clasa de mijloc, fiind în principal oameni de afaceri.
''Zilnic, una-două persoane vin la sediul nostru. (...) Majoritatea sunt oameni cu afaceri mici, direct afectaţi de măsurile de austeritate luate de Guvern, care lovesc în clasa de mijloc'', a declarat preşedintele PNL Sfântu Gheorghe.Acesta a mai adăugat că printre noii membri ori simpatizanţi ai PNL Sfântu Gheorghe se numără şi foarte mulţi tineri.
Guruianu crede că actualul Guvern nu va reuşi să reziste şi va ''pica'' în această toamnă în urma moţiunii de cenzură ce va fi depusă în Parlament.''Sper că nu se va ajunge ca populaţia să iasă în stradă şi că în septembrie Guvernul va pleca acasă'', a mai spus liderul PNL.

24 august 2010

REGIONALA "TRANS-DEBATE 2010"

de mâine încep să sosească participanţii!... detalii pe www.sfantugheorghetineret.blogspot.com

23 august 2010

SEPSI BC la început de drum

SepsiBC a invitat azi, 23 august 2010, reprezentanţii mass media la o conferinţă de presă, unde preşedinta Vass Ildiko şi antrenorul Veres Attila au prezentat planurile de viitor şi echipa ce va reprezenta comunitatea în sezonul următor al primei divizii. Cu toate că echipa are un buget redus faţă de anii trecuţi, pricipalii susţinători ai echipei sunt tot Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local din Sfântu Gheorghe. Echipa s-a format în proporţie de 90 la sută şi în dimineaţa acestei zile au şi început pregătirile, alături de Florentina Ardeleanu şi Andreea Huţanu, noile achiziţii, s-au antrenat Vass Ildikó, Bianca Vescan, Irina Borş şi junioarele. Din acest an se întorc la echipă şi Bordás Noémi şi Sándor Emőke recuperate din accidentările din anul trecut, totodată echipa mai are nevoie de un pivot din străinătate.

În funcţie de buget şi de viitori susţinători şi sponsori echipa va mai face întăriri în ianuarie 2011.

Fetele alb-verzi au antrenamente de condiţie fizică şi cu mingea în fiecare zi până la începutul lui septembrie, urmând să participe la un turneu de pregătire în Sfântu Gheorghe. Organizată în premieră în oraşul nostru, Cupa SEPSI se va desfăşura în perioada 10-12 august şi va aduna la start pe lângă echipa gazdă încă două echipe, una din Serbia şi una din Romănia şi Feerencvaros din Ungaria. Echipa va mai juca meciuri de pregătire cu echipa de sub poalele Tâmpei înaintea începerii sezonului, 21 septembrie în Cupă.

Antrenorul Veres Attila va avea la dispoziţie următorul lot de jucătoare în debutul de sezon 2010-2011: Florentina Ardeleanu, Vass Ildikó, Irina Bors, Sándor Emőke, Bianca Vescan, Andreea Huţanu, Bordás Noémi, Szőcs Emőke, Veres Kinga, Csillag Angéla, Kerekes Izabella şi încă un pivot.