21 octombrie 2010

Teatrul „Andrei Mureşanu” printre cele mai bune din ţară!În mod miraculos, având în vedere situaţia financiară precară a instituţiei, Teatrul “Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe a fost selecţionat să participe la cele mai importante festivaluri din această toamnă din ţară: la Piatra Neamţ, cu “Poveşti de familie”, la Brăila, cu “Casanova”, dar mai ales la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, cu aceleaşi “Poveşti de familie”.
          Astfel, seria de deplasări începe cu spectacolul "Poveşti de familie", regia C. Ban, în 26 octombrie la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi în 7 noiembrie la Sala Atelier a Teatrului Naţional şi se încheie la sfârşitul lunii noiembrie pe scena Teatrului Maria Filotti din Brăila, cu spectacolul “Casanova”, regia M.C. Ranin
          Ambele spectacole au avut un binemeritat succes la public în Sfântu Gheorghe, dar acum a venit şi certificarea valorii lor din punctul de vedere al specialiştilor, criticii şi selecţionerii de teatru din ţară. Dovezi de acest gen sunt o demonstraţie clară a valorii trupei şi repertoriului Teatrului “Andrei Mureşanu”, cel care, în ciuda vicisitudinilor şi sorţilor nu foarte favorabili, continuă să producă şi o face bine, chiar foarte bine pe alocuri, încăpăţânându-se să-şi menţină locul binemeritat în lumea teatrală din România.

20 octombrie 2010

Festivalul „Povestea din Ajun”, ediţia a V-a, 2010

COMUNICAT DE PRESĂ
Festivalul „Povestea din Ajun”, ediţia a V-a, 2010
- 20 octombrie 2010 -

Chiar dacă mai sunt două luni până la sărbătorile de iarnă, voluntarii Asociaţiei de Tineret „ECOU” au început deja pregătirea celei de-a V-a ediţii a Festivalului de Colinde „Povestea din Ajun”. 75 de voluntari români şi maghiari împărţiţi în 6 departamente vor aduce anul acesta Spiritul Crăciunului în comunitatea covăsneană prin intermediul a peste 12 activităţi organizate  în cele 10 zile de festival.
Voluntarii festivalului „Povestea din Ajun”  pregătesc intens evenimentele din această iarnă, chiar dacă suntem numai în luna octombrie. Marketing, Comunicare, Program, HR, Vânzări şi Tehnic sunt cele 6 departamente în care activează tinerii implicaţi. La începutul lunii octombrie fiecare departament a avut câte o sesiune de pregătire tematică prin care membrii acestora au fost iniţiaţi în domeniile în care activează. Voluntarii ediţiei din acest an sunt atât elevi de la diferite şcoli şi licee din Sfântu Gheorghe, cât şi studenţi covăsneni care vin acasă din centrele universitare (Bucureşti, Braşov, Cluj, Sibiu şi Iaşi) pentru a organiza „Povestea din Ajun”.  Spre deosebire de anul trecut numărul tinerilor implicaţi a crescut semnificativ: de la 45 la 75.
Ediţia de anul acesta se desfăşoară pe parcursul a 10 zile în perioada 13- 22 decembrie, când în Sfântu Gheorghe vor fi organizate o serie de activităţi, printre care Campania caritabilă „Căldură pentru copii”, Caravana Multiculturală „Adolescent”, Concerte de colinde, Cartea de colorat „Povestea din Ajun”, Tronul lui Moş Crăciun şi multe altele.
„Echipa „Poveştii din Ajun” lucrează la acest proiect din luna iulie. Cei 75 de voluntari pregătesc intens fiecare detaliu al activităţilor care vor fi organizate şi cel mai important, visează la un eveniment multicultural. Şi anul acesta, spiritul crăciunului va avea ca principală componentă multiculturalismul. Sperăm ca activităţile organizate de voluntarii festivalului să se încadreze perfect în activităţile pe care Primăria le va organiza şi patrona. Credem în ideea unui Crăciun multicultural la Sfântu Gheorghe!”, a declarat Emil Pantelimon, coordonatorul Festivalului „Povestea din Ajun”, ediţia a V-a, 2010.
Echipa de comunicare va reveni cu detalii pe parcursul săptămâniilor viitoare.