22 septembrie 2010

Avem nevoie de altcineva la conducerea ţării!

Mediafax - Lider PNL: Cine a stat să asculte discursul preşedintelui este masochist

Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, este de părere că cine a stat să asculte discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament este "masochist", iar şeful statului a dovedit că "trăieşte în altă lume", transmite corespondentul MEDIAFAX. Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că din punctul său de vedere cine a ascultat discusul şefului statului este "masochist".
Potrivit acestuia, s-a demonstrat încă o dată că Traian Băsescu trăieşte într-o altă lume, este un personaj politic care nu mai are legătură cu ceea ce se întâmplă în societate.
"El ne-a vorbit minute bune despre subiecte care nu ating nevoile de zi cu zi ale românilor. Până la urmă, dacă lăsăm totul la o parte, vedem că ceea ce ne-a spus el în mod deosebit este că ne trebuie o instituţie, spunem noi condusă de Elena Udrea, care ar trebui să conducă şi să gestioneze toate fondurile europene. Dacă dezbrăcăm toate mesajele pe care a încercat să ni le transmită direct sau indirect, asta a rămas, din punctul nostru de vedere, din tot discursul preşedintelui", a spus Mădălin Guruianu. Liderul PNL Sfântu Gheorghe consideră că mesajul din Parlament este unul dintre cele mai greşite mesaje pe care îl putea transmite preşedintele, respectiv că o grupare economico-financiară ar trebui să conducă singurii bani care ar mai putea salva România.
"În rest, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, şi domnul preşedinte nu a vrut să ne spună, este că am luat împrumuturi, că practic au scăzut pensiile, salariile şi că în momentul de faţă cea mai mare problemă este că sindicatele ies pe stradă şi cer căderea acestui Guvern. (...) Mai multe despre Traian Băsescu nu merită de comentat", a afirmat Guruianu. Acesta a adăugat că PNL a venit cu un program punctual, cu soluţii concrete.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că România a depăşit vârful crizei economice, dar nu şi pe cel al crizei sociale, că e un "optimism prudent" în privinţa relansării economice şi că pentru 2011 e prognozată o creştere economică de 2% din PIB.
El a mai spus că, pentru 2011 prognozele arată că România poate intra în zona de creştere pozitivă de aproximativ 2%, cu condiţia să fie accelerate reformele structurale.
"Pentru următorii ani, 2012 şi 2013, această creştere ar putea să atingă 3-4 procente. Din păcate, astfel de creşteri nu ne sunt suficiente. O creştere de 2-3% nu poate asigura dezvoltarea pentru ca România să se înscrie în reducerea decalajelor, este nevoie de o creştere medie de cel puţin 5% pe an. În plus, trebuie redus progresiv deficitul bugetar", a mai afirmat şeful statului.

Cred în viziunea PNL pentru cultură!

EMIL PANTELIMON:
"Cred în viziunea PNL pentru cultură!"

Debut în forţă pentru SEPSI BC
Susţinute de o galerie frenetică, baschetbalistele de la SEPSI BC au reuşit să debuteze cu o victorie la o diferenţă confortabilă de 25 de puncte în primul tur al Cupei României, disputat marţi 21 septembrie în Sala Sporturilor Szabo Kati din Sfântu Gheorghe.
Conduse cu atenţie de pe margine de Veres Attila, fetele noastre şi-au intrat rapid în formă, înscriind de la 2 sau de la 3 puncte, majorând constant distanţa faţă de adversare, astfel că jocul s-a încheiat 70-45.
Alternând conducerea mingii în atac, Anne Marie Părău – 15 puncte, 6 recuperări şi 7 pase decisive - şi Florentina Ardeleanu, MVP-ul meciului cu 26 de puncte, 8 recuperări şi 3 pase - au demonstrat multă abilitate şi agilitate în teren, pasând foarte precis, dar şi înscriind atunci când adversarele au avut proasta inspiraţie să le la se libere, atât prin pătrunderi extrem de rapide, dar şi de la distanţă. Vass Ildiko – 8 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive - şi-a demonstrat din nou clasa şi experienţa de joc, desprinzându-se cu uşurinţă de adversare, înscriind, dar mai ales punându-şi foarte bine în valoare coechipierele prin pase decisive.  Sub panou, Bianca Vescan, Andreea Huţanu şi Natalia Terglav – 17 recuperări!- „s-au bătut” cu succes, recuperând multe mingi importante, făcând culoare şi înscriind destul de multe puncte de sub coş sau de la semidistanţă. Irina Borş a jucat aproape 10 minute şi Sándor Emőke a mai fost folosită pe finalul jocului, ambele achitându-se de sarcinile din teren şi reuşind să ofere timp de odihnă preţios titularelor.
Conform site-ului official, www.sepsibc.com, antrenorul Veres Attila a declarat după meci următoarele: „Mă bucur că am început cu o victorie sezonul. Suntem la început de drum, trebuie să jucăm şi mai bine în viitor. Sfertul al treilea ne-a scăpat puţin din mână, dar ne-am revenit foarte repede. Am văzut joc de echipă astăzi şi s-a văzut că cele patru jucătoare noi s-au integrat bine în echipă.”
În aşteptarea returului de sâmbătă 25 septembrie, nu ne rămâne decât să le urăm succes fetelor şi să le ţinem pumnii în cele două deplasări de la Timişoara, pentru că şi prima etapă a campinatului este tot în compania echipei de pe Bega, în 2 octombrie.

ŞCOALA DE TOAMNĂ "SERI ALBASTRE", ediţia a II-a

în aşteptarea filmului de la superba Şcoală de Toamnă Seri Albastre II, am ataşat filmuleţul d ela prima ediţie, asigurându-vă că a fost şi mai şi de data asta...
Mulţumim tuturor celor care ne-au făcut părtaşi la un asemenea eveniment, artişti, organizatori, voluntari, parteneri...
FELICITĂRI, DRAGILOR!

 


(la spectacol împreună cu Emil Pantelimon, Directorul Şcolii de Toamnă, maestrul Cristian MIhăilescu, directorul Operei Braşov şi regizorul evenimentului şi soprana Felicia Filip, "sufletul" Serilor Albastre)